De recordzoeker

Elke bocht op de ideale lijn.

Sluit je geen compromissen en strijd je op elke meter om de ideale lijn? Deze uitvoering van de S 1000 XR staat voor gebundelde performance. De optimaal soepel lopende M Endurance ketting zorgt voor nog meer vermogen op het achterwiel en de titanium sporteinddemper levert de passende soundtrack erbij. Uiterlijk scoort de lak in combinatie met de korte sportkuipruit maximaal en de volgende bocht kan komen.

+ Lees verder
Kuipruit Sport

De kuipruit Sport heeft een krasbestendige coating en ontlast het bovenlichaam merkbaar van winddruk.

Sporteinddemper

De titanium sporteinddemper geeft een indrukwekkend vol geluid en getuigt zowel visueel als akoestisch onmiskenbaar van een sportief karakter.

M pakket

Storm en drang naar voren: het M pakket legt de focus van je machine op performance – voor anderen onmiskenbaar en voor jou duidelijk merkbaar. De prestatiebelofte die het M-pakket kleur en de zwart geëloxeerde, in de racesport beproefde M gesmede velgen al op het eerste gezicht doen, wordt in de praktijk gebracht door de M sportseat met versterkte grip, het windscherm Sport met krasbestendige coating, de 2.000 g lichtere M Lightweight lithium-ionaccu, de titanium sporteinddemper met carbonkap en de M Endurance ketting met DLC-gecoate wielen.

De bochtenstrijder

Beste tijd, jouw tijd, betere tijd.

Is een recht stuk voor jou slechts een adempauze tot de volgende bocht? Dan kies je met deze XR in combinatie met het Dynamic pakket en de speciale M gesmede velgen precies de juiste optie. Samen met het Carbon pakket en de M lichtgewicht accu ligt zelfs de heel sportieve 223 kg binnen bereik – rijklaar, wel te verstaan.

En met onze exclusieve M Performance Parts laat je geen enkele twijfel bestaan over jouw eigen sportieve ambities.

+ Lees verder
M gesmede velgen

De zwart geanodiseerde M gesmede velgen reduceren de gyroscopische krachten en zorgen op die manier voor meer wendbaarheid. In combinatie met remschijven van 5 mm bieden ze optimale remprestaties.

Carbon pakket

Het hoogwaardige Carbon pakket onderstreept de sportieve kwaliteiten en geeft deze Adventure Sport motorfiets een extra dynamische uitstraling. Het pakket omvat voor- en achterspatbord, geïntegreerde kettingbeschermer en kuippanelen van carbon. De componenten zetten hoogwaardige en sportieve, accenten.

Adaptieve bochtverlichting

De adaptieve bochtverlichting garandeert duidelijk beter zicht op de rijbaan in de bocht. De bochtverlichtingselementen  van de koplamp Pro schakelen in vanaf een hellingshoek van 10°. Daardoor schijnt het dimlicht in de richting van de bocht en verhoogt op die manier de rijveiligheid aanzienlijk.

Dynamic-pakket

Je geeft alles – de uitrustingen van het Dynamic-pakket ondersteunen je daarbij. Dynamic ESA Pro (Electronic Suspension Adjustment) biedt een tweede dempingsmodus en een automatische compensatie van de wegligging. De schakelassistent Pro maakt in nagenoeg alle last- en toerengebieden snel naar een hogere en lagere versnelling schakelen mogelijk zonder gebruik te maken van de koppeling. De elektronische cruise control houdt de rijsnelheid constant, zodat je je op het wezenlijke kunt concentreren. En de verwarmde handgrepen zorgen voor een stukje meer comfort.

De kilometervreter

Geen enkele bestemming is te ver.

Benut je de prestaties van de S 1000 XR op lange ritten compleet tot op de allerlaatste meter? Dan is deze XR met het Touring en Dynamic pakket precies jouw machine. Van de cruise control tot de verwarmbare handvatten, de middenstandaard en de intelligente noodoproep (eCall), je beschikt over alle tools die lange ritten comfortabel en veilig maken. Dankzij de toerkoffer heb je ook ruimte genoeg voor je bagage. 

+ Lees verder
Toerkoffers

De hoogwaardige toerkoffers met harde schaal biedt met een inhoud van ca. 30 liter royaal plaats voor bagage of je motorhelm. De waterdichte koffers met zwarte corpus zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor reizen over korte en lange afstanden.

M Carbon motorbeschermbeugel

De hoogwaardige M Carbon motorbeschermbeugels zijn zo stabiel als staal, maar ze wegen slechts 620 g per kant. Het materiaal zorgt voor een slanke, in het rijwielgedeelte geïntegreerde vormgeving met een aerodynamische doorsnede. Het unieke, hightech component combineert daardoor een sportieve uitstraling met hoge beveiliging, zonder afbreuk te doen aan de verschijning of de bewegingsvrijheid.

Comfort buddyseat

De Comfort buddyseat biedt de berijder dankzij 10 mm meer vulling merkbaar meer zitcomfort. Tegelijkertijd profiteert de duopassagier van bredere, geschuimde contouren. Bijzonder geraffineerd is het Heat Reflect buitenmateriaal dat de oppervlaktetemperatuur bij direct zonlicht tot wel 15° C verlaagt.

Middenstandaard

De stabiele middenstandaard zorgt voor een veilige stand van de motor, ook op hellingen. Hij biedt ook voordelen bij onderhoudswerkzaamheden of bij het bevestigen van zijkoffers en topkoffer. Door de machine hoger te plaatsen als hij langer stilstaat, worden bovendien banden en veringselementen ontlast.

Toerpakket

Je XR brengt je op toeren – het toerpakket helpt je daarbij. Bijzonder praktisch op reis: het bagagerek met geïntegreerde topcasehouderontkoppeling. Je navigatietoestel integreer je gewoon in de aanwezige voorbereiding – en je kunt meteen aan de slag. Dankzij Keyless Ride kun je eenvoudig opstappen en wegrijden. Met de handbescherming wordt reizen nog comfortabeler. Met de bandenspanningscontrole (RDC) houdt je cockpitdisplay je altijd op de hoogte en waarschuwt je bij spanningsverlies vroegtijdig. Aangekomen zorgt de kantelsteun voor een veilige stand.

De blikvanger

Spiegelbeeld van de stad.

Ben je gek op huizenrijen, nauwe steegjes en drukke pleinen? Dan zit je op deze S 1000 XR prima in het zadel. Dankzij koplamp Pro, dagrijlicht en verstralers zie je alles en ziet alles en iedereen ook jou. Keyless Ride en eCall zorgen daarnaast voor comfort en een gerust gevoel bij iedere rit.

+ Lees verder
Koplamp Pro en dagrijlicht

Met koplamp Pro beschikt de koplamp over een iconisch lichtelement, dat dienst doet als stads- of dagrijlicht. In combinatie met het adaptieve bochtverlichting worden het zicht en de zichtbaarheid op de weg verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Verstralers

De uitstekende verlichting van de LED-verstralers in de aluminium behuizing geven je machine op het eerste gezicht een letterlijk andere uitstraling dan het autoverkeer om je heen en verhogen op die manier de veiligheid. Tegelijk zorgen ze met hun op daglicht lijkende lichtkleur voor een betere verlichting van de weg. De LED-technologie waarborgt een nagenoeg slijtagevrije werking.

Windscherm getint

Het getinte windscherm benadrukt de sportieve uitstraling van de motorfiets. De krasbestendige coating zorgt voor continue transparantie. Daarnaast is het getinte windscherm ook leverbaar in een 70 mm langere variant.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met één druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden!

Intelligente noodoproep (eCall)

De intelligente noodoproep-functie (eCall) neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt – indien mogelijk – een eerste gesprek met de betrokkene gevoerd. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Prijs- en productinformatie

De speciale uitrustingen, pakketten, opties en accessoires op deze pagina zijn slechts een deel van het complete BMW Motorrad assortiment. Alle lakkleuren, stijlvarianten, pakketten en opties zijn te vinden in de BMW Motorrad configurator. In de Engelstalige accessoire brochure vind je alle originele BMW Motorrad accessoires van dit model.

+ Lees verder

Brochure downloaden.

Brochure BMW Motorrad Accessoires 2021
PDF   |   53.99 MB   |   Engels
This is disclaimer text for gpx download files.

Ontwerp jouw eigen S 1000 XR.

Van lakkleur tot uitrusting - met de configurator kun je jouw eigen BMW droommotor samenstellen.

Configureer nu

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner