R 1300 GS Trophy | R 1300 GS

Naar de configurator
„ 

Samen verlaten wij de gebaande paden.

 “

Jouw BMW R 1300 GS Trophy

Ga je eigen weg

Vooral als er nog helemaal geen weg is, sta ik aan je zijde. Jij hebt de moed. De wil. En het zelfvertrouwen. Jij hebt een motorfiets nodig die tegen jouw doelen is opgewassen. Pas offroad wordt duidelijk wie leiderschapskwaliteiten heeft - bij de berijder en bij de motorfiets. Want elke hindernis laat het ware karakter zien. Je kunt erop rekenen dat ik je nooit in de steek zal laten. Dat is de #SpiritOfGS. En dat is mijn belofte, jouw R 1300 GS Trophy.

+ Lees verder

Hoogtepunten voor echte avonturiers

Je ploegt door zand, beklimt heuvels, doorkruist water: deze uitrusting is op jouw lijf geschreven. Van het radiateurbeschermrooster tot de hoge berijdersbuddyseat - alles is erop ingesteld om jou en je motor het best mogelijke offroad-potentieel te geven, zodat jij je volledig op je uitdagingen kunt concentreren.

+ Lees verder
Helemaal vooraan in het terrein: de voorkant
De voorkant van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Extra voor offroadgebruik: sportvering
De sportvering van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Het design: GS Trophy
Het opschrift “GS Trophy” van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Sportief alleen op pad: met de single-seater
De single-seater van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Offroad-musthave: Enduro Pro-pakket
Het Enduro Pro-pakket van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Uitstekend uitgerust: met radiateurbeschermroosters
Het radiateurbeschermrooster van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Licht en sportief: gesmede endurovelgen
De gesmede endurovelgen van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad
Extra robuust: de remhendel
De remhendel van de R 1300 GS Trophy van BMW Motorrad

Je groeit bij elke uitdaging

Je groeit bij elke uitdaging

Elke hindernis is reden tot vreugde. Het optionele Enduro Pro-pakket bevat alles wat je voor een fantastische offroad-ervaring nodig hebt. Bovendien heb je door de standaard spatplaat bij het achterwiel beslist minder last van straatvuil: het luchtkanaal dat tijdens het rijden ontstaat, voert de vuildeeltjes af. De uitrusting van de GS Trophy wordt afgerond door handgrepen Sport, windscherm Sport en voetsteun Sport voor de passagier.

+ Lees verder

Blijf altijd zeker van je zaak

Blijf altijd zeker van je zaak

In het terrein kan je niet controleren wat er op je afkomt. Maar je hebt wel volledige controle over je motorfiets - en je blijft in elke situatie zeker van je zaak. Dat heeft onder meer te maken met de geconcentreerde voertuigmassa in combinatie met een laag voertuiggewicht. De soepele rijeigenschappen en de optimale bewegingsvrijheid hangen ook samen met de vlakke tankhelling en de korte achterkant. De indrukwekkende rijstabiliteit kan deels worden toegeschreven aan de unieke BMW EVO-Telelever. En de conceptuele indeling van de buddyseat zorgt onder meer voor de grote ergonomische variatie. Alles klopt, alles werkt.

+ Lees verder

Feiten voor offroad-liefhebbers

107
kW (145 pk) bij 7.750 tpm
149
Nm max. koppel bij 6.500 tpm
1.300
cc cilinderinhoud
20
mm meer veeruitslag met optioneel sportonderstel
Lucht-/vloeistofgekoelde tweecilinder viertaktboxermotor

Volg gewoon je instinct

Wat je plannen ook zijn, met de juiste aandrijving gaat het lukken. De boxer met 145 pk levert alles wat je maar wenst. Vooral offroad weet je de soevereiniteit en beheersbaarheid van de motor te waarderen. De ShiftCam-technologie zorgt voor een aangename en rustige loop - ook in het lagere toerengebied. Met een cilinderinhoud van 1.300 cc kan niemand je wat maken, vooral niet op moeilijk begaanbaar terrein. Vertrouw op de krachtige prestaties, de maximale controle en de unieke soevereiniteit.

+ Lees verder

Zo klinkt je volgende avontuur

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motorfiets een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijk geregelde garantie. 

Meer informatie

Design voor avontuur

Klaar voor het terrein

Klaar als jij dat bent. Als GS Trophy-variant is jouw motorfiets optisch al helemaal klaar voor ambitieus offroadgebruik. De kenmerkende kleuren en de opvallende tapes benadrukken het avontuurlijke karakter.

GS Trophy

Deze GS in Racingblue metallic, met zijn rood-witte tapes, duidelijke opschriften en het achterframe met zijn matte witte metallic laag, vraagt om sportief gebruik in het terrein.  De robuuste kruisspaakwielen zijn beschikbaar met zwarte of optioneel met goudkleurige velgen. 

Wees moedig 

Vergroot je comfortzone. De vlakke tankhelling en de korte achterkant zorgen voor optimale bewegingsvrijheid. De optioneel verkrijgbare, grote framebescherming biedt bescherming, ook bij intensief laarsgebruik. De hoge berijdersbuddyseat met een zithoogte van 870 mm biedt in combinatie met de duo-buddyseat Sport het uiterlijk en de ergonomie van een rallye-buddyseat - en in combinatie met de buddyseat-bekleding die omhoog loopt bij de tankcover een perfect bruikbare eenheid. Vanwege de conceptuele indeling van de buddyseat is de buddyseat van de berijder via de geïntegreerde stoelhoogteverstelling ergonomisch in hoogte verstelbaar.

+ Lees verder

Voor hogere eisen  

Wil je meer? Laat je niet stoppen. Stem je GS Trophy met het brede aanbod aan speciale opties en Original BMW Motorrad accessoires helemaal af op je eigen ideeën. Of kies voor deze offroad-kampioen die al is uitgerust met alles wat je werkelijk nodig hebt.

+ Lees verder

De wegbereider

Met dit uitvoeringsvoorstel ben je helemaal klaar voor jouw persoonlijke GS Trophy. Elke rit wordt desgewenst duidelijk dynamischer, veiliger en comfortabeler met het Dynamic-pakket, het semi-actieve onderstel DSA en de rijmodi Pro. Met de talloze offroad-onderdelen ben je onverslaanbaar in elk terrein. Maak nader kennis met de uitrustingen of configureer je eigen variant.

+ Lees verder
Naar de configurator external-link-arrow-slim
Dynamic-pakket

Met het Dynamic-pakket benut je ten volle het sportieve potentieel. Dankzij de schakelassistent Pro en de rijmodi Pro wordt elke rit een rijdynamisch hoogtepunt met individuele instelmogelijkheden. De sportrem en het elektronische onderstel DSA zorgen hierbij voor optimale beheersbaarheid en veiligheid.

Offroad-parts

Enduro Pro-pakket

Het Enduro Pro-pakket bevat talloze componenten die de GS consequent voorbereiden op offroadgebruik. Beschadigingen worden voorkomen door motorbeschermbeugels, motorbeschermplaat en framebescherming. Componenten zoals stuurverhoging, verstelbare schakel- en remhendels of in hoogte verstelbare berijdersvoetsteunen vergemakkelijken het rijden op ruw terrein.

Extra handbescherming

De extra handbescherming zorgt voor betere bescherming van handen en onderarmen tegen weer en wind. Zo wordt rijden niet alleen comfortabeler, maar door minder storende invloeden ook veiliger.

Offroad-banden

Offroad-banden zijn de juiste keuze voor ambitieus offroadgebruik. De noppenbanden met hun groffe profiel zorgen voor een indrukwekkende ervaring in het terrein - vooral in combinatie met de optionele rijmodus Enduro Pro. Zo is de machine ook uitdagend terrein doelgericht de baas.

gesmede endurovelgen

De gesmede endurovelgen zijn erg licht en zijn ten opzichte van de standaard velgen beter geschikt voor terreingebruik. Ze onderscheiden zich door een gewichtsvoordeel van 1,8 kg en hebben een sportief uiterlijk. De velgen wordt eerst gegoten en vervolgens gesmeed. Het hoogwaardige oppervlak is voorzien van BMW Motorrad branding.

Winscherm Sport laag

Het lage windscherm benadrukt de sportieve Enduro-look en zorgt voor vrij zicht. Tevens zorgt het windscherm voor betere aero-efficiëntie.

Bagageplateau

Op het bagageplateau van slagvast kunststof kan bagage stevig worden bevestigd. Het plateau maakt gebruik van de aansluiting voor de duo-buddyseat en kan eenvoudig worden bevestigd. In combinatie met de variokoffers ontstaat zo een breed, egaal laadoppervlak. De belading bedraagt 5 kg; bij zijdelings bevestigde bagage kan 20 kg worden geladen.

Headlight Pro

De Headlight Pro biedt beter zicht en heeft een aansprekend uiterlijk. Rijlicht, grootlicht en bochtverlichting zijn als LED-matrix uitgevoerd. Je kunt beschikken over moderne verlichtingsfuncties. Zo kan de rijbaan, afhankelijk van de rijsituatie, optimaal worden verlicht.

Intelligente noodoproep

Intelligente noodoproep

De intelligente noodoproep neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpdiensten in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gevoerd. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

 

Teleservice 

Met de Teleservices houdt de motorfiets via een ingebouwde simkaart contact met het mobiele telefoonnetwerk. Hierdoor wordt onder meer veiliggesteld dat de intelligente noodoproep kan functioneren. Door het directe contact met BMW kun je tevens profiteren van comfortabele servicefuncties.

Comfort buddyseat hoog

Op de Comfort buddyseat kunnen veel rijders ook tijdens lange trajecten comfortabel reizen. Bij offroad-toeren kan de hoge zit de stabiliteit verbeteren. De stoelhoogteverstelling ondersteunt bovendien een optimale zithouding.

Voorbereiding navigatietoestel & ConnectedRide Navigator

ConnectedRide Navigator

Met de BMW ConnectedRide Navigator zijn al je tochten en plannen steeds binnen handbereik. Via BMW ID kunnen geplande routes en opgeslagen gegevens met de BMW Motorrad Connected-app worden gesynchroniseerd. Het 5,5 inch grote touchscreen is ook bij direct zonlicht uitstekend afleesbaar. Intuïtieve bediening via de multicontroller.

 

De navigatievoorbereiding, met houder en Mount Cradle op de stuurklem, zorgt ervoor dat de BMW Motorrad Navigator veilig en betrouwbaar in het zicht van de motorrijder kan worden aangebracht.

Uitgerust voor alle uitdagingen

Meer hoogtepunten voor jou

spinner