* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

De BMW S 1000 XR

Volledige power - volledig duurvermogen

De BMW S 1000 XR is de ultieme symbiose van geschiktheid voor lange afstanden en High Performance sportmotorfiets. Je kunt hiermee zoveel bochten nemen als je wilt - alleen jij bepaalt wanneer de rit eindigt. De motorfiets is op belangrijke punten verbeterd, haalt nu een maximaal vermogen van 170 pk en geeft je dankzij uitgebreide aanpassingen meer comfort. Met de S 1000 XR ervaar je sportief en superieur rijplezier, ook op langere afstanden. Dus waar wacht je nog op? Stil je honger naar adrenaline en laat iedereen zien wat jij in je mars hebt: #NeverStopChallenging.

Performance bij lange afstanden

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt jouw ideale motor - de BMW S 1000 XR - gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

+ Lees verder

De weg is het doel

Voor meer comfort, ook bij lange afstanden: de geoptimaliseerde geometrie van de buddyseat zorgt dankzij vergroting van de bruikbare zitlengte en -breedte voor meer bewegingsvrijheid tijdens het rijden. De buddyseat is beschikbaar in drie hoogten en optisch een echte blikvanger. En ook de achterpartij straalt door de uit de motorsport bekende luchtinlaten in een nieuwe, frissere look.

+ Lees verder

Wendbaarheid ontmoet exclusiviteit

Wendbaarheid ontmoet exclusiviteit

De nieuwe M carbon wielen, die als deel van het M pakket en afzonderlijk als speciale optie leverbaar zijn, geven bijzonder goede rijeigenschappen aan de machine door vermindering van de roterende massa. Ze zijn goedgekeurd voor twee personen met bagage en zijn tevens een echte blikvanger dankzij de standaard aangebrachte velgstickers.

+ Lees verder
227
DIN-leeggewicht in kg incl. M Lightweight accu, Tour- en Dynamicpakket
114
Nm max. koppel bij 9.250 tpm
114
Vermogen kW/170 pk bij 11.000 tpm
999
cc cilinderinhoud
Viercilinder-lijnmotor

Meer vermogen voor meer kilometers

Dankzij verschillende optimalisaties stijgt het vermogen van de nieuwe S 1000 XR met 5 pk. Dit levert een maximaal vermogen op van 170 pk. De viercilinder-lijnmotor is daarnaast een superieure krachtbron voor sportief langeafstandsrijden. Bovendien voldoet de motorfiets nu aan de nieuwste EU5+ emissienorm. De software van schakelassistent Pro werd met diverse functies uitgebreid, wat onder meer leidt tot een betere demping van lastwisselingen als er wordt geschakeld.

+ Lees verder

Zo klinkt de S 1000 XR

De highlights van de S 1000 XR

Drie kleuren, één boodschap

Met de lakvarianten van de S 1000 XR laat je duidelijk zien wie je bent. De kleuren benadrukken gedefinieerd en precies het karakter van de machine - tot in de details.

Blackstorm metallic 2

Verovert de wegen stormenderhand: de donkere lak in Blackstorm metallic 2 onderstreept de dynamische look van de S 1000 XR en laat een blijvende indruk achter.

Gravity blue metallic

Vol opwinding en daadkracht biedt de S 1000 XR in onmiskenbaar Gravityblue metallic elke nieuwe uitdaging het hoofd.

Lightwhite uni/M Motorsport

Een kleurencombinatie die tegelijk een belofte en een verplichting is. Hier komen de genen van de S 1000 XR optimaal tot uiting – en van het racecircuit direct op de weg. Exclusief in het M pakket.

Markante look

Markante look

Niet alleen technisch, maar ook optisch is er het één en ander veranderd: het inlaatsysteem van de S 1000 XR heeft een fraai nieuw design en de snavel is voor het eerst gelakt in de betreffende kleur van de carrosserie. De nieuwe kleurstelling en de exclusieve tapes dragen bij aan de markante look van de motorfiets. Ook de voorste zijbekleding is door zwarte nerven geoptimaliseerd.

+ Lees verder
Markant frontdesign
De markante front van de S 1000 XR
Omvangrijk accessoireprogramma
Omvangrijk accessoireprogramma
Toerpakket
Het toerpakket
Dynamic ESA Pro
Dynamic ESA Pro
TFT met connectivity
TFT met connectivity
Geoptimaliseerd gewicht
Geoptimaliseerd gewicht
M pakket
Het M pakket
Motor en vermogen
De motor van de S 1000 XR

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motor een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijke  garantie. 

Meer informatie

Touring pakket

Het Touring pakket bevat de optimale uitrusting voor langere ritten. Het pakket bestaat uit een bagagerek, een middenbok, de voorbereiding voor het navigatietoestel, handbescherming, RDC en handvatverwarming.

Dynamic pakket

Het Dynamic pakket ondersteept het sportieve karakter van de S 1000 XR en zorgt voor extra performance en comfort. Het pakket bestaat uit de Dynamic ESA Pro, de schakelassistent Pro en een cruise control.

M pakket

Het M pakket versterkt het sportieve profiel van de S 1000 XR. Het exclusieve lakwerk Lightwhite uni/M Motorsport is alleen in dit pakket inbegrepen en zorgt voor een krachtige look. Het pakket bestaat uit: het M sportbuddyseat voor optimale steun tijdens bochtenwerk, de M Lightweight accu, de gesmede M velgen of optioneel de qua gewicht geoptimaliseerde M carbon wielen, de M Endurance ketting, de M GPS-Laptrigger, sporteinddemper, het getinte windscherm Sport plus de markante zwarte tankdop.

M Carbon pakket

Het hoogwaardige carbonpakket verfraait de superbike-look van de machine nog meer. Het pakket bestaat uit: de M Carbon zijdelen rechts en links, het M Carbon voorwielspatbord, de M Carbon afdekking en het contact-stuurslot.

M stijlpakket met gefreesde onderdelen

Het M stijlpakket met gefreesde onderdelen benadrukt het sportieve karakter van de machine door middel van hoogwaardige componenten en exclusieve M branding. Het pakket omvat de M voetsteunenset, de M voetsteunen voor duopassagiers en de inklapbare rem- en koppelingshendel.

Individualisatie

De S 1000 XR biedt je pure sportiviteit en performance tijdens lange ritten. Met het uitgebreide programma aan speciale opties en originele BMW Motorrad accessoires kun je de S 1000 XR heel nauwkeurig afstemmen op je persoonlijke wensen.

Naar individualisatie

Wil je meer?

spinner