Voor elke rit

Hier vind je een paar suggesties om zo lang mogelijk te genieten van rijplezier met je BMW motorfiets. Tenslotte is het een waardevol stukje technologie. Dus is zorgvuldige omgang ermee essentieel voor een lang en zorgeloos gebruik.
+ Lees verder

Een kleine controle is altijd de moeite waard.

Licht

Controleer voor elke rit het dimlicht, het grootlicht, de achter- en remlichten. Wij gebruiken alleen onderdelen van de hoogste kwaliteit en controleren bij elke servicebeurt of deze allemaal probleemloos werken. Maar om op veilig te spelen, is het verstandig om alles ook even zelf snel te controleren.
Lucht

De juiste bandenspanning is een van de belangrijkste zaken voor een vlotte rit. Met de BMW Motorrad mini voetpomp kun je de bandenspanning controleren en deze perfect aanpassen aan je belading en rijstijl. De correcte waarden vind je in de gebruiksaanwijzing.

Olie

Olie smeert de motor en zorgt dat deze vlot loopt. Tegelijkertijd koelt olie de motor af en houdt deze op de ideale bedrijfstemperatuur. De ADVANTEC Original BMW motorolie is aangepast om te voldoen aan de eisen van BMW Motorrad High Performance motoren. Dankzij de unieke formule garandeert de ADVANTEC Original BMW motorolie dat je motorfiets lange tijd soepel loopt. Zorg er dus voor dat motor, schakelbak en aandrijving steeds de juiste hoeveelheid olie bevatten. Te veel olie kan een negatieve impact hebben, aangezien de oliedruk in de motor is ontworpen voor een bepaalde hoeveelheid.

Hendels

Met je handen bestuur je de koppeling en de remmen, met je voeten rem je af en schakel je. Dus moeten alle vier de hendels probleemloos werken. Vooral omdat de voethendels zichzelf graag aanpassen. Terwijl de aanpasbare hendels van veel van onze modellen het dagelijkse rijden nog plezieriger maken. Als je op zoek bent naar het absolute maximum zijn de BMW Motorrad HP-onderdelen de juiste statement. Onderdelen van hoge kwaliteit, vervaardigd van carbon, titanium en aluminium maken elke motorfiets uniek.

Uitrusting

Je kleding is natuurlijk afhankelijk van het weer. Maar denk altijd eerst aan je veiligheid. BMW Motorrad Ride & Style biedt een uitgebreid assortiment functionele en stijlvolle kleding evenals veiligheidsrelevante accessoires voor alle weersomstandigheden. Om ook uw motor te beschermen en voor te bereiden op alle weersomstandigheden bieden we Original BMW Care-producten. Bovendien moet je er rekening mee houden dat zelfs het beste onderhoud niet wegneemt dat kleding ouder wordt en verslijt: protectoren en helmschalen worden na verloop van tijd broos, barsten en verliezen hun beschermende functie. Lederen en functionele kleding moet ook worden onderhouden: zodat deze blijft ademen.

Zelfcontrole

Voor maximaal rijplezier moet je zelf ook fit zijn. Want alleen als je gezond en evenwichtig bent, beleef je echt plezier op je machine. Zorg er in elk geval voor dat je met een fris hoofd aan je rit begint.
Weercontrole

Pas je rijstijl aan de weersomstandigheden aan. Denk eraan dat niet alleen jijzelf, maar ook motor en banden een bepaalde bedrijfstemperatuur vereisen om optimale prestaties te leveren. Wat kleding betreft is de vuistregel: niet te koud, maar ook niet te warm. Zorg niet alleen voor bescherming tegen wind, maar ook tegen vallen.
Routecontrole

Het helpt je te ontspannen als je op de hoogte bent van de verkeerssituatie op je route. Zo kun je ook de tijd die je voor je rit nodig hebt nauwkeurig plannen. Van standaard model tot offroad navigator: met de BMW Motorrad navigators kun je er altijd op vertrouwen dat je je bestemming bereikt.

Onderweg

BMW motorfietsen zijn bijzonder goed uitgerust voor lange ritten. Dankzij de uitgekiende ergonomie kun je er comfortabel duizenden kilometers mee rijden. Bovendien is alles ontworpen en geproduceerd voor veeleisend en continu gebruik. Dankzij ontelbare oplossingen voor het meenemen van bagage vind je altijd de juiste transportmogelijkheid voor al je spullen. Op elk model. Toch moet je altijd controleren of alles veilig is opgeborgen, want je bagage ondervindt heel wat krachten, afhankelijk van het wegoppervlak en rijstijl. Hier nog enkele tips voordat we kunnen zeggen: goede reis!
+ Lees verder

Zodat elke rit de mooiste wordt.

Bagage-opslag

Hoe minder bagage je meeneemt, hoe groter je vrijheid. Zeker op een motorfiets. Afhankelijk van waar de motorfiets zich bevindt, moet je je bagage meenemen naar je tent of hotelkamer. Je bagage moet goed gepakt zijn. De Original BMW Motorrad-accessoires bieden een uitgebreid assortiment oplossingen voor het meenemen van bagage – zijkoffers, tankkoffers, topkoffers en zelfs bagagerollen. De meesten zijn volledig waterdicht en specifiek ontworpen voor jouw BMW. Plaats zware stukken bagage altijd onderin. Zo hebben ze een minimale invloed op het rijgedrag. Maar pas je rijstijl altijd aan de belasting aan.

Routeplanning

Plan zorgvuldig, geniet optimaal: tijdens de rit moeten je ogen steeds op de weg gericht zijn. Dit maakt het nog belangrijker om alle vereiste informatie snel en veilig te vinden. Onze compacte apparaten met GPS-navigatie of tanktas met transparante kaarthouder zijn hierbij waardevolle hulpmiddelen. En natuurlijk moet je aan de afstand denken bij het plannen van de route – zowel wat betreft de brandstoftank als je eigen mondvoorraad.
Pauzes

Iedereen heeft zijn eigen specifieke mogelijkheden en beperkingen wat betreft energie en uithoudingsvermogen. Rijden met een motorfiets geeft je direct en intensief rijplezier, maar in tegenstelling tot het rijden met een auto vergt het meer inspanning. Dus zijn de reserves sneller verbruikt: concentratie en reactievermogen dalen en het gevaar voor een oncontroleerbare situatie stijgt – tot zelfs microslaap. Zorg er dus voor, met name op lange ritten, dat je voldoende pauzes plant.
Servicenetwerk

Verhoogde veiligheid op alle routes: ons omvattende servicenetwerk is aanwezig in 80 landen op 1200 adressen. In het jaar 2020 zullen er al meer dan 1.500 dealers zijn. Alle internationale informatie – ook over de BMW mobiele service – vind je in de boorddocumentatie van je BMW. En er is ook een internationale brochure.
Mobiele service

De betrouwbaarheid van onze motorfietsen is een topprioriteit. In het geval van pech staat de mobiele service voor je klaar. BMW is de enige fabrikant die eigen mobiele pechdiensten biedt in verschillende landen: gekwalificeerde specialisten met een rijke ervaring zorgen dat je snel weer verder kunt rijden. Voor snelle en efficiënte hulp in het buitenland bel je naar de mobiele service in je eigen land. De informatie wordt hier geregistreerd en alle nodige stappen worden meteen genomen. Het controlecentrum van de mobiele service coördineert alles en biedt zo veel mogelijk hulp via de telefoon. Als je onmiddellijk hulp nodig hebt, sturen we het dichtstbijzijnde BMW pechhulpvoertuig naar je toe. Het telefoonnummer voor de mobiele service in je thuisland vind je in onze nummergids.

Voor de winter

De oppervlakken van een BMW motorfiets hebben een afwerking van zeer hoge kwaliteit. Gelakt of afgewerkt met volledig gekleurde materialen of metalen – we gebruiken enkel producten van de allerhoogste kwaliteit. Toch kunnen strooizout, vocht en temperaturen elk materiaal beschadigen. Als je je motorfiets moet 'opslaan', doe dat dan op een warme en - in elk geval - droge plek. Je moet er ook voor zorgen dat de afdekkingen voldoende luchtcirculatie toelaten. Anders is er kans op condensatievocht – met corrosie als resultaat. Als je helemaal op veilig wilt spelen, gebruik dan een lichte olie zoals fietsgloss (doorzichtige, rode olie in sprayvorm) en spuit deze in een dun laagje op je motorfiets. Met name de metalen oppervlakken zijn dan beter beschermd tegen corrosie. Voor het begin van het seizoen raden we een reiniging aan met een beetje afwasmiddel in lauwwarm water en met een zachte spons. Uiteraard heeft ook je BMW Motorrad dealer nog meer tips.
+ Lees verder

Wees altijd goed voorbereid.

Reiniging

Spoel regelmatig zoutafzettingen weg na winterse ritten en pleeg intensiever onderhoud met geschikte producten. Zet de hogedrukreiniger op een zachte stand en sproei niet direct op inlaatleiding en lager. Onderhoudsproducten kun je uiteraard bij ons bestellen. Van reinigen tot polijsten: de Original BMW Care-producten bieden perfect onderhoud voor uw motor. 

Het frame ontlasten

Wij bevelen aan om de motorfiets in de winter op de middenstandaard te plaatsen, zodat de banden en veerelementen niet permanent belast zijn tijdens de stilstandperiode. Om te vermijden dat vlakke plekken ontstaan, moet je je BMW af en toe heen en weer verplaatsen – hiervoor is niet veel ruimte nodig.
Opladen van de accu

Als er langere tijd niet wordt gereden met je motorfiets, wordt de accu langzaam ontladen. Vroeger moest men de accu verwijderen en meenemen naar een warme binnenruimte om deze op tijd op te laden voor de start van het seizoen. Een tijdrovende procedure. Vandaag de dag bestaat er geavanceerde apparatuur voor het behouden van de lading, die meestal op de accu kan worden aangesloten zonder dat deze hoeft te worden verwijderd zoals de BMW Motorrad acculader.Praktisch, op voorwaarde dat je ook toegang hebt tot een stopcontact.

Bedrijfsstoffen

De synthetische olie in je BMW is niet alleen erg belastbaar tijdens het gebruik, maar doorstaat ook periodes van stilstand. Want de olie werkt nog steeds probleemloos, zelfs na de winter en na een korte opwarming. We raden vooral de ADVANTEC Original BMW motoroliën en de Original BMW Expert Line aan die perfect zijn afgestemd op de motor van je BMW Motorrad. Voor metalen tanks raden wij aan deze bij te vullen voor de 'pauzeperiode', anders kan er corrosie aan de binnenkant van de tank ontstaan door condensatievocht. Plastic tanks kennen dit probleem niet. Bij motorfietsen met carburateur moet je de voedingskabel tussen de tank en de carburateur loskoppelen en de brandstof uit de carburateur aftappen, dit om verharding te voorkomen. Voor moderne injectiemotoren – bijvoorbeeld de volledige BMW Motorrad modelrange – is deze maatregel overbodig.

BMW Motorrad dealer bij jou in de buurt.

Met ons wereldwijde netwerk zijn we er overal en altijd voor jou. Vind een BMW Motorrad dealer in de buurt en profiteer van onze service.

Vind een BMW Motorrad dealer
spinner