* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

DE BMW K 1600 GRAND AMERICA.

Voorbij de horizon.

De open weg. Zelfs als dat niet genoeg voor je is. Je wil altijd verder gaan, omdat je nog nooit zo dichtbij de weg bent geweest. Met de Grand America kunt je ontspannen en van kilometers rijplezier genieten. Als een volledig uitgeruste luxueuze toermotor, biedt deze full dresser uitzonderlijk rijplezier en comfort voor zorgeloos cruisen. De legendarische 6-cilinder lijnmotor is onoverwinnelijk door de ongeëvenaarde soepelheid tijdens het rijden en dankzij de indrukwekkende vermogensontwikkeling. Altijd klaar voor die extra kilometers. Zelfs het silhouet is van een ander niveau: van het hoge windscherm tot de duidelijke achterkant met de eenvoudig te gebruiken topkoffer en rugsteun. Dit wordt aangevuld door de innovatieve technologie en de overmaat aan ruimte - speciaal voor twee. Binnen het bereik van een arm: De Grand America maakt de horizon eindeloos - en toch zo dichtbij. 

UPGRADE PACKAGE.

UPGRADE PACKAGE.

Bij aanschaf van een BMW K 1600 Grand America krijgt u t/m 31 juli 2020 maar liefst 5 jaar garantie en een Comfort pakket voor een meerprijs van € 299,-. Dit betekent een voordeel van € 1.155,-.

Het Veiligheidspakket bestaat uit: Adaptieve bochtverlichting, bandenspanningcontrole (RDC) en LED-dagrijverlichting. Geldig op geselecteerde voorraad. Vraag uw BMW Motorrad dealer naar meer informatie en de voorwaarden.

+ Lees verder

Het design van de K 1600 Grand America

Kies jouw stijl.

In totaal drie kleurvarianten zijn verkrijgbaar voor jouw verschijning met de K 1600 Grand America. Jij bepaalt helemaal zelf wat het beste bij jou past, en bij je manier van reizen.

*/-->

Hockenheim silver metallic

Met de lakkleur Hockenheim silver metallic komt de K 1600 Grand America krachtig en tegelijkertijd elegant over.

*/-->

Black storm metallic

Maakt van jouw 6-cilinder een imposante verschijning.

*/-->

Imperial blue metallic

Met de lakkleur Imperial blue metallic staat je K 1600 Grand America uitermate fraai in de schijnwerpers.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Gevormd door vrijheid.

En het valt niet te ontkennen: dankzij de iconische schuine lijn en de stalen uitlaatdemper parallel ten opzichte van de weg, wordt deze luxueuze bagger toermotor één met de weg. De onweerstaanbare voorzijde en opvallende achterkant met geïntegreerde LED-richtingaanwijzers en remlichten in de behuizing, maken deze motor echt opvallend. Naast het Blackstorm metallic, vertegenwoordigt de kleur Austin yellow metallic het uitgestrekte landschap van zonsopgang tot zonsondergang. Het krachtige zwarte 6-cilinder ontwerp laat geen ruimte voor twijfel: je geniet volledig van je vrijheid. Dit komt door de standaard buisvormige handgrepen, die altijd binnen bereik zijn. De zeer kwalitatieve panelen op de tank van de machine bewijzen hun doel - evenals het jouwe: de K 1600 Grand America. 

+ Lees verder

6-cilinder lijnmotor

1.649
cc cilinderinhoud
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
750
mm zithoogte (lage buddyseat)
125
Nm bij 1500 t/min, dit staat gelijk aan 70% van het max. koppel
Vloeistofgekoelde 6-cilinder viertakt-lijnmotor

Grote dromen? Geen probleem.

Het is jouw tocht, jouw droom. Ga je eigen weg met de 6-cilinder lijnmotor en zijn inhoud van 1649 ccm. Voor een dynamische ervaring en uitstekende soepelheid bij het rijden.  Je kunt de kracht zelfs met de kleinste draai van de pols voelen - gevolgd door krachtig, ontspannen glijden. De achteruitrij-assistent garandeert probleemloze manoeuvres als je even wilt afstappen. Je kunt de rest van de rit gewoon blijven ontspannen. Dankzij Keyless Ride, kun je weer snel en probleemloos de weg op. 

+ Lees verder

ERVAAR HET GELUID VAN DE K 1600 Grand America

De highlights van de K 1600 Grand America

Altijd.

Altijd.

Comfortabel rijden met voldoende ruimte: met de Grand America, wil je nooit stoppen met rijden. Het standaard Dynamic ESA biedt de beste handling en rijdynamiek - met de "Cruise" modus kun je zelfs nog soepeler rijden. Laat je benen op de standaard voetpanelen rusten – de ontspannen Amerikaanse manier van rijden. De hoogte van de buddyseat voor de duo-passagier is gereduceerd met 7 cm voor nog een nog makkelijkere toegang, vooral bij het op- en afstappen –  en de voetsteunen zijn ook verlaagd. Tevens maakt de standaard motorbeschermbeugel en het audiosysteem met navigatievoorbereiding absoluut indruk. De reis blijft doorgaan. Maak het jezelf nog comfortabeler met de als accessoire leverbare armsteun. 

+ Lees verder
  • Altijd met een goed gevoel onderweg.

    BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de optielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. De automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de hulpdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige assistentie. En altijd een goed en veilig gevoel.

  • Voor optimaal wegcontact.

    Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 Grand America. Dit garandeert de beste tractie, veiligheid en de hoogste mate aan comfort: Dynamic ESA past het rijwielgedeelte, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

  • Eenvoudig achteruitrijden.

    Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige Torque Control Assist (TCA). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.

Fabrieksopties en accessoires.

Dankzij het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW Motorrad accessoires kun je jouw K 1600 Grand America geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Ontdek meer

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW K 1600 Grand America gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Kleding om in te toeren

Meer Tour modellen