*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW K 1600 GT.

Reiskoorts op twee wielen.

Onderweg zijn, indrukken opdoen, veel beleven, relaxen en toch dynamisch rijplezier: zo ziet de wereld er uit vanaf de buddyseat van de nieuwe K 1600 GT. Omdat de motorfiets nog overtuigender is door een plus aan dynamiek en toercomfort: zijn 6-cilinder lijnmotor is ondertussen een icoon dankzij zijn krachtontwikkeling en zijdezachte rijkarakter. Daarbij komen nog zijn absolute kwaliteiten op de lange afstanden, met bescherming tegen weer en wind en een uitrusting die maakt dat je eigenlijk meteen wilt opstappen. En de innovatieve highlights, zoals de standaard achteruitrijhulp of het intelligente noodoproepsysteem eCall, ronden het pakket volledig af. Met de K 1600 GT zie je niet alleen alles, je trekt ook de aandacht. Een indruk achterlaten, ongeacht of je rijdt of stilstaat.

De ideale bijrijder

Tijdelijk voor € 99,-

Tijdelijk voor € 99,-

Bij aankoop van een nieuwe BMW K 1600 GT uit voorraad ontvang je de Navigator VI voor € 99,- i.p.v. € 854,- (exclusief bevestigingsmateriaal). Deze aanbieding geldt de hele maand oktober.*

*Vraag jouw BMW Motorrad dealer naar de voorwaarden

+ Lees verder

Het Design van de K 1600 GT

Kies jouw stijl.

Drie verschillende kleuren benadrukken zowel de dynamische genen als de comfortabele kant van de K 1600 GT. Hierbij valt in de waarste zin van het woord met name de Option 719 variant in het oog.

Black storm metallic/Glacier silver metallic

Deze kleurencombinatie geeft de motorfiets een bijzondere charme.

Black storm metallic

In Black storm metallic worden de verhoudingen en het emotionele ontwerp perfect benadrukt.

De K 1600 GT in de Option 719 in Mineral white metallic

Hoogwaardig, stijlvol, zelfbewust: met de Option 719 Mineral white kom je heel bijzonder voor de dag.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Dynamiek. Ook voor het oog.

Dynamiek en comfort, deze karaktereigenschappen worden weerspiegeld in het design: de Duolever voorvering, de xenon koplamp met adaptieve bochtverlichting, de krachtige 6-cilinder motor en het rijwielgedeelte creëren een opvallend en hoogwaardige totaalplaatje. Het volledige nieuwe voor- en zijaanzicht zijn van atletische proporties, scherp vormgegeven en tonen een sportief, gestroomlijnd uiterlijk. De 6-in-2 uitlaat reflecteert de potentie van de 6-cilinder, zowel in beeld als geluid.
Het opmerkelijke voorkomen van de K 1600 GT wordt onderstreept door lakkleuren van hoge kwaliteit: van exclusief discreet tot sportief dynamisch. Jij beslist wat bij jou past.
+ Lees verder

6-cilinder lijnmotor

118
kW (160 pk) bij 7.750 t/min
3,2
sec acceleratie 0-100 km/h
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
810
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Eersteklas sixpack.

Eersteklas sixpack.

Legendarisch: de 6-cilinder lijnmotor. Deze maakt elke rit tot puur plezier. Zijn ongeëvenaarde zijdezachte motorloop en krachtafgifte garanderen op betrouwbare wijze de gewenste rijdynamiek. Zijn vermogen van 118 kW (160 pk) en maximum koppel van 175 Nm zorgen voor onvergelijkbare en moeiteloze stuwkracht. Daarmee is 70% van het koppel al bij 1.500 t/min. Waarbij de geringste beweging van de pols de K 1600 GT al goed op toeren brengt: de respons en handling van een volbloed.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de K 1600 GT

De highlights van de K 1600 GT

Opvallende xenon koplampen.
K 1600 GT xenon koplampen
Optioneel: 'Intelligent Emergency Call'.
K 1600 GT 'Intelligent Emergency Call'.
Innovatieve, gemakkelijk afleesbare cockpit.
K 1600 GT instrumentenpaneel
Elektrisch verstelbaar windscherm.
K 1600 GT windscherm
Vele visuele details.
K 1600 GT details
Windgeleiders.
K 1600 GT windgeleider
6-cilinder lijnmotor.
K 1600 GT meerkleurige zescilinder lijnmotor
Waterdichte opbergruimte.
K 1600 GT opbergruimte

Uitgebreide standaarduitrusting.

Standaard zwaar uitgevoerd remsysteem met BMW Motorrad Integral ABS Pro.

Uitgebreide standaarduitrusting.

Technisch op het hoogste niveau laat de standaarduitrusting van de K 1600 GT niets te wensen over. ABS Pro garandeert veilig remmen, zelfs in bochten. De innovatieve xenon koplamp, de adaptieve bochtverlichting, de achteruitrijhulp en Multi-Controller zijn slechts enkele zaken die je op de toermotorfiets aantreft. Nieuwe standaarduitrusting: Dynamic ESA. Het rijwielgedeelte herkent en controleert demping, hoeksensor en controle-eenheden binnen milliseconden. Dit garandeert de beste dempinstellingen in elke situatie. Zelfs bij het hangen in de bocht wordt een veercomfort bereikt dat eerder ondenkbaar was. Met als resultaat een constant stabiel rijkarakter.

+ Lees verder

Wil je nog meer?

Optionele uitrusting Keyless Ride voor een boost in comfort.

Wil je nog meer?

De verschillende speciale opties zoals de Keyless Ride of de centrale vergrendeling zorgen voor nog meer comfort, veiligheid en een ontspannen rijervaring. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan. Een extra plus op veiligheidsgebied. Met dank aan de achteruitrijassistent wordt manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden kinderspel, zelfs op een helling. Schakelassistent Pro zorgt voor nog meer comfort en dynamisch schakelen.

+ Lees verder
'Intelligent emergency call': snelle reactie in het geval van een ongeval of andere noodsituaties. Met dank aan het ECALL-systeem van BMW Motorrad.

Altijd met een goed gevoel onderweg.
BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is.

Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.
Achteruitrijhulp: moeiteloos manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden

Gewoon achteruitrijden.

Glooiende wegen, zeer weinig ruimte op populaire uitzichtspunten of parkeerterreinen zijn met de handige achteruitrijhulp nooit meer een probleem. Voor het manoeuvreren en parkeren hoef je alleen nog maar te glimlachen. Je activeert de achteruitrijhulp door inschakelen van de neutraalversnelling en door op de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra op het display de letter R verschijnt en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, kun je moeiteloos en veilig uit de parkeerplek wegrijden om vervolgens vol zwier naar de volgende bestemming vertrekken.

Dynamic ESA: gladgestreken oneffenheden.

Voor optimaal wegcontact.

Door de standaard Dynamic ESA neemt het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GT nog eens aanzienlijk toe. Voor optimale tractie, veiligheid en maximaal comfort. Veerwegsensoren voor en achter registreren met name de verticale beweging van de wielgeleiding. Op basis van deze gegevens regelt de Dynamic ESA de demping afhankelijk van de rijtoestand en rijmanoeuvres automatisch op de waargenomen situatie. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat: een constant stabiel rijgedrag en meer comfort en veiligheid – met name op lange ritten.De standaard setting 'Road' neemt je comfortabel mee over elke oneffenheid. Kies je voor 'Dynamic', dan kies je voor stuggere demping en een sportief en dynamisch rijkarakter.

De standaard setting "Road" – neemt je comfortabel mee over elke oneffenheid. Met de instelling "Dynamic" schakelt het systeem over op een in het algemeen stuggere demping: voor sportief dynamisch rijden.

Xenon koplamp: bekijk alles in het perfecte licht.

Meer licht. Meer veiligheid.
De standaard xenon koplampen zijn dubbel zo helder als en verbruiken 30 procent minder stroom dan conventionele halogeen koplamp. Deze verlichten de rijbaan gelijkmatig – vooral 's nachts en bij slecht zicht. Bovendien ben je zelf ook beter zichtbaar. Een cilindervormige lampafdekking op de reflector voorkomt dat de lichtkegel andere verkeersdeelnemers verblindt.

Het licht stuurt mee. Adaptieve bochtverlichting.
De als speciale optie verkrijgbare adaptieve bochtverlichting verlicht het wegdek in elke bocht optimaal. Daarbij compenseert een servomotor in de koplamp de schijnrichting van de motorfiets bij het rijden in een bocht en richt het licht in een optimale hoek op het wegdek. Voor jou als bestuurder betekent dat met name bij 's nachts rijden in een bocht enorm veel winst aan actieve rijveiligheid.

Koffers en opslagcompartimenten: meer ruimte voor je bagage.

Stap op, relax en geniet.
Of je nu een verre reis maakt of gewoon je dagelijkse route rijdt, de aanwezige koffers en opbergruimtes van de K 1600 GT bieden voldoende plek voor alles wat je mee wilt nemen. Van de dagelijkse benodigdheden, uitrusting en kleding tot souvenirs.

De als accessoire verkrijgbare topkoffer maakt indruk door zijn handige interieur en de standaard interieurverlichting. Je duopassagier zal genieten van de smalle maar comfortabele rugsteun. Uitgevoerd in de lakkleur van de motorfiets integreert de topkoffer volkomen in de dynamische uitstraling van de K 1600 GT. Het optionele opbergvak in het deksel van de topkoffer biedt extra ruimte aan alle reisbenodigdheden, documenten en papierwerk.

De binnentassen geven nog meer ruimte en orde in de toerkoffers. Met de draaggreep en de – eveneens afneembare – schouderriem zijn de binnentassen bovendien ideale reisgezellen tijdens een wandeling door de stad.

Keyless Ride en centrale vergrendeling.

Uitzonderlijke functies voor meer comfort.
Keyless Ride en centrale vergrendeling maken het leven gemakkelijker en zichzelf snel onmisbaar.

De normale sleutel is overbodig. Vanaf nu heb je je handen vrij – met dank aan Keyless Ride. Dat moment dat je je sleutel weer eens moet zoeken voor vertrek, dat bestaat niet meer. De sleutel in de jaszak opbergen, volstaat om de motor te ontsluiten en te starten.

Centrale vergrendeling maakt de inhoud van alle bagageruimtes onbereikbaar voor het gilde der lange vingers wanneer de motorfiets ergens geparkeerd staat. Eenvoudigweg met een druk op een knop op het stuur. Waardoor je nog sneller kunt beginnen aan het avontuur naast je toermotor.

Schakelen zonder koppeling dankzij schakelassistent Pro.

Schakelen zoals op het circuit.
Het lijkt misschien een luxe, maar het onderstreept het dynamische karakter van de K 1600 GT: de schakelassistent die ooit is ontwikkeld voor de racewereld. Schakelassistent Pro, aangepast voor gebruik in de toerklasse, laat je schakelen zonder je koppelingshendel te beroeren. Op welke snelheid of met welke belading dan ook. Tijdens het accelereren blijft de gashendel open staan, wat zorgt voor snel en relaxed schakelen. Tijdens terugschakelen, met gashendel dicht, geeft het systeem automatisch tussengas om het terugschakelen te optimaliseren.

Dit zorgt er voor dat de koppelingshand zelfs tijdens de langste reis ontspannen voelt. Bovendien is de schakeltijd korter dan bij gebruik van de koppelingshendel. Dit betekent extra dynamiek en comfort.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Dankzij het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw K 1600 GT geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW K 1600 GT gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Accessoires voor de K 1600 GT

Kleding om in te toeren.

spinner