* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW R 18 B

Raw Power – Pure Soul

De R 18 B combineert gebundelde kracht met BMW Motorrad Touring-geschiedenis en de emotionaliteit van de R 18 familie. Het grote front met de aan het stuur bevestigde beplating en de lage kuipruit tonen een sterk karakter. En ook de 1802 cc van de zwarte Big Boxer laat geen ruimte voor speculatie. Maar cilinderinhoud is niet alles. Bij de R 18 B is er nog veel meer. Ze is gecreëerd voor de customizing. Maak haar precies tot jouw bike en breng #Soulfuel aan het licht.

Huur een R 18 voor € 99,- p. dag

Lekker een dagje rijden? Of je nou alleen of met andere motorrijders op pad gaat, probeer een keer de BMW R 18 B. Ervaar de geschiedenis op dit iconische model. Een karaktervolle 'Bagger' met de boxer met de meeste cilinderinhoud die we ooit hebben gebouwd en tijdloze designkenmerken. Dit seizoen te huren via Rent A Ride voor maar € 99,- per dag.

+ Lees verder

Kies je favoriete model

Verhalen die je kunt zien en voelen. Onze R 18-modellen combineren iconische designkenmerken met een gereduceerd totaalconcept, dat je oneindig veel mogelijkheden voor individualisering biedt. Het is dus aan jou wat je van je R 18 maakt.

Maak nu een proefrit

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt jouw ideale motor - de BMW R 18 B - gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

+ Lees verder

Het design van de R 18 B

Het uiterlijk: typisch Bagger

De aflopende flyline loopt van de hoge, opvallende frontbeplating over de druppelvormige brandstoftank van 24 liter en de langgerekte buddyseat naar de achterkant met de vast gemonteerde zijkoffers met geïntegreerde achterlichten. Typisch BMW Motorrad: het consequente en strakke design. Typisch Bagger: de karakteristieke streamlining.

Racing Blue metallic

De lak Racingblue metallic/Blackstorm metallic geeft de R 18 een elegante look.

Option 719 Black Pearl

De lak in Blackstorm metallic 2 met rode belijning maakt de R 18 B tot een absolute blikvanger.

Blackstorm metallic

Het puristische Blackstorm metallic onderbouwt de look van de R 18 B.

Manhattan metallic mat

De moderne kleurtint geeft de R 18 B een zelfverzekerde verschijning.

Niet een zoals de jouwe

Jij weet het best wat je wilt. Daarom is de R 18 B helemaal op individualisering gericht. Dat geldt zowel voor de constructie als voor de keuze aan originele BMW Motorrad accessoires en uitvoeringen. De met Roland Sands Design uitvoerig ontworpen collecties "Machined" en "2-Tone-Black", de klassieke "Option 719" en de uitlaatsystemen van Vance & Hines zijn hier slechts het begin: voor een R 18 B geheel naar jouw smaak.

+ Lees verder
Naar Individualisatie external-link-arrow-slim

De belangrijkste kenmerken op een rij

Ontdek de hoogtepunten in detail. Van klassieke elementen tot moderne motorfietstechnologie, de R 18 B biedt je alles wat je tegenwoordig van een Bagger kunt verwachten. En nog veel meer.

+ Lees verder
Ontspannen rijden met Active Cruise Control
Active Cruise Control systeem
Koffers
De koffers die in het streamlining-silhouet geïntegreerd zijn.
Cockpit
De cockpit toont de analoge ronde instrumenten en het TFT-display.
Power Reserve
De Power reserveweergave als klassiek rond instrument.
TFT-display
Het TFT-display van de R 18 B.
Marshall Gold Series Stage 1
De ingebouwde luidsprekers van het merk Marshall.
Boxermotor
De imposante boxermotor van de R 18 B.
Frontbeplating
De frontbeplating van de R 18 B.

Ervaar de motor van de R 18 B

1802 cc – maar geen ruimte voor hete lucht

Nog nooit is er zoveel cilinderinhoud geweest. Dat zie je, dat hoor je, dat voel je. Van 2.000 tot 4.000 min-1 kun je op elk moment meer dan 150 Nm oproepen. Voor krachtig genot en een constant hoog koppel met een voor de boxer typische loop. Bij 4.750 min-1 levert de sterke motor 67 kW (91 pk). De vrij lopende, glanzend vernikkelde cardanas naar historisch model is daarbij nog een verder hoogtepunt van deze 1802 cc.

+ Lees verder
1802
cc cilinderinhoud
720
mm zithoogte
158
Nm koppel bij 3000 tpm
24
Liter tankinhoud (ca.)
Lucht-/oliegekoelde tweecilinder-viertaktboxermotor

Al het begin is gemakkelijk – de A2-uitvoering van de R 18 B

De R 18 B is ook in een A2 uitvoering met 48 pk leverbaar. Deze kan zo worden aangepast dat je machine voor jou geschikt is als je met het A2-rijbewijs onderweg wilt zijn. Zo kun je vanaf het begin genieten van de intuïtieve rijeigenschappen van de R 18 B.

Comfort en veiligheid

Rock ’n’ Roll ‘n’ Rain

Rock ’n’ Roll ‘n’ Rain

De drie rijmodi van de R 18 B bieden je standaard rijplezier en veiligheid. Daarbij komen nog eens de automatische stabiliteitscontrole ASC en de motorsleepmomentregeling MSR. De achteruitrijhulp en Hill Start Control voor gemakkelijk wegrijden op hellingen zorgen aanvullend voor comfort. En in de klassieke koplampvorm zit de modernste LED-lichttechniek verborgen. Optioneel kan de adaptieve bochtverlichting de bochten zelfs bijna volledig verlichten en het grootlicht op een constante lichtbundel regelen.

+ Lees verder

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Meer over het thema #Soulfuel

spinner