Mogelijkheden 35 kW rijbewijs A1 / A2.

Voor motorrijders met rijbewijs A1 heeft BMW Motorrad de C evolution in het gamma. Deze 100% elektrische maxi-scooter levert een nominaal vermogen van 11 kW en mag daarmee bestuurd worden door mensen die in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Voor motorrijders met rijbewijs A2 heeft BMW Motorrad twee motorfietsen met een standaard vermogen van 35 kW (48 pk). Bovendien zijn vier motorfietsen en twee maxi-scooters zonder meerprijs af fabriek met een vermogensreductie naar 35 kW (48 pk) te leveren. Het voordeel daarvan is dat je meteen met je favoriete BMW kunt gaan rijden. De vermogensreductie is van buiten niet te zien. En als je de vereiste rijervaring hebt, geeft je BMW Motorrad dealer je motor of maxi-scooter zijn volle vermogen weer terug. Samengevat:

 • Zonder meerprijs af fabriek met 35 kW leverbaar
 • Je rijdt meteen je favoriete machine
 • Van buiten is er niets te zien
 • Volle vermogen teruggeven is mogelijk
+ Lees verder
Alle rijbewijs A2 mogelijkheden:
 • BMW G 310 GS

  BMW F 750 GS

  BMW F 850 GS

  BMW F 850 GS Adventure 

 • BMW F 800 GT

 • BMW G 310 R

  BMW F 800 R

 • BMW C 400 X

  BMW C 400 GT

  BMW C 650 Sport

  BMW C 650 GT

  BMW C evolution

T/m 2012 naar 25 kW, vanaf 2013 naar 35 kW.

Voor motorliefhebbers met rijbewijs A2 die BMW willen gaan rijden, kan ook een gebruikte BMW van de BMW Motorrad dealer interessant zijn. Dat komt omdat bij sommige machines vermogensreductie mogelijk is. Het voordeel daarvan is dat je meteen je favoriete machine kunt gaan rijden. De vermogensreductie is van buiten niet te zien. En als je de vereiste rijervaring hebt, geeft je BMW Motorrad dealer je motor of maxi-scooter zijn volle vermogen weer terug.

In principe is vermogensreductie mogelijk bij alle modellen die in Nederland af fabriek met vermogensreductie leverbaar zijn of waren. Belangrijkste voorwaarde voor vermogensreductie achteraf, door de BMW Motorrad dealer is dat er een Europese Typegoedkeuring (ETG) voor bestaat. Hiervoor is niet alleen het bouwjaar maar vooral ook het framenummer (VIN) bepalend.

+ Lees verder
 • Voor de volgende modellen is vermogensreductie naar 
  35 kW zonder meer mogelijk:

  G 650 GS
  F 700 GS
  F 800 GS
  F 800 GS Adventure
  F 800 GT
  F 800 R

  C 600 Sport
  C 600 GT

 • Voor de volgende modellen is vermogensreductie in principe mogelijk indien er voor het betreffende framenummer een ETG bestaat en de benodigde onderdelen leverbaar zijn:

  F 650 GS
  F 650 CS
  F 700 GS
  F 800 R
  F 800 S
  F 800 ST

  R 850 C
  R 850 R
  R 850 GS

 • Vraag de BMW Motorrad dealer of jouw favoriete gebruikte BMW naar 25 of 35 kW te reduceren is. De verkoop adviseur verifieert bij BMW Nederland of er voor het betreffende framenummer een ETG is en of de benodigde onderdelen leverbaar zijn. Zo ja, dan ontvangt de BMW Motorrad dealer een verklaring voor de RDW voor aanpassing van het vermogen op het kentekenbewijs. De BMW Motorrad dealer maakt graag een scherpe offerte voor je - inclusief vermogensreductie.

De rijbewijsrichtlijn.

Om motor te gaan rijden heb je een motorrijbewijs nodig: het rijbewijs A. Sinds januari 2013 gelden er nieuwe regels als je je rijbewijs voor een motor of een maxi-scooter wilt gaan halen – in 2017 zijn deze regels aangepast. Rijbewijs A kent nu 3 categorieën, A1, A2 en A. Welk type rijbewijs je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, je leeftijd en je rijervaring. 

+ Lees verder
 • Voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW, minimumleeftijd 18 jaar.

 • Voor motorfietsen tot maximaal 35 kW, minimumleeftijd 20 jaar.

 • Geen vermogensbeperking voor driewielers, minimumleeftijd 21 jaar. Je behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. Je mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden en op motoren uit categorie A1 en A2. Na 2 jaar of als je 24 wordt vervalt de aantekening code 80 en mag je op alle zware motoren rijden. Ben je nog geen 24 als de code vervalt? Dan moet je bij jouw gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de aantekening.

  Geen vermogensbeperking, minimumleeftijd 22 jaar, als je minstens 2 jaar in het bezit bent van rijbewijs A2.

  Geen vermogensbeperking, minimumleeftijd 24 jaar.