Navigatie op basis van de smartphone: richtingbepalend

Navigatie op basis van de smartphone: richtingbepalend

Verbind de fabrieksoptie Connectivity met de Connected App en de dagelijkse navigatie wordt nog eenvoudiger – door gebruik te maken van de verbinding tussen smartphone en voertuig wordt de rijder helder en betrouwbaar naar zijn bestemming geleid door turn-by-turn pijlen, te zien op het TFT-display. Vooral in de stadse omgeving is de nieuwe pijl-weergave intuïtief en richtingbepalend. Wanneer er geen netwerk voorhanden is, werken offline kaarten ook. Voor uitdagende toerritten kan natuurlijk ook gebruik worden gemaakt van de beproefde Navigator. Die, vanzelfsprekend, compatible is met het TFT-display.

+ Lees verder

How to-video: navigeren

Telefoneren is eenvoudig, ook tijdens het rijden.

Telefoneren is eenvoudig, ook tijdens het rijden.

De combinatie van een helm met het Communicatiesysteem en het optionele Connectivity maakt onderweg telefoneren mogelijk. De rijder heeft via het TFT-display volledig toegang tot zijn contactenlijst op de smartphone en met de Multi-Controller kan het gewenste contact gebeld worden. Binnenkomende telefoontjes worden eveneens op het display weergegeven en zijn met een handbeweging op te nemen of af te wijzen. Rij-informatie zoals snelheid en ingeschakelde versnelling zijn altijd zichtbaar dankzij het unieke visualisatie concept.

+ Lees verder

How to-video: telefoneren

Connectivity geeft motorrijders de mogelijkheid om te focussen op wat écht belangrijk is: de weg die ontdekt wil worden.

Media: relaxt rijden met een bijpassend nummer.

Media: relaxt rijden met een bijpassend nummer.

Met het optionele Connectivity kan de rijder via het TFT-display eenvoudig de muziek afspelen die is opgeslagen op zijn smartphone. Wanneer de helm verbonden is met het Communicatiesysteem, wordt de juiste toon geraakt. Nummers skippen is heel eenvoudig. Met het BMW Motorrad Communicatiesysteem is het volume gemakkelijk instelbaar via de Multi-Controller, net zoals het inschakelen van de mute-functie. Zodat elke rijder onderweg de controle over zijn eigen soundtrack.

+ Lees verder

BMW Motorrad Connected App: extra voertuiginformatie en meer.

BMW Motorrad Connected App: extra voertuiginformatie en meer.

Met de gratis BMW Motorrad Connected App zijn er zelfs nog meer Connectivity mogelijkheden: de op de smartphone gebaseerde navigatie leidt de rijder snel naar zijn bestemming middels turn-by-turn pijlen op het TFT-display. Daarnaast zijn er belangrijke rijstatistieken te vinden in de BMW Motorrad Connected App. En nog meer: routes opslaan tijdens het rijden is mogelijk, waarna er foto’s aan toegevoegd kunnen worden. Het maakt zodoende een digitale herinnering van elke rit. De functie ‘First Mile’ onthoudt de locatie van je motor zodat je hem eenvoudig terugvindt. Met de BMW Motorrad Connected App kan je ook Rever ritten delen met je vrienden. Once it has been launched, the BMW Motorrad Connected app can be installed from the Google and Apple app stores Nadat de BMW Motorrad Connected-app is gelanceerd, kan deze worden gedownload vanuit de app-stores van Apple en Google. 

+ Lees verder

How to-video: koppelen

FAQ OVER CONNECTIVITY

Nieuwe technologieën roepen ook nieuwe vragen op. Hieronder tref je de meest gestelde vragen aan en kom je meer te weten over het gebruik, de compatibiliteit en beschikbaarheid van BMW Motorrad Connectivity. De BMW Motorrad dealer kan jou natuurlijk ook meer informatie geven over Connectivity.

+ Lees verder
 • 1) Een motorfiets met optie 6AB (Connectivity),

  2) Een smartphone en een BMW Motorrad Communicatiesysteem voor media en telefoon,

  3) BMW Motorrad Connected app voor navigatie via smartphone met iOS of Android.

  Aanvullende opmerkingen: kosten van mobiele datatarieven kunnen van toepassing zijn. Verdere informatie over gegevens- en roamingtarieven is verkrijgbaar bij de aanbieder van mobiele telefonie. De meeste huidige smartphones ondersteunen telefoondiensten (handsfree modus), mediaspeler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP / iAP). BMW Motorrad Connected app voor apparaten met een recent bijgewerkt iOS of Android besturingssysteem. Type en omvang van de navigatie is afhankelijk van de technische omgeving en de smartpone van de gebruiker. Navigatie kan worden gebruikt als onderdeel van de BMW Motorrad Connected app zolang BMW Motorrad kaartgegevens en navigatiediensten van een externe provider ontvangt, maar ten minste 3 jaar na de eerste registratie.

   

 • De meeste huidige smartphones ondersteunen telefoondiensten (handsfree modus), mediaspeler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP / iAP). BMW Motorrad Connected app voor apparaten met een recent bijgewerkt iOS of Android besturingssysteem.


  De volgende apparaten zijn geschikt, bijvoorbeeld:


  iOS: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7

  Android: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Sony Experia Z5, Motorola Moto G, Motorola Moto X Style, LG G5, Huawei Mate 8, HTC Perfume

   

 • Bluetooth verbinding tussen het TFT-display en een communicatiesysteem: compatibiliteit is voor het BMW Motorrad Communicatiesysteem gegarandeerd. Raadpleeg de desbetreffende website of ondersteuning van de fabrikant voor compatibiliteit met andere Bluetooth-communicatiesystemen. Het wijzigen van het audiovolume via de Multi-Controller werkt uitsluitend met een BMW Motorrad Communicatiesysteem.

 • Huidige navigatiedekking met gedetailleerde kaartgegevens (status oktober 2018):

  Albanie, Algerije, Andorra, Angola, Argentinië, Australië, Azerbeidzjan, Azoren, Bahama's, Bahrein, Balearen, België, Benin, Bolivië, Bosnië, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Canada, Canarische Eilanden, Chili, Colombia, Costa Rica, Duitsland, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland, Filippijnen, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guatemala, Honduras, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Iran, Ierland, Isle of Man, Israël, Italië, Jamaica, Jordanië, Kaaiman Eilanden, Kanaaleilanden, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Kroatië, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maagdeneilanden, Macedonië, Madeira, Maleisië, Malta, Marokko, Mauritius, Mexico, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Nigeria, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Reunion, Romania, Rusland, Saint Barthelemy, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Slovakije, Slovenië, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Togo, Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

 • Het is noodzakelijk om de kaartgegevens voor de gewenste regio's of landen te downloaden. Het wordt aanbevolen om dit te doen via een breedband internetverbinding voordat je gaat rijden. De navigatie werkt nog steeds met de kaartgegevens zonder toegang tot een mobiel netwerk zolang GPS en Bluetooth op de smartphone zijn ingeschakeld. Mobiele gegevens zijn alleen nodig om extra functies te gebruiken, bijvoorbeeld verkeersinformatie.

 • De BMW Motorrad Connected app verzendt geen persoonlijke gegevens. Raadpleeg de privacyverklaring voor gegevens binnen de app voor meer informatie.

 • Nee. De aanwijzingen van de BMW Motorrad Navigator kunnen alleen worden gebruikt als de Navigator rechtstreeks gekoppeld is met het in de helm ingebouwde communicatiesysteem.

 • Bluetooth connectie: hoe je een Bluetooth koppeling kan maken, het zogehete 'pairing', met het TFT-display, je smartphone en het BMW Motorrad Communicatiesysteem wordt volledig beschreven in de gebruikershandleiding (en in een How To-video elders op deze pagina). In sommige gevallen, kan het nodig zijn om enkele stappen te herhalen. De gebruikershandleiding biedt nog meer handige tips en oplossingen in geval van problemen.

  Geluid: voor optimaal geluid bij het luisteren naar muziek of het telefoneren is het handig het geluid op de smartphone op volle sterkte in te stellen. Het audio volume kan tijdens het rijden worden aangepast via de knop van het in-helm communicatiesysteem of via de Multi-Controller op het stuur (wanneer gebruikt wordt gemaakt van een BMW Motorrad Communicatiesysteem).

   

Beschikbaar voor de volgende motorfietsen

spinner