*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW S 1000 R.

Compromisloze dynamiek.

Is jouw hartslag rechtstreeks verbonden met de toerenteller? Dan is de S 1000 R jouw roadster – gestript tot de essentie, gemaximaliseerd voor puur rijplezier. Zijn agressieve motorblok met 121 kW (165 pk) tovert bij elke stijging van het toerental een glimlach op jouw gezicht. Het rijke geluid van de nieuwe HP titanium uitlaat laat er geen twijfel over bestaan: dit is hoe het leven op de inhaalstrook hoort te klinken.

Oktoberfest bij BMW Motorrad.

Oktoberfest bij BMW Motorrad.

Oktober is dé maand om een nieuwe BMW S 1000 R aan te schaffen. Elke BMW Motorrad dealer heeft daarvoor een selectie gemaakt. Tijdens het BMW Motorrad Oktoberfest krijg je bij aanschaf van de BMW S 1000 R € 1.200,- voordeel en standaard 5 jaar garantie. Vraag de BMW Motorrad dealer naar de voorwaarden.

+ Lees verder

Het design van de S 1000 R

Kies jouw stijl.

De contrastrijke kleurstelling benadrukt het dynamische design van de S 1000 R en geeft deze een markante look. Je hebt de keuze tussen drie aantrekkelijke varianten. San Marino blue metallic geeft je S 1000 R een elegante noot, Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni en Black storm metallic daarentegen benadrukken onmiskenbaar het sportieve karakter

San Marino blue metallic

Met de nieuwe lak San Marino blue metallic krijgt de duidelijk omlijnde dynamiek van je S 1000 R nog meer geraffineerde elegantie – en nog meer jaloerse blikken.

Stijlvariant HP

De traditionele BMW Motorrad motorsportkleuren Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni benadrukken het dynamisch sportieve karakter van je S 1000 R.

Black storm metallic

Deze lakkleur geeft de motorfiets een slank silhouet.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Adrenaline op twee wielen.

Sommigen spreken van ‘naked’, wij houden het gewoon op ‘focussen op de naakte essentie’ De genen van zijn grote broer, de S 1000 RR, zijn duidelijk herkenbaar: het agressieve tail-up/nose-down design, zijn onmiskenbare splitface en de karakteristieke kieuwen. De sterk gereduceerde kuipdelen en de strakke kleurstelling maken duidelijk: het vermogen is niet het enige dat hier puur en compromisloos is. Drie lakkleuren onderstrepen het karakter van de motorfiets: Light white/Racing blue metallic/Racing red, Black storm metallic en San Marino blue metallic.
+ Lees verder

4-cilinder lijnmotor

121
kW (165 pk) bij 11.000 t/min
205
kg rijklaargewicht
114
Nm koppel bij 9.250 t/min
814
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor

De bron van alle dynamiek: het motorblok.

De bron van alle dynamiek: het motorblok.

De high-performance 4-cilinder lijnmotor stamt, net zoals de achterkant van de motorfiets, af van de RR. Wij hebben het vermogen nogmaals verhoogd, nu naar 121 kW (165 pk). Voor een extreem vlak koppelverloop en constante voorwaartse versnelling over het hele toerenbereik. E-gas zorgt er voor dat je deze kracht nog accurater kunt controleren. De in de racerij geteste schakelassistent Pro maakt schakelen zonder koppelen mogelijk: met als resultaat nog meer dynamiek en sneller schakelen – welkom in het grensbereik.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de S 1000 R

De highlights van de S 1000 R

Karakteristiek vooraanzicht.
S 1000 R karakteristiek vooraanzicht
Prominent R-logo.
S 1000 R 'R'-logo
Multifunctioneel instrumentenpaneel.
S 1000 R multifunctioneel instrumentenpaneel
Lichte aluminium tank.
S 1000 R lichte aluminium tank
Gereduceerde kuipdelen op zijkanten.
S 1000 R gereduceerde kuipdelen op zijkant
High-performance remmen.
S 1000 R high-performance remmen
Optionele schakelassistent Pro.
S 1000 R schakelassistent Pro
Standaard HP titanium uitlaat.
S 1000 R HP titanium uitlaat

Ruimte voor aanpassingen.

Ruimte voor aanpassingen.

De S 1000 R beschikt standaard over twee rijmodi: 'Rain' en 'Road'. 'Rain' zorgt voor een milde gasdosering, ABS en ASC zijn afgesteld op nat wegdek. 'Road' optimaliseert de gasdosering, ABS en ASC zijn afgesteld op droog asfalt. Optioneel zijn er twee extra rijmodi: Dynamic en Dynamic Pro. Inclusief ABS Pro dat zorgt voor de perfecte vertraging, zelfs hangend in een bocht, DTC, launch control en pitstraatbegrenzer.

Dynamic Pro daarentegen is de scherpste rijmodus: in deze modus zijn ABS en ABS Pro niet beschikbaar op de rem van het achterwiel. De user-setting van Dynamic Pro stelt je in staat om je eigen instellingen in te voeren. Er is eigenlijk maar een grens: die van jezelf.

+ Lees verder
Standaard Race-ABS, ASC en twee rijmodi

De S 1000 R heeft standaard twee rijmodi, Rain en Road, om optimaal aan jouw eisen te voldoen. Naast het gedeeltelijk geïntegreerde Race-ABS is ASC (Automatic Stability Control) standaard aan boord - voor een duidelijke boost in veiligheid en prestaties. De functies zijn tijdens het rijden in en uit te schakelen.

Rijmodi Pro met ABS Pro, DTC, launch control en pitstraatbegrenzer

Met de speciale uitrusting rijmodi Pro is het technische repertoire van de S 1000 R uit te breiden met ABS Pro en de twee rijmodi Dynamic en Dynamic Pro. ABS wordt ABS Pro in de rijmodi Rain, Road en Dynamic. Andere functies van deze uitrusting zijn de launch control voor perfecte race-starts en de configureerbare pitstraatbegrenzer voor exacte afstemming op de snelheden in de pitstraat. Het standaard ASC (Automatic Stability Control) is bovendien vervangen door  DTC (Dynamic Traction Control) met hellingshoeksensor.

Schakelasssistent Pro voor dynamisch schakelen

De optionele schakelassistent Pro op de S 1000 R is bekend van de RR en S 1000 XR. Hierdoor is schakelen zonder koppelen mogelijk, waardoor de trekkracht bij het rijden in principe niet onderbroken wordt: voor meer sportiviteit en dynamiek.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Met het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw S 1000 R roadster geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW S 1000 R gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Accessoires voor de S 1000 R

Jouw roadster, jouw kleding

Meer roadster modellen

spinner