F 800 GS

€ 13.194,-*
€ 154,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW F 800 GS.

Onroad en offroad liggen erg dicht bij elkaar.

Uitdagingen? Ja! Compromissen? Nee! Dat is het motto van de BMW F 800 GS - het meest sportieve model van de GS-familie. Deze machine zet de lange traditie van sportieve successen voort en overtuigt met een ongekende veelzijdigheid, op de weg en ver daarbuiten. Het is een ongekende veelzijdige Enduro van sportieve komaf.

Catalogus downloaden
 • BMW Motorrad Accessoires 2017
  PDF   |   15.75 MB   |   Engels

Het design van de F 800 GS

Kies jouw stijl.

De kleur Ostragrau metallic matt onderstreept het verlangen naar avontuur. Het frame in Racingred maakt veel indruk. De stijl Exclusive biedt nog meer mogelijkheden om jouw F 800 GS aan te passen. Deze stijl biedt de juiste accessoires die passen bij dit kleurendesign.

Racingblue metallic

On- en offroad: in de kleur Racingblue metallic ziet de BMW F 800 GS er sportief uit op elk terrein.

Lightwhite uni

De kleur Lightwhite met GS Trophy striping en frame in Racingred doet je meteen verlangen naar offroad plezier.

Stijlvariant Exclusive.

Blackstorm metallic: voor een exclusieve uitstraling, inclusief handprotectoren, getint windscherm en LED-knipperlichten.

Klaar voor elk avontuur.

Ben jij ook zo dol op uitdagende routes? Waarbij rotsachtige woestijnen en modderige rivieren het pad bepalen? Dan is de F 800 GS in de speciale uitvoering GS Trophy de juiste motor. Alleen zijn looks al stralen zorgeloos enduro-plezier uit.

Naar de speciale uitvoering GS Trophy

Zeer hoogwaardig design.

Naast alle sportiviteit valt meteen het kwalitatief hoogwaardige design op. De nieuwe radiatorpanelen in galvano-look geven de F 800 GS een speciale kwaliteit en een krachtige uitstraling. Details zoals de type-aanduiding GS in het nieuwe stencil-formaat onderstrepen de verwantschap met de R 1200 GS. In de stijlvariant Exclusive krijgt de F 800 GS een nog elegantere, sportievere en krachtigere uitstraling.
+ Lees verder

2-cilinder lijnmotor

63
kW (85 pk) bij 7.500 t/min
798
cc cilinderinhoud
83
Nm maximum koppel bij 5.750 t/min
880
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde, twee-cilinder viertaktmotor

Hoogtoerige motor.

Hoogtoerige motor.

De ongekend zuinige, vloeistofgekoelde 2-cilinder 4-takt motor met 63 kW (85 pk) en 83 Nm bij 5.750 t/min biedt meer dan voldoende rijplezier, zowel op de weg als op onverhard terrein. Voor liefhebbers met rijbewijs A2 is er een variant met vermogensreductie naar 35 kW (48 pk) - zodat rijplezier met een echte GS al snel binnen bereik is.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de F 800 GS

De highlights van de F 800 GS

GS logo.
Windscherm, getint.
Geoptimaliseerde positionering van de tank wat betreft zwaartepunt.
Enduro-banden.
Contactslot in een aantrekkelijk design.
Handprotectoren.
Zaagtand, optisch gegalvaniseerd.
Tweekleurige buddyseat-bekleding.

Rijplezier voor iedereen.

Rijplezier voor iedereen.

Zoek de F 800 GS die het beste bij jou past. Wij bieden een groot aantal mogelijkheden om de hoogte van de zitting op de eigen voorkeur aan te passen. Er zijn vier buddyseats waarbij een optionele verlagingset leverbaar is. Daardoor zijn er vijf verschillende zithoogtes, van 820 mm tot 920 mm, mogelijk.

+ Lees verder

Meer technologie voor meer veiligheid.

Met de elektronische gasklepregeling Ride-by-Wire is gas geven en gas terugnemen fijngevoeliger te doseren. De rijmodi 'Rain' en 'Road' zijn standaard functies. De extra rijmodi 'Enduro' en 'Enduro Pro' maken deze GS nog multifunctioneler. Met standaard ABS en ESA (Electronic Suspension Adjustment) en ASC (Automatic Stability Control) als optie is rijden niet alleen veiliger, maar ook veel comfortabeler.
+ Lees verder
 • Standaard BMW Motorrad ABS.

  Het klassieke BMW Motorrad ABS is standaard onderdeel. Ongeacht of je een beginner of ervaren motorrijder bent, met deze veiligheidsfunctie wordt remmen gemakkelijker en veiliger. Tijdens natheid en in noodsituaties, alleen of met duopassagier, met of zonder bagage - dus eigenlijk onder alle omstandigheden. Dit biedt de rijder altijd de optimale stopafstand, zonder het risico dat je valt door blokkerende wielen. Voor offroad gebruik kan ABS eenvoudigweg worden uitgeschakeld.

 • ASC en ESA voor extra veiligheid en comfort.

  De optionele tractiecontrole (Automatic Stability Control) verhoogt de veiligheid. Afhankelijk van de wegcondities wordt het aandrijfkoppel van de motor beperkt. Dit verhoogt de actieve rijveiligheid tijdens kritieke omstandigheden. Het systeem kan natuurlijk worden uitgeschakeld tijdens offroad gebruik.

  ESA (Electronic Suspension Adjustment) biedt niet alleen meer comfort, maar meteen ook een veiliger gevoel op de weg.

 • Rijmodi 'Rain' en 'Road' en 'Enduro' en 'Enduro Pro'.

  De modus 'Rain' maakt een verfijnde dosering van het gas mogelijk. ABS is ingesteld voor gebruik op de weg. Automatitic Stability Control (ASC) is geconfigureerd voor gebruik op de weg met een lage wrijvingscoëfficiënt. Bij de modus 'Road' is de dosering van het gas geoptimaliseerd; ABS is geconfigureerd voor gebruik op de weg en de ASC voor een hoge wrijvingscoëfficiënt.

  De rijmodi 'Enduro' en 'Enduro Pro' zijn beschikbaar als fabrieksoptie. De modus 'Enduro' wordt gekenmerkt door een verfijnde dosering van het gas. Bovendien zijn de controle-eigenschappen van ABS en de Automatic Stability Control (ASC) geconfigureerd voor licht offroad gebruik met wegbanden. Echte offroad-liefhebbers kunnen ook kiezen voor de modus 'Enduro Pro'. In deze modus is de gasdosering optimaal afgestemd op het ABS en is ASC geconfigureerd voor gebruik met offroad banden. Voor nog meer controle bij offroad rijden. Bovendien is het ABS van het achterwiel in deze modus gedeactiveerd om probleemloos te driften tijdens het remmen.

Meer individualiteit

Stijlen en accessoires.

Dankzij de stijlvariant Exclusive kan de nieuwe F 800 GS worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur. En met behulp van het uitgebreide assortiment fabrieksopties en accessoires is de BMW F 800 GS nog meer op eigen wens aan te passen.

Meer informatie

Op de weg met de F 800 R

Van Azië naar de Alpen.

Een reis naar de BMW Motorrad Days.

Elk jaar maken motorfanaten van over de hele wereld een pelgrimstocht naar de Alpen. Hun bestemming? Het befaamde motorfestival in Garmisch-Partenkirchen: BMW Motorrad Days. Hoewel het evenement pas in juli van start gaat, is één BMW-rijder al op weg – helemaal vanuit Thailand. Prasit Aphiphunya, 47, vertrok op 22 april uit Bangkok en reed via Mongolië naar Rusland. In dit exclusieve interview vertelt hij ons meer over deze indrukwekkende reis op zijn BMW F 800 GS.

Lees verder

Accessoires voor uw F 800 GS

Kleding voor offroad avonturen

Andere Adventure modellen