* Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad. Model- en optieprijzen zijn inclusief BPM, BTW, kosten van registratie en rijklaar maken. Prijzen van accessoires zijn inclusief BTW, maar exclusief montagekosten en eventuele extra benodigdheden. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie.

Alle BMW motorfietsen worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motorfietsen op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW R 1250 R

Expressieve roadster met boxerpunch

Onvervalst rijplezier met klassieke boxerpunch: De BMW R 1250 R. De aandrijving met BMW ShiftCam-technologie is al even uniek als de veelzijdigheid ervan: sportief dynamisch, puristisch klassiek of moeiteloos ontspannen – de rijervaring met deze roadster is altijd ongeëvenaard. Het draaiende gedeelte en het maximale koppel van 143 Nm zijn een duidelijk statement – wanneer je maar wilt. En met het rijgedrag beheers je elke kilometer – ook wanneer je maar wilt. Echt helemaal in de zin van #NeverStopChallenging.

Voor alles uitgerust: de highlights

Nieuwe markante LED-hoofdkoplamp
Nieuwe markante LED-hoofdkoplamp
Exclusief Option 719 wiel Classic
Exclusief Option 719 wiel Classic
Sportief slanke solo-achterkant
Sportief slanke solo-achterkant
Praktische Corescreen Sport
Praktische Corescreen Sport
Handige USB-oplaadaansluiting
Handige USB-oplaadaansluiting
Comfortabele seatverwarming
Comfortabele seatverwarming
Nuttige 12V-aansluiting
Nuttige 12V-aansluiting
ABS Pro voor veilig nemen van bochten en standaard DTC
ABS Pro voor veilig nemen van bochten en standaard DTC

Sportiviteit zichtbaar gemaakt

Sportiviteit zichtbaar gemaakt

Met elke draai van je pols voel je en geniet je van de boxer en het ontplooien van het koppel. Met de Corescreen Sport heb je deze sportiviteit nu – in de waarste zin van het woord – ook nog op het scherm. Op het TFT-display kun je informatie aflezen zoals DTC-regelaaringerepen, je huidige en maximale overhelhoek en de kracht van de remingreep.

+ Lees verder

Eco Mode voor efficiënter rijden

Eco Mode voor efficiënter rijden

Met de krachtige boxer ook eens efficiënt in een onverstoorbare rust kunnen voortglijden: ook dat is een teken van veelzijdigheid. Met de nieuwe Eco Mode van de R 1250 R haal je uit elke tankvulling de maximale actieradius. Het TFT-display informeert je over de efficiëntie van je betreffende rijstijl en voor maximale performance kun je natuurlijk altijd snel en eenvoudig omschakelen naar een andere rijmodus. Tot de standaard rijmodi Rain en Road behoren nu ook ABS Pro en DTC. En met de optionele rijmodi Pro Dynamic en Dynamic Pro ontketen je het volledige potentieel van de R 1250 R.

+ Lees verder

Prestaties die je voelt

1.254
cc cilinderinhoud
100
kW (136 pk) bij 7.750 omw/min
143
Nm max. koppel bij 6.250 omw/min
18
liter tankinhoud
Lucht-/vloeistofgekoelde tweecilinder viertaktboxermotor

Legendarische vermogensontplooiing

Het hart van de R 1250 R overtuigt met een perfect aanpassingsvermogen: De boxermotor van 1254 cc met BMW ShiftCam-technologie beschikt over een variabele nokkenasregeling. Deze zorgt voor een superieure en gelijkmatige vermogensontplooiing. Ongeacht hoe je onderweg wilt zijn. Alles is mogelijk, van ontspannen voortglijden tot spontane spurts. En uiteindelijk, wanneer je bij vol vermogen het maximale koppel van 143 Nm voelt, zorgt de onmiskenbare boxerpunch voor een uniek roadstergevoel.

+ Lees verder

Onmiskenbaar design

Een roadster – drie gezichten

De keuze is geheel aan jou. Er wachten drie onvervalste roadsterlooks op je: Van puristisch en sportief tot klassiek elegant.

Triple Black

De lak in Blackstorm metallic: hier heerst elegantie tot in het detail: het frame is agaatgrijs, de radiatorkap en de motorspoiler zijn van roestvrij staal. De goudkleurige remklauwen passen – net als de korte solo-achterkant – perfect in het concept.

Icegrey uni

De lak in Icegrey uni met zwart frame belichaamt een heel duidelijk purisme. Hoe opvallend je daarmee onderweg bent, beslis je met een draai in je pols.

Sport

De lak Racingblue metallic met het witte frame en het zwarte sportstuur staat voor pure sportiviteit. De goudkleurige remklauwen, de blauwe voorspoiler en de solo-achterkant onderstrepen deze dynamiek.

Markante Boxer Roadster

Markante Boxer Roadster

Door de nieuw vormgegeven opvallende LED-hoofdkoplamp met de iconische LED-lichtgeleider in sikkelvorm heeft de R 1250 R het typische roadster-gezicht. En net zo onmiskenbaar gaat het verder: Ruit of bekleding? Echt niet: de kracht die je op de weg brengt, krijg je ook te voelen. Gelukkig wel. Want deze kracht is jouw directe feedback wat betreft rijplezier. En de nieuwe optionele solo-achterkant maakt de sportieve look van de R 1250 R perfect.

+ Lees verder
De BMW R 1250 R
Dynamic pakket

Perfect voor je drang naar voren: de extra rijmodi Pro bieden je met Dynamic en Dynamic Pro twee op performance gerichte programma's. De

Motorsleepmomentregeling (MSR) voorkomt het slippen of stempelen van het achterwiel: voor meer stabiliteit en controle. Terwijl je dankzij de schakelassistent Pro in bijna alle last- en toerentalbereiken zonder koppelingsbediening op- en terugschakelt. En de Dynamic ESA zorgt dankzij de vele instelmogelijkheden voor het perfecte rijgevoel: van comfortabel tot sportief-pittig.

Comfort pakket

Met het Comfort-pakket kun je elke rit heel ontspannen aangaan. Al vóór de eerste meter telt hier alleen nog het onbezorgde rijplezier. Want dankzij Keyless Ride kan de sleutel voor het starten van het voertuig gewoon in je zak blijven. Daarbij komen verwarmingsgrepen voor aangenaam warme vingers en de bandenspanningscontrole (RDC). Het verchroomde uitlaatsysteem of als alternatief het verchroomde spruitstuk draagt extra bij aan de schitterende look .

Touring pakket

Mag het ook eens een paar kilometer extra zijn? Dan zorgt het toerpakket voor comfortabel reizen. De voorbereiding voor een navigatietoestel en cruise control zijn hierbij haast vanzelfsprekend. En door de middenbok staat je bike betrouwbaar stevig, zelfs als er aan beide kofferhouders zware bagage hangt. 

Maak van de R 1250 R jouw roadster

Met ons uitgebreide aanbod aan originele BMW Motorrad accessoires en passende speciale uitrusting wordt de R 1250 R precies jouw roadster.

Naar Individualisering

Meer #NeverStopChallenging

spinner