* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De nieuwe BMW F 900 XR.

Hoger, sneller, verder.

De XR combineert sportiviteit en performance op lange ritten, zonder compromissen. Dagenlang adrenaline, de ene na de andere bocht. 

Op de nieuwe F 900 XR snijd je deze bochten lang en moeiteloos aan – kilometer na kilometer. Alleen al het meeslepende design belooft pure performance. De rechte, ontspannen zitpositie én de bescherming tegen alle weersomstandigheden tonen vooral één ding aan: dat er maar één iemand beslist wanneer de rit voorbij is: jij.

Dankzij de omvangrijke uitrusting ben je voor sportieve ritten en lange reizen net zo goed uitgerust als voor uitstapjes naar de stad.

De F 900 XR is de motorfiets die bij jou en jouw sportieve instelling past #NeverStopChallenging.

 

 

 

Tijdelijk extra voordeel.

Nu bij aankoop van een F 900 XR: 5 jaar garantie én het Comfort Pakket voor slechts € 149,-. Hiermee heb je een voordeel van € 1.231,-

* bij aankoop van een nieuwe BMW motorfiets of uit voorraad. Voordeel en aanbod verschilt per motorfiets. Aanbod is geldig tot 31 mei 2024. Vraag de BMW Motorrad dealer naar meer informatie en de voorwaarden.

+ Lees verder
Ontdek meer external-link-arrow-slim

Heldere lichaamstaal – onmiskenbaar XR.

Meteen is duidelijk dat de F 900 XR wil presteren. De opvallende LED-buisverlichting van de nieuw ontwikkelde koplampen onderstrepen het zelfbewuste karakter van de F 900 XR – een gevoel dat jij uitstekend kent. De kuippanelen bouwen die spannende dynamiek nog verder op. Een precies lijnenspel bepaalt het zelfverzekerde design. De slanke en optisch korte achterkant is daarbij een duidelijke verwijzing naar het sportieve DNA van deze held op de lange afstand.

+ Lees verder

Expressieve kleuren.

Alle drie designs accentueren de precies geplaatste ribben en de kenmerkende vlakken van de F 900 XR. Wat alle varianten ook gemeen hebben: pure drang naar voren.

Stijlvariant Sport

Vol spanning en daadkracht gaat de F 900 XR Sport in onmiskenbaar Racing blue metallic 2 elke nieuwe uitdaging aan.

Triple Black

Maximaal rijplezier en altijd snel bij de volgende bocht: De lak Blackstorm metallic benadrukt deze eigenschap van de F 900 XR.

Light white uni

Puristisch, vastberaden, cool: alle ogen zullen gericht zijn op de BMW F 900 XR met de lak Light white uni en zwarte velgen.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een extra jaar. 
Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen. 

Lees meer

Met een rechte rug en relaxed.

Met een rechte rug en relaxed.

Aan het eind van de dag heb je geen kilometer te weinig op de teller en geen kilometer teveel in je botten. Dat is de ergonomie van de F 900 XR. Die is volledig gericht op sportieve topprestaties op de lange afstand. Zo verover je achter de beschermende kuip de ene na de andere bocht. Maximale variatie geldt hierbij niet alleen voor de zithoogte van 775 tot 870 mm, maar ook voor de compleet instelbare hendels en het in twee standen verstelbare windscherm. Een optimale positie van de voetsteunen en de buddyseat laat daarbij zelfs je duopassagier elk kilometer met groot plezier meebeleven. 

+ Lees verder

2-cilinder lijnmotor

77
kW (105 pk) max. vermogen 8.500 t/min
92
Nm max. koppel bij 6.500 t/min
895
cc cilinderinhoud
775
mm tot 870 mm zithoogtes

Jouw hartslag in rust: 92 Nm.

Jouw hartslag in rust: 92 Nm.

Met de ideale lijn voor ogen en de blik gericht op de horizon ga je elke bocht zelfbewust en opgewonden te lijf. De ene na de andere, steeds opnieuw. Een typisch geval van #NeverStopChallenging. Altijd mooi wanneer die onlesbare dorst na elk recht eind - de drang om altijd nog een beetje verder te willen - in aanraking komt met de juiste partner: de krachtige 2-cilinder lijnmotor van de F 900 XR levert je tussen 4.500 en 8.500 t/min meer dan 92 Nm. Het optioneel leverbare Dynamic ESA zorgt daarbij voor optimaal dempingscomfort en wel heel stabiel rijgedrag. Wie op deze manier het voortouw neemt, laat de anderen ver achter zich. 

+ Lees verder

XR van begin af aan: de F 900 XR ook voor A2-rijbewijs.

XR van begin af aan: de F 900 XR ook voor A2-rijbewijs.

Heb je net je rijbewijs gehaald? Geen enkele reden om af te zien van lange ritten en intuïtieve rijeigenschappen. De F 900 XR met 95 pk kan voorzien worden van vermogensreductie zodat je ook met een A2-rijbewijs op deze motor mag stappen. En gaat je A2-rijbewijs over in A, dan kan je jouw machine eenvoudig laten omzetten naar vol vermogen.

+ Lees verder

Letterlijk anticiperend.

Letterlijk anticiperend.

Ook bij het thema licht bepaalt de F 900 XR de standaard. Hij beschikt over adaptieve bochtverlichting – als eerste in het middensegment. Deze is aangebracht in de nieuwe ontwikkelde, opvallende LED-koplamp en gaat aan vanaf een hellingshoek van 7° om de bocht optimaal te verlichten: een duidelijk pluspunt tijdens de nacht of bij slecht zicht. 

+ Lees verder

Meer veiligheid.

Meer veiligheid.

Talloze andere innovaties zorgen voor rijplezier en een geruststellend gevoel. De Dynamic Brake Control (DBC) en de dynamische motorremregeling (MSR) garanderen meer veiligheid bij remmen in gevaarlijke situaties en als je plotseling van het gas gaat of terugschakelt.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de F 900 XR

De highlights van de F 900 XR

2-cilinder lijnmotor.
We see a close-up of the two-cylinder in-line engine.
Dynamic ESA.
We zien Dynamic ESA in close-up.
Adaptieve bochtverlichting.
We zien de lichten van de F 900 XR.
Zithoogtes: veelzijdigheid die gewoon past.
We zien de buddyseat van de F 900 XR.
In hoogte verstelbaar windscherm.
We zien het windscherm van de F 900 XR.
Altijd op de hoogte met BMW.
We zien de TFT-kleurendisplay van de F 900 XR.
Comfortabele bergruimte.
We zien de bergruimteopties van de F 900 XR.
eCall, een geruststellende begeleider.
We zien de eCall-schakelaar op het stuur van de motor.

Jouw stijl, onze suggesties

De F 900 XR accepteert geen enkel compromis tussen sportiviteit en prestaties op de lange afstand. Maar iedere motorrijder kiest andere prioriteiten – juist daarom hebben we hier drie mogelijkheden in detail voor je uitgewerkt.

+ Lees verder

Altijd meer om te ontdekken

Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar. 

* Genoemd tarief is voor alle getoonde modellen gebaseerd op een looptijd van 24 maanden en 5.000 kilometer per jaar. De getoonde actietarieven zijn geldig tot en met 31 maart 2022.

+ Lees verder

Rekenvoorbeeld

Contante waarde (aanschafprijs)       € 9.990,00

Contante betaling (aanbetaling)        € 2.497,50

Totaal kredietbedrag                         € 7.492,50

Duur van de kredietovereenkomst:    33 maanden

Jaarlijks kostenpercentage                1,99%

Termijnbedrag per maand                 € 137,70

Slotsom                                           € 3.246,75    

Totaal door u te betalen bedrag        € 7.790,93

Vaste debetrentevoet                       1,99%


De rente van 1,99% geldt bij de aanschaf van een nieuwe BMW CE 04, BMW F 900 R en BMW F 900 XR. Deze actie is geldig tot en met 30 september 2023.

Tegelijk met de laatste betaling dient de slotsom te worden voldaan. Deze bedraagt in dit rekenvoorbeeld € 3.247. Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie door BMW Financial Services. Rentestand juli 2023.

De bedragen in de krediettabel (rekenvoorbeeld) zijn indicatief op basis van een nieuwe BMW incl. btw en bestaan uit rente en aflossing, op basis van BMW Private Finance. BMW Private Finance is een product van BMW Financial Services bv. BMW Financial Services bv is een bij de AFM onder nummer 12012866 geregistreerde kredietaanbieder. Ingeschreven bij de KvK onder nummer 27130693.

BMW Financial Lease is een product van BMW Financial Services bv.

spinner