* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

De BMW M 1000 XR

Born to lead

Dit is ’m: de lichtste en krachtigste crossover-motorfiets ter wereld. Niets minder dan dat. Een volbloed M model. Afgestemd op maximale prestaties - in dit geval prestaties op lange afstanden. Daarom heet-ie de M XR. Of zoals wij zeggen: de MaXimizeR. Want deze machine maakt alles maximaal: je rijbeleving, je uithoudingsvermogen en - wanneer je dat wilt - je adrenalinespiegel. Maar je kunt ook in alle rust vertrouwen op jezelf tijdens het afleggen van grote afstanden. Want jij weet dat je iedereen op elk moment de baas bent. #NeverStopChallenging

FINANCIEREN OF LEASEN

Je hebt jouw ideale motor - de BMW M 1000 XR - gevonden en je wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Met de lease- en financieringsproducten van BMW Financial Services ga je zorgeloos de weg op. 

+ Lees verder

Maximale uitrusting

Perfecte start: de M opstartanimatie
TFT display with M start-up animation of the M 1000 XR from BMW Motorrad
Carbon onderdelen: verlicht vermogen
De carbon onderdelen van het M Competition pakket van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Van voor tot achter klaar voor prestaties
De slanke achterkant en gefreesde onderdelen van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Krachtig en direct: de motor
De ShiftCam-motor van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Maak Performance beheersbaar: M rem
De M rem van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Gecontroleerde kracht: met M winglets
De M winglets van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Fast forward: het ultrasportieve front
De sportieve voorkant van de M 1000 XR van BMW Motorrad
Upgrade voor de rijeigenschappen: M carbon wielen
De optionele M carbon wielen van de M 1000 XR van BMW Motorrad

Born on the Racetrack

Je voelt het meteen: de M XR beschikt over het M DNA. Deze motor belichaamt alles waar de krachtigste letter van de wereld voor staat: leadership, soevereiniteit en speelse dominantie vanuit de pols. De letter M staat voor hoogwaardige afwerking en uitstekende materialen en uitrustingsdelen. Om op een M model te kunnen rijden, moet je over een uitstekende rijvaardigheid beschikken. M combineert het fascinerende van motorsport met een levensstijl op de snelle baan. Het derde M model maakt onze viercilinderfamilie compleet.

+ Lees verder

Maximale exclusiviteit

Maximale exclusiviteit

Niet alleen visueel een M. De M XR is uitgebreid uitgerust met M Parts. Al bij de start en met één blik op het display voert de M opstartanimatie je mee in de M sportwereld. Terwijl je door het M sportzadel zonder vermoeidheid kunt rijden, zorgen de M winglets door aerodynamische neerwaartse druk voor meer downforce op de weg. En ook met de M rem kunnen de prestaties nauwkeurig onder controle worden gehouden.

+ Lees verder
147
kW (201 pk) bij 14.600 tpm
275
km/u maximumsnelheid
223
kg DIN-leeggewicht (rijklaar volgetankt)
7,2
seconden acceleratie van 0 naar 200 km/u
Water-/oliegekoelde viercilinder-lijnmotor met BMW ShiftCam

M + XR = performance bij lange afstanden

M + XR = performance bij lange afstanden

De vergelijking voor een onvergetelijk rijgevoel met de bekende M prestaties en de kenmerkende XR-geschiktheid voor lange afstanden. Dankzij de geweldige ergonomie of de rijmodi Pro inclusief RACE wil je niet meer van je motor stappen. Alles is aanwezig, niet alleen qua uitrusting. Met zijn mogelijkheden voor sport, reizen en duopassagiers is de M XR uiterst veelzijdig. Zijn gewicht kan met het optionele M Competition pakket nog verder worden teruggebracht, zodat je maximaal dynamisch onderweg bent.

+ Lees verder

Deze motorfiets biedt alles wat ik mij buiten het circuit kan wensen: ongelofelijke prestaties, waardoor je gewoon niet meer wilt afstappen.

 “

Peter Hickman

Britse motorcoureur

The Sound of M

Brute kracht in jouw handen

Brute kracht in jouw handen

Stap op en wees je hiervan altijd bewust: de M XR kan je naar meer dan 275 km/u brengen. Van 0 naar 100 in 3,2 seconden, naar 200 in 7,4. Dit wordt mogelijk gemaakt door de voor de XR aangepaste BMW ShiftCam viercilindermotor van de RR van 201 pk (147 kW) en een maximaal toerental van 14.600 tpm. In combinatie met de sportversnellingsbak met een kortere overbrenging in de 4e, 5e en 6e versnelling en een kortere secundaire overbrenging is de M XR perfect voorbereid op lange ritten. Hiermee neem je de leiding - wanneer je maar wilt. 

+ Lees verder

De aura van een kampioen

Onmiskenbaar M

Performance heeft drie kleuren: lichtblauw, donkerblauw en rood. De kenmerkende M kleurstelling geeft de M XR zijn geheel eigen look. Als de motor bij uitzondering een keer stilstaat, kun je de liefde voor motorsport niet alleen terugzien in de kleuren maar ook in de vele details.

Lightwhite unilak/M Motorsport

Standaard in de kleur Lightwhite uni met M tapes levert sterke contrasten op. Ook door de standaard M rem in de kleur blauw is de M XR herkenbaar als M model.

Blackstorm metallic/M Motorsport

Met het optionele M Competiton pakket komt deze motorfiets in de kleur Blackstorm metallic met M tapes nog krachtiger over - een indruk die nog extra wordt versterkt door de M carbon wielen.

De maat van alle dingen

De maat van alle dingen

Perfectie is het totaal van alle details. Er is geen millimeter aan het toeval overgelaten. Met uitgebreid M lakwerk en exclusieve onderdelen zoals de gefreesde M koppelingshendel en M remhendel zet het ontwerp sportieve maatstaven. Ook uit het kortere, getinte sportwindscherm blijkt dat deze motorfiets zijn roots heeft in de M racesport.

+ Lees verder

Leadership par excellence

Ben je er klaar voor? Ga zitten, start de motor en duik in de M wereld. Achter je: de slanke, prestatiegerichte achterkant met een korte kentekenplaathouder. Daarna komt er een hele tijd niets. Jij neemt de leiding. Je hoort het onvergelijkbare geluid dat uit de steil oplopende Akrapovič slip-on-einddemper komt. Ook je duopassagier krijgt, dankzij de contouren van de duo-buddyseat, de slanke handgrepen en de voetsteunbeugels voor passagiers, de volle M Experience.

+ Lees verder

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motor een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijke  garantie. 

Meer informatie

Er is nog meer

Houd je van een uitdaging? Dan is het optioneel verkrijgbare M Competition pakket op jouw lijf geschreven. De M carbon wielen en vele M carbon onderdelen in het pakket geven de motorfiets niet alleen een ultrasportieve look. Ze verlagen ook nog het gewicht naar slechts 220 kg en zorgen zo voor een betere dynamiek en rijeigenschappen. Met de M GPS-Laptrigger kun je gericht werken aan je beste tijden.

+ Lees verder

Individualiseer jouw M bike

Heb jij zelf ideeën? Hier kan je ze waarmaken. Grotere ambities? Hier kan je ze uitleven. Of je nu de voorkeur geeft aan racen of reizen: bij de speciale opties en de originele BMW Motorrad accessoires vind je alles wat van jouw M XR een droommotorfiets maakt.

Naar individualisatie

Klaar voor meer challenges?

spinner