*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW R 18 Classic

Iconisch. Nostalgisch. Soulfuel

De R 18 Classic is een nostalgische toermotor. Hij doet denken aan het begin van de eerste cruisers die geschikt waren om te toeren. Daarnaast haalt hij tijdloze kenmerken uit onze BMW Motorrad-geschiedenis aan. De krachtigste boxermotor die we ooit hebben gebouwd qua cilinderinhoud vormt onmiskenbaar het hart van de machine. Hij staat voor ontspannen tochten en puur plezier - oftewel: #SoulFuel.

Jubileumvoordeel

Droom je al een tijdje van een nieuwe BMW R 18 Classic? Dan heb je bij aanschaf vóór 1 juni aanstaande de deal van de eeuw: een tanktas en windschermtas met € 470,- voordeel. 

Want hoe avontuurlijker jouw reisplannen, hoe meer bagage je mee wilt nemen, toch? Voor alle nieuwe modellen* uit voorraad zijn er passende reisaccessoires voor slechts € 100,-.

*Bij een motorfiets uit voorraad met orderdatum tussen 31 maart en 31 mei 2023. Vraag de BMW Motorrad dealer naar meer informatie en de voorwaarden.

+ Lees verder

Kies je favoriete model

Verhalen die je kunt zien en voelen. Onze R 18-modellen combineren iconische designkenmerken met een gereduceerd totaalconcept, dat je oneindig veel mogelijkheden voor individualisering biedt. Het is dus aan jou wat je van je R 18 maakt.

Maak nu een proefrit
We zien de R 18 Classic.

Al het begin is gemakkelijk – de A2-uitvoering van de R 18 Classic

De R 18 Classic is ook in een A2 uitvoering met 48 pk leverbaar. Deze kan zo worden aangepast dat je machine voor jou geschikt is als je met het A2-rijbewijs onderweg wilt zijn. Zo kun je vanaf het begin genieten van de intuïtieve rijeigenschappen van de R 18 Classic.

Het design van de R 18 Classic

Een cruiser geïnspireerd op iconen

Langgerekt silhouet, hoogwaardige details: de R 18 Classic vestigt alle blikken op zich.

Option 719 Mineralweiß metallic

Very Vintage: Geef je bike een nostalgische en tegelijkertijd moderne look met deze elegante kleurvariant.

R 18 Classic

The pure Black storm metallic emphasises the elongated cruiser silhouette of the bike.

Mars red metallic

De lakkleur in Mars red metallic benadrukt het individuele karakter van de R 18 Classic.

Manhattan metallic matt

Nürburgzilver, gepolijst aluminium en hoogglans-chroom vormen opvallende contrasten met de donkere lakoppervlakken en de zwarte buddyseat van de bike.

Option 719 Galaxy Dust metallic/ Titanium Silver 2 metallic.

De blauwachtig tot violet flikkerende effectlak laat de R 18 Classic spectaculair schitteren.

De highlights in één oogopslag

De druppelvormige tank is een icoon uit onze geschiedenis en benadrukt - net als de langgerekte achterste einddemper - de langgerekte typische flyline van de R 18 Classic. Het stalen frame met dubbel subframe omsluit de massieve sculpturale motor, wat kilometer voor kilometer een ervaring zal zijn.

+ Lees verder
Plaatsing met duo-buddyseat
We zien de gedeelde zitting met duo-buddyseat.
Boxer met duwstang
We zien de indrukwekkende boxer met de duwstangen.
LED-verstralers
We zien de twee kleinere extra koplampen links en rechts van de verstraler.
Treeplanken
We zien de treeplanken van de R 18 Classic.
Windscherm
We zien het windscherm van de R 18 Classic.
Ronde uitlaatpijpen, open cardanas, dubbele lus-frame
We zien de ronde uitlaatpijpen, de open cardanas en het dubbele lus-frame.
Zwarte tank met geschroefd logo
We zien de zwarte tank.
Zadeltassen
We zien de softbags van de R 18 Classic.

Configureer jouw cruiser

Configureer jouw cruiser

Met onze Option 719 heb je talloze mogelijkheden voor het vormgeven van je machine. Met het Option 719 designpakket AERO van minutieus geborstelde en kleurloos geëloxeerde aluminium onderdelen zet je authentieke accenten. De Option 719 gegoten velgen AERO in de zilverkleurige contrast cut voegen zich perfect naar de look. En op de Option 719 buddyseat van dubbelkorrelig kunstleer met opgeborduurd BMW embleem zullen jij en je duopassagier bijzonder comfortabel zitten.

+ Lees verder

Ervaar de motor van de R 18 Classic

Een vroeg hoog koppel zorgt voor krachtige cruisermomenten: de 2-cilinder boxermotor van 1802 cc van de R 18 Classic is de boxer met de meeste cilinderinhoud die we ooit hebben gebouwd. Een motor die je zult zien, horen en voelen: het maximale koppel van 158 Nm wordt al ontplooid bij 3.000 t/min. Van 2.000 tot 4.000 t/min is er altijd meer dan 150 Nm beschikbaar en daarmee een continu hoog koppel bij een voor een boxer karakteristiek loopgedrag. Bij 4.750 t/min levert de "Big Boxer" 67 kW (91 pk). Zo begin je elke tour vol overtuiging.

+ Lees verder
1802
cc cilinderinhoud
158
Nm koppel bij 3.000 t/min
690
mm zithoogte
290
km actieradius

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Meer over het thema #Soulfuel

#soulfuel betekent altijd vol passie en nieuwsgierig blijven. Omdat de volgende Tour nooit lang op zich zal laten wachten.

+ Lees verder
spinner