* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW K 1600 Grand America

Samen meer beleven
Rijopnamen van de K 1600 Grand America.

Met z'n tweeën onderweg zijn, betekent dat je elke kilometer dubbel beleeft. Eigenlijk heel logisch toch? Met de K 1600 Grand America beleef je daarentegen steeds meer. Jullie superieure zescilinder laat je – of jullie – ongedwongen richting horizont cruisen: perfect uitgerust met treeplanken, topcase met rugleuning en hoge kuipruit. Zo wordt het aan het einde van elke dag niet gemakkelijk om het mooiste moment van de rit te bepalen. Maar de verhalen over elke kilometer worden dan ook twee keer zo fraai. Helemaal in de zin van #RideAndShare.

Rijopnamen van de K 1600 Grand America.

De highlights in één oogopslag

Hoogwaardig audiosysteem 2.0
Focus op het TFT-display en de boxen van de K 1600 Grand America.
Superieure zescilinder
Focus op de zescilindermotor.
Handige topcase
Focus op de topcase met LED-achterlicht van de K 1600 Grand America.
Geïntegreerd oplaadvak smartphone
Geïntegreerd opbergvak met mobiele telefoon.
Unieke lak
De lak Ionic Silver metallic
Heldere koplamp
Focus op de LED-koplampen.
Briljant 10,25" TFT-kleurendisplay
Focus op het kleurendisplay met BMW Motorrad startscherm.
Programmeerbare favorietentoetsen
Focus op de vier genummerde favorietentoetsen.

Met de K 1600 Grand America beleef je elke kilometer intensiever. En toch zul je er nooit genoeg van krijgen: Zelfs 's nachts ben je dankzij de standaard verstralers en de volledige LED-koplamp met adaptieve bochtverlichting veiliger en vanzelfsprekender onderweg dan ooit tevoren. Door de zwenkfunctie blijft de lichtkegel constant en past zich naadloos aan de schuine stand aan. Want wat is er leuker dan zelfs in het donker de horizon nooit uit het oog te verliezen? Ook het standaard audiosysteem 2.0 opent nieuwe dimensies. Er is niet veel te zien, met uitzondering van de intuïtieve menu's en de talrijke soundprofielen: de antennes zijn onzichtbaar ingebouwd. Maar het luistergenot is des te imposanter. Heel eenvoudig zoals je het wilt hebben.

+ Lees verder

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Laat je bike zien – laat jezelf zien

Veel ruimte voor je eigen stijl

Meer comfort, meer exclusiviteit, meer fascinatie – juist dit laatste moet toch gelden voor iedereen wiens blik op je K 1600 Grand America valt. Waar wacht je nog op? Je reis begint hier.

Exclusive.

De kleurstelling Manhattan metallic mat zorgt voor een elegant dynamisch statement – en dat tot in de details: van het voorste deel van het spatbord in bodycolor via de motorspoiler in Nightblack uni mat tot aan de afdekking van de windgeleiders in Blackstorm metallic.

Blackstorm metallic

De basiskleur Blackstorm metallic benadrukt de consequente vormgeving van de K 1600 Grand America: duidelijke lijnen en nauwkeurige randen voor een even respectvol als dynamisch totaalplaatje.

Option 719 Casablanca

De K 1600 Grand America wordt door de lak Ionic Silver metallic en zwarte pinstriping omringd door een vleugje luxe. De stijlvolle uitstraling wordt afgerond door de Option 719 buddyseat en Option 719 gesmede velgen Classic.

Steeds verder, steeds meer

Steeds verder, steeds meer

Betekent reizen voor jou ook laten zien waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt? Met talrijke speciale uitrustingen en originele BMW Motorrad accessoires kun je de K 1600 Grand America nog meer op jezelf afstemmen. Als optie bieden wij bijvoorbeeld het uitgebreide comfortpakket voor nog aangenamer reizen aan. De Option 719 buddyseat en de gesmede velgen staan daarentegen voor het beste vakmanschap en exclusieve smaak. En de gesmede arm maakt de ongedwongen look compleet. Daar hebben we je nog twee suggesties ter inspiratie voor je samengesteld: Je zult zien, het kan altijd nog een stapje verder.

+ Lees verder

Echte sterren

Echte sterren

Elke bike een uniek stuk: Bij de Option 719 Midnight in Meteoric Dust II metallic met het sterrenstelselmotief worden de onderdelen in een uitgebreid watertransferprintprocedé veredeld. Precisie en puur handwerk leiden tot unieke resultaten – in de waarste zin van het woord – unieke resultaten.

+ Lees verder

Teruggebracht tot het wezenlijke: Jij

De nieuwe ontworpen cockpit van de K 1600 Grand America is met het 10,25" TFT-kleurendisplay, de duidelijke vormgeving en het geharde en ontspiegelde dekglas al perfect afgestemd op je reis. En het totale plaatje? De streamlining in typische bagger-stijl met de lage achterkant straalt elegantie, kracht en exclusiviteit uit. Het hoge windscherm, de comfortabele treeplanken en de topcase met rugleuning laten daarbij duidelijk zien: Hier mag de gezamenlijke reis rustig wat langer duren. En dat met al het comfort – en met alle vanzelfsprekendheid.

+ Lees verder

Superieure zescilinder lijnmotor

1.649
cc cilinderinhoud
111,5
liter opbergruimte
180
Nm max. koppel bij 5.250 tpm koppel
750
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde 6-cilinder 4-takt lijnmotor

De motor van de K 1600 Grand America werkt graag voor twee. Daarbij luistert deze zo nauwkeurig en superieur naar je commando's dat je in elke bocht en op elk recht stuk al de voorpret van de volgende keer voelt: Zo voelen legendarische soevereiniteit, loopcultuur en performance aan. Dankzij de nieuw ontworpen motorbesturing kom je nu nog sneller bij het gas- en geluksgevoel: het vermogen van 160 pk is nu al ruim 1000 tpm. vroeger beschikbaar en het tot 180 Nm verhoogde maximale koppel bedraagt 5.250 tpm. Zo laat je het landschap met een draai in je pols aan je voorbijtrekken. De vollere koppelcurve garandeert daarbij een nog ontspannener voortglijden. Waarbij de motorsleepregeling (MSR) en de Dynamic ESA voor de nodige stabiliteit en veiligheid zorgen. En zelfs de rijmodi zijn nu nog duidelijker afgetekend. Voor merkbaar meer rijplezier – alleen of voor twee.

+ Lees verder

#RideAndShare – hier gaat de reis verder

spinner