*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De nieuwe BMW F 900 XR.

Hoger, sneller, verder.

De XR combineert sportiviteit en performance op lange ritten, zonder compromissen. Dagenlang adrenaline, de ene na de andere bocht. 

Op de nieuwe F 900 XR snijd je deze bochten lang en moeiteloos aan – kilometer na kilometer. Alleen al het meeslepende design belooft pure performance. De rechte, ontspannen zitpositie én de bescherming tegen alle weersomstandigheden tonen vooral één ding aan: dat er maar één iemand beslist wanneer de rit voorbij is: jij.

Dankzij de omvangrijke uitrusting ben je voor sportieve ritten en lange reizen net zo goed uitgerust als voor uitstapjes naar de stad.

De F 900 XR is de motorfiets die bij jou en jouw sportieve instelling past. #NeverStopChallenging

 

 

 

Extra uniek

Met een voucher van € 500,- voor bijzondere buddyseats, uitlaten, bagagetassen en windschermen. Speciale wielen of prachtig gefreesde onderdelen. Of een nieuwe helm uit de Gear & Garment collectie. Alles origineel BMW Motorrad. Alles om jezelf of je motorfiets nog unieker te maken.

Kies vóór 30 juni 2022 een BMW F 900 XR uit voorraad bij de BMW Motorrad dealer. Ontvang een voucher van € 500,- incl. BTW en shop direct voor accessoires of Gear & Garment. Vraag de BMW Motorrad dealer voor meer informatie en voorwaarden.

+ Lees verder

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW F 900 XR gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

Tijdelijk rijd je een nieuwe BMW F 900 XR al voor maar € 315,- p/mnd met Private Lease.*

+ Lees verder

Heldere lichaamstaal – onmiskenbaar XR.

Meteen is duidelijk dat de F 900 XR wil presteren. De opvallende LED-buisverlichting van de nieuw ontwikkelde koplampen onderstrepen het zelfbewuste karakter van de F 900 XR – een gevoel dat jij uitstekend kent. De kuippanelen bouwen die spannende dynamiek nog verder op. Een precies lijnenspel bepaalt het zelfverzekerde design. De slanke en optisch korte achterkant is daarbij een duidelijke verwijzing naar het sportieve DNA van deze held op de lange afstand.

+ Lees verder

Expressieve kleuren.

De drie kleurvarianten accentueren de precies gepositioneerde belijning en de kenmerkende vlakken van de F 900 XR. Alle varianten hebben één ding gemeen: pure drang naar voren.

Stijlvariant Triple Black

Puur rijplezier en altijd op jacht naar de volgende bocht: De kleur Black Storm metallic 2 benadrukt deze prestatiedrang van de F 900 XR op indrukwekkende wijze.

Stijlvariant Sport

Dynamisch-offensief Racing Red contrasteert met het technische effect van Granit grey metallic matt en laat zien: Dat er in jou het hart van een sporter klopt! Dat wordt nog eens extra onderstreept door jouw F 900 XR. Het korte windscherm Sport en de gouden, geanodiseerde voorvork leggen het accent op de dynamiek van deze motor.

Light white

Tankpaneel en radiatorafdekking in Granite grey metallic matt, gecombineerd met zilverkleurige velgen: cool, vastberaden en puristisch-technisch trek je de aandacht van alle anderen.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een extra jaar. 
Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen. 

Lees meer

Met een rechte rug en relaxed.

Met een rechte rug en relaxed.

Aan het eind van de dag heb je geen kilometer te weinig op de teller en geen kilometer teveel in je botten. Dat is de ergonomie van de F 900 XR. Die is volledig gericht op sportieve topprestaties op de lange afstand. Zo verover je achter de beschermende kuip de ene na de andere bocht. Maximale variatie geldt hierbij niet alleen voor de zithoogte van 775 tot 870 mm, maar ook voor de compleet instelbare hendels en het in twee standen verstelbare windscherm. Een optimale positie van de voetsteunen en de buddyseat laat daarbij zelfs je duopassagier elk kilometer met groot plezier meebeleven. 

+ Lees verder

2-cilinder lijnmotor

77
kW (105 pk) max. vermogen 8.500 t/min
92
Nm max. koppel bij 6.500 t/min
895
cc cilinderinhoud
775
mm tot 870 mm zithoogtes

Jouw hartslag in rust: 92 Nm.

Jouw hartslag in rust: 92 Nm.

Met de ideale lijn voor ogen en de blik gericht op de horizon ga je elke bocht zelfbewust en opgewonden te lijf. De ene na de andere, steeds opnieuw. Een typisch geval van #NeverStopChallenging. Altijd mooi wanneer die onlesbare dorst na elk recht eind - de drang om altijd nog een beetje verder te willen - in aanraking komt met de juiste partner: de krachtige 2-cilinder lijnmotor van de F 900 XR levert je tussen 4.500 en 8.500 t/min meer dan 87 Nm. Het optioneel leverbare Dynamic ESA zorgt daarbij voor optimaal dempingscomfort en wel heel stabiel rijgedrag. Wie op deze manier het voortouw neemt, laat de anderen ver achter zich. 

+ Lees verder

XR van begin af aan: de F 900 XR ook voor A2-rijbewijs.

XR van begin af aan: de F 900 XR ook voor A2-rijbewijs.

Heb je net je rijbewijs gehaald? Geen enkele reden om af te zien van lange ritten en intuïtieve rijeigenschappen. De F 900 XR met 95 pk kan voorzien worden van vermogensreductie zodat je ook met een A2-rijbewijs op deze motor mag stappen. En gaat je A2-rijbewijs over in A, dan kan je jouw machine eenvoudig laten omzetten naar vol vermogen.

+ Lees verder

Letterlijk anticiperend.

Letterlijk anticiperend.

Ook bij het thema licht bepaalt de F 900 XR de standaard. Hij beschikt over adaptieve bochtverlichting – als eerste in het middensegment. Deze is aangebracht in de nieuwe ontwikkelde, opvallende LED-koplamp en gaat aan vanaf een hellingshoek van 7° om de bocht optimaal te verlichten: een duidelijk pluspunt tijdens de nacht of bij slecht zicht. 

+ Lees verder

Meer veiligheid.

Meer veiligheid.

Talloze andere innovaties zorgen voor rijplezier en een geruststellend gevoel. De Dynamic Brake Control (DBC) en de dynamische motorremregeling (MSR) garanderen meer veiligheid bij remmen in gevaarlijke situaties en als je plotseling van het gas gaat of terugschakelt.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de F 900 XR

De highlights van de F 900 XR

2-cilinder lijnmotor.
We see a close-up of the two-cylinder in-line engine.
Dynamic ESA.
We zien Dynamic ESA in close-up.
Adaptieve bochtverlichting.
We zien de lichten van de F 900 XR.
Zithoogtes: veelzijdigheid die gewoon past.
We zien de buddyseat van de F 900 XR.
In hoogte verstelbaar windscherm.
We zien het windscherm van de F 900 XR.
Altijd op de hoogte met BMW.
We zien de TFT-kleurendisplay van de F 900 XR.
Comfortabele bergruimte.
We zien de bergruimteopties van de F 900 XR.
eCall, een geruststellende begeleider.
We zien de eCall-schakelaar op het stuur van de motor.

Jouw stijl, onze suggesties

De F 900 XR accepteert geen enkel compromis tussen sportiviteit en prestaties op de lange afstand. Maar iedere motorrijder kiest andere prioriteiten – juist daarom hebben we hier drie mogelijkheden in detail voor je uitgewerkt.

+ Lees verder

#NeverStopChallenging

Hier kun je mensen ontmoeten die denken zoals jij. Mensen die geen onderscheid maken tussen hun hartslag en koppel. Mensen die een nog betere bocht verwachten nadat ze hebben besloten er helemaal voor te gaan - en elk voorgevoel willen volgen.

+ Lees verder

BMW Rider Equipment

Andere modellen

Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar. 

* Genoemd tarief is voor alle getoonde modellen gebaseerd op een looptijd van 24 maanden en 5.000 kilometer per jaar. De getoonde actietarieven zijn geldig tot en met 31 maart 2022.

+ Lees verder
spinner