De bochtenjager

Jouw hartslag tellen we in Nm.

Demonstreer jouw passie voor sport met het opvallende design van de F 900 XR Sport in Racing blue metallic 2. Met een omvangrijk elektronicapakket voor nog meer sportieve performance en de Headlight Pro inclusief adaptieve koplamp pak je ook zonder finishlijn een grote voorsprong.

+ Lees verder
Dynamic ESA

Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) zorgt voor een automatisch geregelde demping van de veerpoot, afhankelijk van de rijsituatie. Tijdens de rit kunnen verschillende demperinstellingen worden gekozen. In stilstand kan de veervoorspanning gemakkelijk met één druk op de knop worden ingesteld.

Rijmodi Pro

Met de rijmodi Pro kan het gebruik van de machine duidelijk worden uitgebreid. De regelsystemen spelen bovendien meteen in op de hellingshoek. Naast de reactie op het gas worden ook de regelingen van ABS Pro, MSR en de dynamische tractiecontrole DTC, net als de standaardinstellingen voor Dynamic ESA op de gekozen modus afgestemd.

Schakelassistent Pro

Met de schakelassistent Pro kan je in nagenoeg alle last- en toerengebieden naar een hogere of lagere versnelling schakelen zonder de koppeling te bedienen. Op die manier zorgt de assistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus meer dynamiek, rijplezier en comfort.

Sportieve designelementen

Wegklapbare rem- en koppelingshendels

De CNC-gefreesde hendels van corrosiebestendig geanodiseerd aluminium zijn voor de gewenste breedte van de greep drievoudig instelbaar. Dankzij het wegklapmechanisme met een gedefinieerd inklapmoment beperken ze de schade bij een eventuele val. Ze zijn optisch perfect afgestemd op het design van de motorfiets en leggen de nadruk op de individuele verschijning.

Verstelbare voetsteunen berijder

De voetsteunen van zwart geanodiseerd aluminium combineren een dynamische uitstraling met optimale ergonomie en sportiviteit op topniveau. Dankzij de geprofileerde steunen en de hoogteverstelling in drie standen profiteer je van extra grip en een optimale beheersing van je motorfiets.

Protectoren voor hendels

De protectoren van de rem- en koppelingshendel laten heel duidelijk zien dat je geen enkel compromis qua sportiviteit wilt sluiten. De gebogen beugels van aluminium en kunststof beschermen de rem- en koppelingshendel op het stuur tegen beschadigingen en onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig of bij het omvallen van de machine.

Motorspoiler

De prachtig gevormde motorspoiler uit drie stukken van stootvast en UV-bestendig kunststof zorgt voor individuele, sportieve looks. De zijpanelen zijn in dezelfde kleur gelakt als de motorfiets en zorgen voor een opvallend accent.

Koplamp Pro

Met koplamp Pro beschikt de koplamp over iconische lichtelementen, die dienst doen als stads- of dagrijlicht. In combinatie met het adaptieve bochtverlichting worden het zicht en de zichtbaarheid verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Windscherm Sport getint

 

In de uitvoering Stijlvariant Sport glimt je motorfiets in de stralende lak Racing blue metallic 2. De radiateurgrille en het middengedeelte van de tankafdekking in technisch Granite grey metallic mat vormen een markant contrast met de velgen in Night Black en de goudkleurige vorkpoten. Het kortere en getinte Sport-windscherm accentueert de dynamische look.

De kilometervreter

Altijd onderweg

Wie compromisloos en onstuitbaar naar de volgende bocht racet, mag dat gerust aan iedereen laten zien. Met de Stijlvariant Triple Black laat je zien dat jij je rijstijl op performance hebt afgestemd. Interessante contrasten in Blackstorm metallic, velgen in Night black, zwarte binnenpoten en handhendelprotectoren accentueren de sportieve look.

+ Lees verder
Cruise control

De elektronische cruise control kan vanaf 30 km per uur worden geactiveerd en houdt de rijsnelheid constant. Daarvan profiteer je met name op lange ritten op de snelweg en bij trajectcontroles. De functie wordt uitgeschakeld bij het afremmen. Na het indrukken van de Resume-toets wordt de geselecteerde snelheid hervat.

Kofferdragers

Op de fraaie kofferdragers kun je moeiteloos en veilig toerkoffers of softkoffers vastmaken. Wanneer de koffers niet gemonteerd zijn, vallen de ingetogen dragers nauwelijks op.

Softkoffers

De hoogwaardige softkoffers van robuust polyester overtuigen met praktische details en een bergruimte van elk 20 liter. Pluspunten als de waterdichte binnentas, de ritssluiting rondom, de handgreep en de snelkoppeling voor eenvoudige montage op de motor zorgen voor veilige bevestiging en een praktische handling.

Toerkoffers

Beide hoogwaardige harde toerkoffers bieden met elk maar liefst 32 liter inhoud royaal ruimte voor al je reisbagage of desgewenst ook voor je motorhelm. Ze kunnen afgesloten worden, zijn beschermd tegen spatwater en optioneel uit te breiden met een waterdichte binnentas – je perfecte partner op korte en lange ritten. De kofferdeksels zijn hoogwaardig gelakt in een kleur die past bij je motorfiets.

Tanktas groot

De tanktas van stevig polyester materiaal biedt talloze slimme details en het volume ervan is naar behoefte uit te breiden van 11 naar 16 liter. Het kaartenvak en de buitenvakken bieden extra ruimte. Het ingenieuze bevestigingsconcept met riemen zorgt voor een stevige grip en waarborgt een uiterst praktische handling.

Tanktas klein

De robuuste kleine tanktas met riemen is ideaal als je een korte trip plant. Het hoofdvak met de uitneembare, waterdichte binnenzak, de opening voor kabels, de inhoud van 5,5 liter, de handgreep en afneembare rugzakriemen zijn praktische pluspunten die bij dagelijks gebruik geen wens onbeantwoord laten.

Comfort buddyseat

De Comfort buddyseat biedt dankzij de extra zachte bekleding duidelijk meer zitcomfort voor motorrijder en passagier en dus nog meer onbekommerde kilometers. Zo geniet je ontspannen en zonder vermoeidheid van lange etappes.

Navigatie

Navigatievoorbereiding

De navigatievoorbereiding, met houder en mount cradle op het stuur, zorgt ervoor dat de BMW Navigator veilig en betrouwbaar in het zicht van de berijder kan worden aangebracht. Het navigatiesysteem en de Connectivity-functies kunnen gemakkelijk worden bediend via de Multi-Controller op het stuur.

Navigator VI

Met de Navigator VI krijgen niet alleen rijfanaten waar voor hun geld. Het systeem maakt kinderspel van routeplanning en biedt talrijke extra functies die elke rit tot een ware belevenis maken. Het 5"-touchscreen is waterdicht, kan ook uitstekend worden afgelezen als de zon er vol op schijnt en biedt het nodige overzicht.

Middenstandaard

De middenstandaard zorgt voor een veilige, stabiele stand van de machine en biedt voordelen bij het tanken, bij het (de)monteren van koffers of bij onderhoudswerkzaamheden. Bovendien worden de banden en de veerelementen ontlast als de motor langere tijd gestald is.

Extra LED-koplampen

De krachtige extra LED-koplampen bieden een groter lichtbereik onder omstandigheden met slecht zicht. Ze zijn daardoor een perfecte aanvulling op de hoofdkoplamp. De LED-technologie waarborgt een nagenoeg slijtagevrije werking.

De stadsverkenner

Urban discovery tour.

De file voorbij en altijd een shortcut in het achterhoofd. Op intuïtie vind jij jouw weg door het wegennet van de stad. Jouw motorfiets past zich dankzij de ergonomische veelzijdigheid en een zithoogte van 775 mm - 870 mm precies aan jou en je leven aan. Met Keyless Ride kan de motor gemakkelijk worden gestart. Praktisch en altijd van de partij: de kleine topcase voor alle belangrijke boodschappen.

In de kleur Light white uni demonstreert de basisuitvoering de lichtheid van het sportieve bestaan. De radiateurgrille en het middengedeelte van de tankafdekking zijn uitgevoerd in Granite grey mat metallic, de buddyseat is zwart. Velgen in white aluminium metallic mat complementeren het design met scherpe lijnen.

+ Lees verder
Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de berijder in staat om de motor te starten met één druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden!

Verwarmbare handvatten

Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrisch verwarmbare handvatten met meertrapsregeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je machine en kan je sneller reageren. De handvatverwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Hendelprotectoren

De protectoren van de rem- en koppelingshendel laten heel duidelijk zien dat je geen enkel compromis qua sportiviteit wilt aangaan. De gebogen beugels van aluminium en kunststof beschermen de rem- en koppelingshendel op het stuur tegen beschadigingen en onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig of bij het omvallen van de machine.

Bagagerek

Op het stabiele bagagerek van gepoedercoat gegoten aluminium kunnen een topkoffer of andere stukken bagage gemakkelijk en veilig worden bevestigd. Omdat het bagagerek trillingvrij op de motorfiets is gemonteerd, is het verbeterde rijgedrag met de bevestigde topkoffer vooral merkbaar bij hogere snelheden.

Topkoffer klein, 30L

De waterdichte kunststof topkoffer biedt met een volume van 30 liter genoeg plaats voor je helm. Het deksel, die naar keuze in Asphalt Grey metallic matt, Black storm metallic, Racing red of Light white is gelakt, en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit.

Bandenspanningscontrole (RDC)

De bandenspanningscontrole (RDC) biedt informatie over de actuele bandenspanning en maakt de berijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via de display in de cockpit. Een gele en rode indicator wijzen tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

Intelligente noodoproep (eCall)

De intelligente noodoproep (eCall) neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gevoerd. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Ontwerp jouw eigen F 900 XR.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

Configureer nu

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner