Het communicatiesysteem bestaat uit een printplaat, een beugelmicrofoon en twee luidsprekers voor in de motorhelm en daarnaast NiMH-accu’s met een aaneengesloten gebruiksduur van tien tot twaalf uur. Het systeem wordt bediend via een drie-toetsen-module die precies aan de achterzijde van de helm past.

Het on-board communicatiesysteem is ontwikkeld met het oog op de communicatie tussen rijder en duopassagier, maar maakt ook communicatie mogelijk met andere Bluetooth-apparaten.

Zo kan de rijder bijvoorbeeld, naast een gesprek met de duopassagier, ook aanwijzingen van de BMW Motorrad Navigator ontvangen, een telefoongesprek voeren of muziek luisteren. De enige voorwaarde is dat de apparaten Bluetooth-compatible zijn.

Het on-board communicatiesysteem maakt ook communicatie tussen motorfietsen onderling mogelijk. Afhankelijk van de omgeving kan het systeem bij directe zichtverbinding tot een afstand van 100 m overbruggen. Dit met geringe beperkingen van de spraakkwaliteit. Wanneer de verbinding verbroken wordt omdat of de afstand te groot is of de omstandigheden het niet toelaten, wordt de verbinding automatisch hersteld wanneer de onderlinge afstand tussen de gesprekspartners weer klein genoeg is.
+ Lees verder
spinner