*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW K 1600 GTL.

Luxe reizen. Eersteklas arriveren.

Verder reizen. En verder. En verder. Rij richting horizon, elegant en in stijl. Op deze luxueuze toermotor met hoge prestaties. De nieuwe BMW K 1600 GTL is het hoogtepunt als het gaat over hoge kwaliteit en puur comfort, met de legendarische 6-cilinder lijnmotor als stralend middelpunt. Nu standaard voorzien van de jongste generatie Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) en integrale ABS Pro, alsmede de achteruitrijhulp en de adaptieve bochtverlichting. De opnieuw vormgegeven kuipdelen versterken zijn elegante optreden. Relaxt rijden, alles onder controle. Onder alle weersomstandigheden, hoe lang de reis ook duurt. Alleen of met duopassagier: geniet van moeiteloos sturen op elke trip. Reizen met de K 1600 GTL is een unieke ervaring – stijlvol, krachtig, luxueus. Eersteklas reizen op twee wielen.

Het design van de K 1600 GTL

Stoere uitstraling.

In de lakkleur Black storm metallic straalt de K 1600 GTL individualiteit uit. Het stoere zwart zorgt voor een krachtige compromisloze verschijning en accentueert de lijnen van de K 1600 GTL op een indrukwekkende wijze.

Black storm metallic

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Het design: perfectie.

Het design van de K 1600 GTL heeft een eersteklas upgrade gekregen. De nieuw ontworpen zijpanelen, radiator- en tankafdekking en bagageruimte verhogen de elegante uitstraling. Verbeterde details, zoals de voetsteunen, leggen de nadruk op zijn magnifieke uitstraling. Onderscheidende elementen zoals Duolever voorwielvering, de goed zichtbare 6-cilinder lijnmotor, de innovatieve xenon koplamp en het rijwielgedeelte blijven pioniers in stijl. Samen met de opnieuw ontworpen voorkant, inclusief spiegels en windscherm, is een ongekend elegante en dynamische lijnvoering bereikt.
Dit luxueuze en veelomvattende totaalpakket blinkt niet alleen uit in eersteklas design, maar staat eveneens voor een verleidelijk uitdagend rijkarakter op de wegen die allemaal nog voor je liggen.
+ Lees verder

6-cilinder lijnmotor

1.649
cc cilinderinhoud
750
mm zithoogte
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
117
liter opbergruimte
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Superieur 6-cilinder motorblok.

Superieur 6-cilinder motorblok.

Een eersteklas motorblok: de legendarische 6-cilinder lijnmotor biedt een ongeëvenaard zijdezacht rijkarakter en tevens de meest buitengewone rijprestaties in het luxe toermotorsegment. Zijn vermogen van 118 kW (160 pk) en zijn maximum koppel van 175 Nm bij 5.250 t/min staan garant voor perfecte dynamische voorstuwing. En 70 procent van het koppel wordt al bereikt bij slechts 1.500 t/min.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de K 1600 GTL

K 1600 GTL highlights

Opvallende koplamp met adaptieve verlichting.
K 1600 GTL xenon koplamp
Pioneren: 6-cilinder lijnmotor.
K 1600 GTL 6-cilinder lijnmotor
Verfijnde tankafdekking.
K 1600 GTL tankafdekking
Standaard tweede opbergruimte.
K 1600 GTL tweede opbergruimte
Efficiënte windgeleiders.
K 1600 GTL windgeleiders
Elektrisch verstelbaar windscherm.
K 1600 GTL windscherm, elektrisch verstelbaar
Keyless Ride.
K 1600 GTL Keyless Ride
Hoogwaardige chromen onderdelen.
K 1600 GTL chromen onderdelen

Een nieuwe dimensie.

Het standaard aanwezige Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) voegt een nieuwe dimensie toe aan de rijervaring. Binnen milliseconden analyseren de hoogsensitieve sensoren de rijomstandigheden en stelt het systeem de demping af op deze actuele omstandigheden. Dit garandeert de ideale dempingafstelling onder elke rijomstandigheid. Zelfs onder een hellingshoek wordt een ongeëvenaard veercomfort bereikt, wat resulteert in een extreem stabiel rijkarakter.

+ Lees verder
Meer Dynamic ESA external-link-arrow-slim

Stap op en ontspan.

Stap op en ontspan.

De K 1600 GTL biedt ongeëvenaard comfort. Zijn aantrekkingskracht komt onder ander voort uit de enorme hoeveelheid ruimte en de uitstekende toegankelijkheid. De zorgvuldig uitgedachte en gemakkelijk toegankelijke opbergruimtes zijn gericht op het comfort van de rijder, waardoor de K 1600 GTL een compromisloze keuze in toerkwaliteit is. Samen rijden op een lange reis is een waar plezier dankzij verschillende gedetailleerde oplossingen, zoals centrale vergrendeling, buddyseatverwarming, een elektrisch verstelbaar windscherm en door de keuze uit een aantal zithoogten.

De verschillende rijmodi en de dynamische tractiecontrole dragen bij aan het comfort. En tel hier de Multi-Controller gerust bij op: een essentieel bedieningsconcept waarmee de rijder gemakkelijk door het bedieningsmenu kan navigeren, zonder de handen van de handgrepen of de ogen van de weg te halen. Niets kan je stoppen tijdens een relaxte rit op de K 1600 GTL, op je route naar nieuwe horizonten. De machine met ontelbare functies - een assortiment aan luxueuze uitrusting.

+ Lees verder
Dynamic ESA: gladgestreken oneffenheden.

Voor optimaal wegcontact.
Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GTL. Dit garandeert de beste tractie, veiligheid en de hoogste mate aan comfort: Dynamic ESA past het rijwielgedeelte, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

De standaard setting 'Road' neemt je comfortabel mee over elke oneffenheid. Kies je voor 'Dynamic', dan kies je voor stuggere demping en een sportief en dynamisch rijkarakter.

Achteruitrijassistent: manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden is kinderspel.

Gewoon achteruitrijden. Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige TCA (Torque Control Assist). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.

Xenon koplamp: bekijk alles in het juiste licht.

Meer licht. Meer veiligheid.

De standaard xenon koplamp is dubbel zo helder en 30 procent energiezuiniger dan een conventionele halogeen koplamp. Dit betekent een zorgvuldig uitgelichte rijbaan, met name in de nacht en bij slecht zicht. Tegelijkertijd ben je zelf ook beter zichtbaar. Een cilindrische lampafdekking op de reflector voorkomt dat andere weggebruikers worden verblind.

Het licht volgt het wiel. Adaptieve koplamp.

De adaptieve bochtverlichting, leverbaar als fabrieksoptie, is de optimale verlichting voor bochtige wegen. Een servomotor in de koplamp compenseert de schijnrichting wanneer de motor scheef hangt in een bocht, waardoor het licht in de meest optimale hoek op het wegdek schijnt. Voor de rijder betekent dit een enorme toename in actieve rijveiligheid, met name tijdens bochtige avondritten.

Koffers en opslagcompartimenten: meer ruimte voor je bagage.

Stap op, relax en geniet.
Of je nu een verre reis maakt of gewoon je dagelijkse route rijdt, de koffers en opbergruimtes van de K 1600 GTL bieden voldoende plek voor alles wat je mee wilt nemen. Van de dagelijkse benodigdheden, uitrusting en kleding tot souvenirs.

De topkoffer maakt indruk door zijn handige interieur en de standaard interieurverlichting. Je duopassagier zal genieten van de smalle maar comfortabele rugsteun. De standaard kleuren van de motorfiets zijn perfect geïntegreerd in de elegante uitstraling van de K 1600 GTL. Het optionele opbergvak in het deksel van de topkoffer biedt extra ruimte aan alle reisbenodigdheden, documenten en papierwerk.

De binnentassen geven nog meer ruimte en orde in de toerkoffers. Met de draaggreep en de – eveneens afneembare – schouderriem zijn de binnentassen bovendien ideale reisgezellen tijdens een wandeling door de stad.

Keyless Ride en centrale vergrendeling.

Uitzonderlijke functies voor meer comfort.
Keyless Ride en centrale vergrendeling maken het leven gemakkelijker en zichzelf snel onmisbaar.

Dankzij Keyless Ride is de normale sleutel overbodig. Je hoeft dus niet langer op zoek naar de sleutel voordat je vertrekt. De sleutel in de jaszak opbergen volstaat om de motor te ontgrendelen en te starten.

Centrale vergrendeling maakt de inhoud van alle bagageruimtes onbereikbaar voor het gilde der lange vingers wanneer de motorfiets ergens geparkeerd staat. Eenvoudigweg met een druk op een knop op het stuur. Waardoor je nog sneller kunt beginnen aan het avontuur naast je toermotor.

Schakelen zonder koppeling dankzij schakelassistent Pro.

Schakelen zoals op het circuit.
Het lijkt misschien een luxe, maar het is vooral een plus voor gemakkelijk rijden: schakelassistent Pro, ooit ontwikkeld voor de racewereld. Aangepast aan de toerklasse: maakt het op- en terugschakelen zonder koppelingsbediening bij vrijwel alle belastingen en toerentallen mogelijk Tijdens het accelereren blijft de gashendel open staan, wat zorgt voor snel en relaxed schakelen. Tijdens terugschakelen, met gashendel dicht, geeft het systeem automatisch tussengas om het terugschakelen te optimaliseren.

Dit zorgt er voor dat de koppelingshand zelfs tijdens de langste reis ontspannen voelt. Bovendien is de schakeltijd korter dan bij gebruik van de koppelingshendel. Dit betekent extra dynamiek en comfort.
'Intelligent Emergency Call': snelle reactie in het geval van een ongeval of andere noodsituaties. Met dank aan het eCall-systeem van BMW Motorrad.

Altijd met een goed gevoel onderweg. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.

Option 719.

Geen gesleutel, geen verrassingen, geen compromissen. Met Option 719 krijg je een echt stukje BMW Motorrad geschiedenis. Dit nummer werd in onze fabriek in Berlijn altijd al voor speciale producten gebruikt. Option 719 staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder exclusieve, gefreesde onderdelen en Option 719 lakkleuren. Je kunt deze nu bestellen als optie af fabriek. 

Meteen vanaf het begin ligt de focus op een harmonieuze integratie in de algehele look van het voertuig, wat inhoudt dat alle onderdelen perfect worden geïntegreerd in het voertuigconcept, wat de motorfiets een consistente en exclusieve uitstraling geeft.

Het samenspel tussen de uitgebreide ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de integratie van complexe productieprocessen in combinatie met traditioneel vakmanschap maken een nieuw niveau van aanzien en exclusiviteit mogelijk. In onze configurator kun je je motor nog verder aan je wensen aanpassen met speciale uitrustingen, speciale pakketten en opties en deze laten monteren door precies degenen die jouw BMW motorfiets het beste kennen: wij.

Meer over Option 719

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt je ideale BMW K 1600 GTL gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

Met de productwijzer ontdek je binnen 5 minuten hoe je jouw droom werkelijkheid maakt en welk product het beste bij jouw situatie past.

+ Lees verder

Accessoires voor de K 1600 GTL

Kleding om in te toeren

spinner