Je hebt fiscaal voordeel.

Voor alle rechtsvormen brengt een motor op de zaak fiscale voordelen met zich mee.

Ben je ZZP’er of heb je een eenmanszaak?

En is minimaal 10% van de kilometers die je rijdt zakelijk? De kosten en de afschrijvingslasten zijn dan aftrekbaar van het resultaat van je onderneming. Dit kan een mooie belastingbesparing opleveren. De tarieven van de belasting over de winst lopen immers op tot 51,75%. Als je de motor zakelijk financiert, dan is de rente ook aftrekbaar. Kies je ervoor om de motorfiets zakelijk te leasen, dan zijn de leasekosten aftrekbaar van je winst.

Heb je een B.V.?

Dan kan je de motorfiets door de B.V. laten aanschaffen. In dit geval zijn de afschrijving, gebruikskosten en eventuele rente aftrekbaar. Bovendien zijn de kosten van een zakelijke leaseovereenkomst aftrekbaar.

+ Lees verder

Wat betekent het in de praktijk?

Wanneer je een zakelijke Full Operational Lease overeenkomst afsluit voor een BMW R 1250 GS voor een periode van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar, exclusief vervangend vervoer en brandstof, dan is jouw leaseprijs € 505 per maand excl. btw.

+ Lees verder

Rekenvoorbeeld

Voordeel motorfietsrijder (bij 20.000 km waarvan 4.000 km privé)

Leaseprijs BMW R 1250 GS per jaar

(€ 505 x 12 maanden)   € 6.060

Benzine per jaar

                                      € 1.644

Totale aftrekbare kosten (werkgever) per jaar excl. btw

(€ 6.060 + € 1.644)        € 7.704

Kosten per kilometer excl. btw

(€ 7.704 / 20.000 km)    € 0,3852

Kosten per kilometer incl. btw

(€ 0,3852 x 121%)             € 0,4661

Bijtelling privé

(4.000 km x € 0,4661)       € 1.864,40

MKB winstvrijstelling voor ondernemers

(€ 1.864,40 x 14%)             € 261,01

Belaste bijtelling privé gebruik

(€ 1.864,40 - € 261,01)            € 1.603,39

Bijtelling

Jaarlijkse kosten bijtelling

Heffing over € 1.603,39    Per jaar    Per maand

Bij belastbaar inkomen tot € 68.508

Tarief 37,10%                € 594        € 49

Bij belastbaar inkomen > € 68.508

Tarief 49,50%                € 793        € 66

Hoewel deze informatie met de uiterste zorg is opgesteld, aanvaarden BMW Financial Services noch AMD automotive fiscalisten BV enige aansprakelijkheid voor gebruikmaking van deze algemene informatie in concrete situaties zonder dat in een concrete situatie individueel is geadviseerd.

+ Lees verder

Je kan de btw aftrekken

Wanneer je de motorfiets zakelijk koopt of financiert, is de btw op de aanschaf– en gebruikskosten aftrekbaar mits en voor zover je als ondernemer btw mag aftrekken. Besluit je de motorfiets zakelijk te leasen, dan is de btw op de leasetermijnen en eventuele gebruikskosten aftrekbaar. Let op: de btw is alleen aftrekbaar op de zakelijke ritten. De privékilometers en het woon-werkverkeer tellen niet mee. Goed om te weten: als je de motorfiets als ondernemer privé zou kopen, dan is de btw-aftrek mogelijk als je de motor minimaal 10% zakelijk gebruikt. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld een factuur op naam van het bedrijf hebben.

+ Lees verder

Je kan gebruik maken van de investeringsaftrek

Koop of financier je de motorfiets zakelijk en zet je de motor op de balans van je onderneming? Dan kan het zijn dat er een extra aftrekpost van toepassing is voor jou: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is een eenmalige extra aftrekpost. Hoe hoog deze is, hangt af van je investering. Als je in het jaar waarin je de motor aanschaft in totaal maximaal € 59.170 investeert, kan je tot 28% van je netto investeringsbedrag aftrekken. Daarboven neemt de investeringsaftrek geleidelijk af. Je kan deze aftrek eenvoudig in je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verwerken. In het geval van een elektrische motorfiets kan je ook Milieu Investerings Aftrek (MIA) claimen.

+ Lees verder

Je hebt een lagere bijtelling voor privégebruik

Als je de zakelijk aangeschafte motorfiets privé gebruikt, betaal je bijtelling. Die bijtelling is echter een stuk lager dan bij een auto. De bijtelling voor motorfietsen bestaat uit het werkelijke aantal gereden privékilometers vermenigvuldigd met de kostprijs per kilometer. Bij een B.V. wordt dit als loon verwerkt, waarbij eventueel de vrije ruimte van de werkkostenregeling nog kan worden gebruikt. Wordt je winst belast met inkomstenbelasting, dan wordt de bijtelling in mindering gebracht op de aftrekbare kosten van de motorfiets.

+ Lees verder

Je mag de motor privé boeken

Gebruik je de motorfiets zowel zakelijk als privé? Dan mag je ervoor kiezen om de motor voor de inkomstenbelasting privé te boeken. Bij personenauto’s gebeurt dat vaak om zo de bijtelling te voorkomen. Maar omdat de bijtellingsregeling voor een motorfiets veel prettiger is, is zakelijke aanschaf doorgaans het voordeligst. Bij privéaanschaf mag je namelijk alleen voor de zakelijke ritten en het woon-werkverkeer € 0,19 per kilometer aftrekken van de belasting. Je accountant of fiscalist kan je hier meer over vertellen.

+ Lees verder

BMW MOTORRAD 3ASY RIDE

Gunstige tarieven

BMW Motorrad 3asy Ride is een aantrekkelijk financieringsaanbod van BMW Financial Services. Bij 3asy Ride doe je een aanbetaling van slechts 33%. Na afloop van het contract betaal je nog eens 33% als slottermijn. Het resterende bedrag los je in 33 maanden af, tegen de gunstige rente van slechts 3,33%*. Bekijk hieronder de aantrekkelijke tarieven voor de particuliere rijder. Heb je specifieke wensen of wil je een zakelijke offerte? Je BMW Motorrad dealer informeert je graag. Je kan ook eerst zelf een berekening maken hieronder en een offerte aanvragen.

+ Lees verder
BEREKEN NU external-link-arrow-slim

BMW Motorrad 3asy Ride is een product van BMW Financial Services bv. Rentestand juli 2021. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2021 en geldt alleen voor nieuwe BMW motorfietsen. Voor gebruikte BMW motorfietsen is de rente 3,33%.

+ Lees verder
spinner