* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW R 12

Cruise as you are

Je hoeft niet te dromen van Californië. Deze ingetogen cruiser brengt die unieke ongedwongenheid tot aan je voordeur. Zijn lage zithoogte is een uitnodiging om meteen op te stappen. Als uitermate relaxte roadsurfer wil je mogelijk wel de passende sound horen. En dan: roadtrippin‘ in de richting van een eindeloze zomer. Je kunt echter ook naar de sound van de boxer luisteren en met zijn aandrijving door metropolen rollen of over kronkelige wegen rocken. Geniet van dit unieke #SoulFuel gevoel - life is easy op de R 12.

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt jouw ideale motor - de BMW R 12 - gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

+ Lees verder

Een onmiskenbare Original

Laidback in plaats van fast forward

De R 12 staat voor een relaxte levensstijl. Dresscode: smart casual. Stijl: klassiek. Iconische designelementen, zoals het ronde instrument, zorgen voor een herkenbaar beeld. De markante vormgeving wordt vooral gedefinieerd door de tank, de stoel, de airboxcover en de voorste en achterste spatborden.

Blackstorm metallic

Paint it Blackstorm metallic: door het royale gebruik van zwart komt het coole cruisersilhouet optimaal tot zijn recht.

Aventurine red metallic

Volop vintage: de Aventurine Red metallic lak op de voor- en achterspatborden en op de tank laat de R 12 nog klassieker ogen.

Option 719 Thorium

Goudkleurige naden op de buddyseat, een goudkleurig stuur, de kleur Avus Silver metallic voor het design en fraai gefreesde onderdelen - met deze uitrusting klopt de chemie op het eerste gezicht.

What you see is what you feel

Dit klinkt als een belofte. En zo zal elke rit met deze motorfiets voelen: eenvoudig, mooi, ontspannen. De klassieke, naar achteren aflopende cruiserflyline wordt gevormd door de solo buddyseat in combinatie met het grote achterspatbord. De druppelvormige stalen tank, gebaseerd op de vroegere toastertank, past zich harmonisch aan bij het geheel. Door de functioneel geïntegreerde richtingaanwijzerlampen met geïntegreerd achterlicht komt de achterpartij compact en harmonieus over. Het 19“ voorwiel en 16“ achterwiel ronden het platte, liggende beeld af.

+ Lees verder

De relaxte cruiser van BMW Motorrad nodigt uit voor een rideout.

 “
Shine on: spaakwielen in goud en zwart
De optionele spaakwielen in goud en zwart van de R 12 van BMW Motorrad
Technische highlight: LED-koplamp
De R 12 van BMW Motorrad met LED-koplamp en dagrijverlichting
Uitnodigend: extra lage zithoogte
De R 12 van BMW Motorrad met een zeer lage zithoogte
Hightech aan boord: het remsysteem
Het gedeeltelijk integrale remsysteem van de R 12 van BMW Motorrad
Dynamiek en comfort: Schakelassistent Pro
De R 12 van BMW Motorrad met comfortpakket inclusief schakelassistent Pro
Mooi detail: het verchroomde frame-embleem
Het verchroomde frame-embleem van de R 12 van BMW Motorrad
Moderne vintage: het ronde instrument
Het klassieke ronde instrument van de R 12 van BMW Motorrad
Krachtig hart: boxermotor
De boxermotor van de R 12 van BMW Motorrad

Customize it!

Customize it!

De basis voor individuele ideeën is het backbone-concept. Het klassieke buizenframe, de vlak liggende veerpoot en de nieuwe airbox zorgen dat je bij de vormgeving van het tank-zitgedeelte maximale vrijheid hebt. Met customizingparts, zoals het dragbar-stuur of het afsluitelement aan de achterkant, kun je jouw R 12 in een handomdraai bijvoorbeeld een opvallende bobberstijl geven.

+ Lees verder

Feel free to let it roll

95
Pk (70 kW)
227
kg leeggewicht rijklaar, volle tank
14
liter tankinhoud
754
mm zithoogte
Lucht-/oliegekoelde tweecilinder-viertaktboxermotor

Rock-’n-roll on the road

Met de legendarische aandrijving en de rijmodi ROLL en ROCK stapt je op elk gewenst moment over van volledig ontspannen naar dynamisch rijden. De boxer, die voor de custom cruiser is geoptimaliseerd, levert een krachtig koppel en bij lage toerentallen een goede acceleratie op de weg. De rijmodus ROLL is optimaal afgestemd op een uitgebalanceerd cruisergevoel. De rijmodus ROCK is gemaakt voor dynamisch bochtenrijden met optimale stabiliteit. Speciale highlight: de R 12 rockt iets meer tijdens stationair draaien.

+ Lees verder

Alle begin is gemakkelijk - de A2-uitvoering van de R 12

De R 12 is ook leverbaar in een A2-geschikte uitvoering met 35 kW (48 pk). Zo staat de machine aan je zijde als je met het A2-rijbewijs onderweg bent. Zodat je vanaf het begin kunt genieten van de intuïtieve rijeigenschappen van de R 12.

Het ultieme cruisergevoel

Hang Loose

Hang Loose

Hoe ontspannen kun je onderweg zijn. De speciale ergonomie van stuur en voetsteun zorgt voor het fantastische cruisergevoel bij een relaxte zithouding. De lage zithoogte is uitnodigend en ook perfect geschikt voor (her)beginners. Nog meer redenen om ontspannen te blijven: ABS Pro reguleert de remwerking op basis van de hellingshoek en ook de dynamische tractiecontrole verhoogt de rijveiligheid. Lean back and enjoy your ride.

+ Lees verder

The spirit of easy

The spirit of easy

Stap gewoon op, want de R 12 brengt je comfortabel overal naartoe. Start zonder sleutel dankzij Keyless Ride. Gebruik je smartphone als navigator met de optionele ConnectedRide Control inclusief smartphonehouder. Krijg een nog overzichtelijker weergave van alles op de optionele Digital Display. Schakel koppelingsloos tussen de versnellingen met de schakelassistent uit het optionele Comfort pakket.

+ Lees verder

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motorfiets een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijk geregelde garantie.

Meer informatie

Meer voor Heritage-fans

spinner