S 1000 R

vanaf € 16.434,-*
€ 163,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW S 1000 R.

Compromisloze dynamiek.

Is jouw hartslag rechtstreeks verbonden met de toerenteller? Dan is de S 1000 R jouw roadster – gestript tot de essentie, gemaximaliseerd voor puur rijplezier. Zijn agressieve motorblok met 121 kW (165 pk) tovert bij elke stijging van het toerental een glimlach op jouw gezicht. Het rijke geluid van de nieuwe HP titanium uitlaat laat er geen twijfel over bestaan: dit is hoe het leven op de inhaalstrook hoort te klinken.

Het design van de S 1000 R

Kies jouw stijl.

De contrasterende kleurstelling onderstreept het sportieve en dynamische design van de S 1000 R en zorgt voor een opvallende uitstraling. Er zijn drie lakkleuren beschikbaar: De Motorsport kleurstelling brengt sportieve kleuraccenten op de motorfiets, maar ook de combinaties Racing red/Black storm metallic en Black storm metallic maken van de S 1000 R een onvergetelijke verschijning.

Motorsport

De Motorsport kleurstelling in Light white/Racing blue metallic/Racing red brengt sportieve kleuraccenten op de motorfiets.

Racing red / Black storm metallic

In deze opwindende kleurencombinatie heeft de S 1000 R een progressieve en ongetemde uitstraling.

Black storm metallic

Deze lakkleur geeft de motorfiets een slank silhouet.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Adrenaline op twee wielen.

Sommigen spreken van ‘naked’, wij houden het gewoon op ‘focussen op de naakte essentie’ De genen van zijn grote broer, de S 1000 RR, zijn duidelijk herkenbaar: het agressieve tail-up/nose-down design, zijn onmiskenbare splitface en de karakteristieke kieuwen. De sterk gereduceerde kuipdelen en de strakke kleurstelling maken duidelijk: het vermogen is niet het enige dat hier puur en compromisloos is.
+ Lees verder

4-cilinder lijnmotor

121
kW (165 pk) bij 11.000 t/min
205
kg rijklaargewicht
114
Nm koppel bij 9.250 t/min
814
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor

De bron van alle dynamiek: het motorblok.

De bron van alle dynamiek: het motorblok.

De high-performance 4-cilinder lijnmotor stamt, net zoals de achterkant van de motorfiets, af van de RR. Wij hebben het vermogen nogmaals verhoogd, nu naar 121 kW (165 pk). Voor een extreem vlak koppelverloop en constante voorwaartse versnelling over het hele toerenbereik. E-gas zorgt er voor dat je deze kracht nog accurater kunt controleren. De in de racerij geteste schakelassistent Pro maakt schakelen zonder koppelen mogelijk: met als resultaat nog meer dynamiek en sneller schakelen – welkom in het grensbereik.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de S 1000 R

De highlights van de S 1000 R

Karakteristiek vooraanzicht.
Prominent R-logo.
Multifunctioneel instrumentenpaneel.
Lichte aluminium tank.
Gereduceerde kuipdelen op zijkanten.
High-performance remmen.
Optionele schakelassistent Pro.
Standaard HP titanium uitlaat.

Ruimte voor aanpassingen.

Ruimte voor aanpassingen.

De S 1000 R beschikt standaard over twee rijmodi: 'Rain' en 'Road'. 'Rain' zorgt voor een milde gasdosering, ABS en ASC zijn afgesteld op nat wegdek. 'Road' optimaliseert de gasdosering, ABS en ASC zijn afgesteld op droog asfalt. Optioneel zijn er twee extra rijmodi: Dynamic en Dynamic Pro. Inclusief ABS Pro dat zorgt voor de perfecte vertraging, zelfs hangend in een bocht, DTC, launch control en pitstraatbegrenzer.

Dynamic Pro daarentegen is de scherpste rijmodus: in deze modus zijn ABS en ABS Pro niet beschikbaar op de rem van het achterwiel. De user-setting van Dynamic Pro stelt je in staat om je eigen instellingen in te voeren. Er is eigenlijk maar een grens: die van jezelf.

+ Lees verder
  • De S 1000 R heeft standaard twee rijmodi, Rain en Road, om optimaal aan jouw eisen te voldoen. Naast het gedeeltelijk geïntegreerde Race-ABS is ASC (Automatic Stability Control) standaard aan boord - voor een duidelijke boost in veiligheid en prestaties. De functies zijn tijdens het rijden in en uit te schakelen.

  • Met de speciale uitrusting rijmodi Pro is het technische repertoire van de S 1000 R uit te breiden met ABS Pro en de twee rijmodi Dynamic en Dynamic Pro. ABS wordt ABS Pro in de rijmodi Rain, Road en Dynamic. Andere functies van deze uitrusting zijn de launch control voor perfecte race-starts en de configureerbare pitstraatbegrenzer voor exacte afstemming op de snelheden in de pitstraat. Het standaard ASC (Automatic Stability Control) is bovendien vervangen door  DTC (Dynamic Traction Control) met hellingshoeksensor.

  • De optionele schakelassistent Pro op de S 1000 R is bekend van de RR en S 1000 XR. Hierdoor is schakelen zonder koppelen mogelijk, waardoor de trekkracht bij het rijden in principe niet onderbroken wordt: voor meer sportiviteit en dynamiek.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Met het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw S 1000 R roadster geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

Accessoires voor de S 1000 R

Jouw roadster, jouw kleding

Meer roadster modellen

Download de brochure
  • Brochure BMW S 1000 R
    PDF   |   2.72 MB   |   Nederlands