* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

„ 

ZO STERK ALS JOUW WILSKRACHT

 “

Jouw BMW R 1300 GS Adventure

Laat zien wat je waard bent

Eindelijk kan je de tochten maken die je altijd al hebt willen doen. Op de manier die het beste bij jou past. Want jij weet dat de techniek goed zit. Deze rustige loop en deze lichtheid heb je op een Adventure motor nog nooit meegemaakt. Zo comfortabel ben je nog nooit aan een avontuur begonnen. Met de R 1300 GS Adventure bereik je elke bestemming.

+ Lees verder

Hoe wil jij over de wereld reizen?

GESCHIKT VOOR ELK AVONTUUR

Meer wind- en weersbestendigheid
Standaard groot windscherm/handbescherming met geïntegreerde richtingaanwijzer
Actieradius:
Tankinhoud van 30 liter
Enduro-uiterlijk:
Aluminium buizenachterframe
Voor elk terrein
Stevige beschermbeugel/sterk geïntegreerde verstralers
Geperfectioneerde ergonomie:
Enduro-features zoals een grotere motorbescherming, opklapbare remhendels en verstelbaar schakelpedaal, Enduro-voetsteunen incl. voetsteunen voor passagier
Beter zicht:
Matrix-LED-koplamp
Optioneel voor jouw avontuur:
Vaste bevestigingspunten voor allerlei accessoires
Perfecte schakelprocedures:
Geautomatiseerde schakelassistent (ASA)

Tijd om boven jezelf uit te stijgen

Als je weet dat de uitrusting klopt, kan je elke uitdaging aan. Ontoegeeflijk terrein, barre weersomstandigheden en alles wat de spontaniteit van jouw reizen in petto heeft, kun je aan met het enduropakket Pro. Met de Riding Assistant zijn er geen onaangename verrassingen. Dankzij de waarschuwingen door het hypermoderne radarsysteem neem je sportief elke hindernis, want je beschikt over de veiligheid, rust en technologie voor de reizen van je leven.

+ Lees verder

De bodem is altijd bereikbaar

De adaptieve rijhoogte hulp zorgt voor beter contact met de bodem en vereenvoudigde rijeigenschappen. Na het wegrijden gaat je R 1300 GS Adventure automatisch 30 millimeter omhoog. Kort voordat je stopt, daalt hij weer, zodat je comfortabel kunt afstappen en je R 1300 GS Adventure met de middenbok op de comfortabele optilhulp kunt zetten.

+ Lees verder

Verder ontwikkeld voor meer rijbeleving

De geautomatiseerde schakelassistent (ASA)

Met de automatische koppelingsbediening zijn wegrijden en stoppen eenvoudiger dan ooit. Naast het handmatig wisselen van versnelling via het schakelpedaal kan de schakelprocedure ook volautomatisch plaatsvinden, zodat jij je volledig op je avonturen kunt concentreren.

De geautomatiseerde schakelassistent (ASA) brengt je rijgevoel met nauwkeurige schakelprocedures naar een hoger niveau. Want afhankelijk van de geselecteerde rijmodus kun jij in elke situatie genieten van een perfecte versnellingswisseling en een rustiger rijgedrag.

Jouw drive, jouw avontuur

107
kW (145 pk) bij 7.750 tpm
149
Nm max. koppel bij 6.500 tpm
1.300
cc cilinderinhoud
269
kg leeggewicht
Lucht-/vloeistofgekoelde tweecilinder viertakt-boxermotor

Hindernissen worden een kwestie van instelling

Langer rijden, verder komen. De krachtige boxermotor van 145 pk stort je meteen in het avontuur. Je bent volledig gefocust en hebt uithoudingsvermogen. Want jouw R 1300 GS Adventure denkt mee, geeft een signaal aan de achterliggers bij aanrijdgevaar en geeft je een waarschuwing bij obstakels. In combinatie met de Headlight Pro weet je altijd wat je te wachten staat.

+ Lees verder

Klaar voor individuele avonturen

Meer bevestigingsogen, bevestigingselementen en opbergplekken dan ooit tevoren. De R 1300 GS Adventure is de basis voor jouw toekomstige reizen. Kies de passende oplossing voor je eigen avontuur uit het grote aanbod aan tassen, koffers, cases en houders en bevestig deze probleemloos aan je motor.

+ Lees verder

ZO KLINKEN AVONTUREN

ELK OPTREDEN EEN STATEMENT

Jouw avontuur in kleur

Selecteer het passende design voor jouw R 1300 GS Adventure en kies voor de variant die op elk gebied past bij jouw visie van een groot avontuur.

Racing Red uni

Gemaakt voor avontuur, van de zilverkleurige tank tot de zwart-rode buddyseat. Ook de eveneens rode extra handbeschermers, het zwarte stuur en de velgen maken van deze variant een echte blikvanger.

GS Trophy

Het sportieve karakter varieert van lakkleur Racing Blue metallic tot de accenten in Light White uni en Racing Red. De hoge zwart-rode buddyseat voor de berijder wordt aangevuld door de eveneens rode extra handbeschermers.

Triple Black

De elegantie van deze variant begint bij het stuur en loopt door tot aan het zwarte velglint. De tank in Tinted Clear Coat, de comfort-buddyseat in zwart-grijs en de motorbeugels met zilverkleurige inzetstukken maken van de Triple Black een visueel statement.

Option 719 Karakorum

De exclusieve kleur Aurelius Green metallic vormt een fraai contrast met de goudkleurige belijning en de "Option 719"-badge op de tankafdekking. De look van deze variant wordt afgerond door roosters op de verstralers en de zwart-grijze comfort-buddyseat.

Reik naar je bestemmingen

Het is aan je te zien: jouw bestemmingen zijn ambitieus. Je staat stevig op de voetsteunen en de comfort-buddyseat geeft je de tijd om je bestemming te bereiken. Want je zit perfect en je hebt houvast. Je knieën passen als gegoten langs de contouren van de tank. Zijn inhoud brengt je overal naartoe. En precies zoals jij dat wilt. Want de vele bevestigingselementen zoals bevestigingsogen of opbergplekken vormen de sleutel tot jouw grote avontuur.

+ Lees verder
Naar de configurator external-link-arrow-slim

VOOR DE REIZEN VAN JE LEVEN

De avonturier

Een motor die meedenkt? Ja. Met het innovatiepakket is jouw R 1300 GS Adventure slimmer dan ooit tevoren. Je bent op elke situatie voorbereid. Maar volg je eigen instinct, want de rijmodi van het Dynamic pakket en de schakelassistent Pro perfectioneren samen je rijstijl. Ontdek het voorstel inclusief de extra reisuitrusting of configureer zelf!

+ Lees verder
Naar de configurator external-link-arrow-slim
Dynamic pakket

Met het Dynamic pakket benut de berijder het volledige sportieve potentieel van de machine. Dankzij de schakelassistent Pro en de vrij configureerbare rijmodi Pro wordt elke tocht een nog grotere belevenis. De sportrem valt bovendien op door zijn sportieve uitstraling, optimale beheersbaarheid en veiligheid.

Innovation pakket

Het Innovation pakket voorziet de machine van intelligente veiligheidstechnologie. De Riding Assistant registreert onder meer de omgeving met behulp van radarsensoren en is de basis voor functies als de Active Cruise Control, rijstrookwisselmelding en waarschuwing voor een aanrijding van achteren. De verbeterde matrix-koplamp zorgt voor optimale verlichting in elke rijsituatie.

Kruisspaakwielen

De kruisspaakwielen met zwart geanodiseerde velgrand verenigen uitstekende geschiktheid voor terreinrijden met een iconische look. Door de kruiselings geplaatste roestvrijstalen spaken ontstaat een wiel dat zowel vormvast als buigzaam is. Deze kwaliteiten komen vooral van pas bij ambitieus offroad gebruik.

Tanktas zwart

De zwarte tanktas met een inhoud van 12 liter en een lading tot 5 kg is de ideale metgezel voor korte en lange tochten. De vormvaste tas met waterdichte binnenzak kan zonder riem veilig aan de tank worden bevestigd en is zowel weer- als UV-bestendig.

Radiateurpaneeltas zwart

De zwarte radiateurpaneeltas biedt praktische opbergruimte voor kleinere spullen die onderweg snel toegankelijk moeten zijn. De vormvaste tas kan zonder riemen stevig aan het radiateurpaneel worden bevestigd en is buitengewoon scheur- en slijtvast, waterafstotend, weerbestendig en vuilafstotend.

Aluminium koffer

Aluminium koffers zilver 36,5 l + 37 l, geëlektrificeerd

De stevige koffers van aluminium bieden meer dan 73 liter opbergruimte. Met praktische details, zoals een geïntegreerde USB-C-laadaansluiting, een extra lading tot 10 kg aan elke kant en genoeg ruimte voor een helm, bewijzen ze vooral hun nut tijdens lange reizen.
 

Volume-uitbreiding aluminium koffer zilver 20 l

Dankzij de volume-uitbreiding voor de zilverkleurige aluminium koffer neemt de inhoud van de koffer links en rechts met elk 10 liter toe. De volume-uitbreiding is aangebracht tussen de schaal en het deksel van de koffer en is door het BMW sluitsysteem stevig en veilig met de koffers verbonden.

Kies jouw variant

OOK INTERESSANT

spinner