* Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten. Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief bpm, btw, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Wijzigingen en fouten voorbehouden.

De BMW R 1250 RS

Sporttouring op de inhaalstrook:

De BMW R 1250 RS is een sporttourer met een sterk karakter. Geïnspireerd door de tweecilinder boxermotor met BMW ShiftCam-technologie staat deze al symbool voor zichtbare sportieve dominantie en onvervalst rijplezier. Dankzij de bescherming tegen weer en wind en de ontspannen zithouding en de hulpsystemen geniet je daarbij van elke bocht en elke kilometer – alleen of met z'n tweeën. Elke punch van de boxer drijft je daarbij vooruit – steeds verder. Op elke reis en bij iedere dynamische tussensprint. Vol zelfbewustzijn en vertrouwen verlang jij meer – en dat krijg je ook. Helemaal in de zin van #NeverStopChallenging.

GEAR UP AND GO

Droom je al een tijdje van een nieuwe BMW R 1250 RS? Dan krijg je bij aanschaf van een nieuwe model uit voorraad vóór 31 oktober het Comfort pakket voor maar € 100,-. Je voordeel bedraagt dan € 862,-.

Voor alle nieuwe modellen uit voorraad is er een optie-of accessoirepakket* voor slechts € 100,-. Het voordeel kan wel oplopen tot wel € 1.781,-. Ontdek hier het voordeel van alle modellen.

*Bij een motorfiets uit voorraad met orderdatum tussen 29 augustus en 31 oktober 2023. Pakket afhankelijk van het model. Vraag de BMW Motorrad dealer naar meer informatie en de voorwaarden.

+ Lees verder

Zo comfortabel is sportiviteit

Opvallend LED-dagrijlicht
Frontpartij met led-dagrijlicht van de R 1250 RS
Handige USB-oplaadaansluiting
USB-laadaansluiting van de R 1250 RS
Comfortabel buisstuur
Buisstuur van de R 1250 RS
Comfortabele buddyseat verwarming
Buddyseat verwarming van de R 1250 RS
Beproefde 12V-laadaansluiting
12V-laadcontactdoos aan de achterkant van de R 1250 RS
Informatieve Corescreen Sport
Corescreen Sport van de R 1250 RS
Standaard meer veiligheid door DTC en ABS Pro
Remsysteem van de R 1250 RS
Sportieve, slanke solo-achterkant
Sportieve achterzijde van de R 1250 RS

Langer onderweg, minder tussenstops

Langer onderweg, minder tussenstops

De efficiënte rijmodus Eco vult vanaf nu de rijmodi Rain en Road standaard aan. Zo kun je kiezen tussen efficiënt rijden en de gebruikelijke dynamische sportiviteit. De statusweergave op het 6,5" TFT-display toont je de betreffende instelling. En de nieuwe optionele rijmodi Pro zorgen met Dynamic en Dynamic Pro voor meer performance onderweg.

+ Lees verder
1.254
cc cilinderinhoud
100
kW (136 pk) bij 7.750 t/min
143
Nm maximaal koppel bij 6.250 t/min
3,3
Seconden acceleratie van 0-100 km/u
Lucht-/vloeistofgekoelde tweecilinder viertaktboxermotor

Meer trekkracht in elke situatie

De boxermotor met beproefde BMW ShiftCam-technologie beschikt over twee verschillende inlaatnokkenasprofielen. Dankzij de variabele nokkenassenregeling overtuigt de aandrijving afhankelijk van de eisen met een soevereine loopcultuur, een hoge efficiëntie of een indrukwekkende koppelontwikkeling: voor een bijna aanvalslustige acceleratie. De verhoging tot het maximale koppel van 143 Nm is daarbij in elk toerentalbereik merkbaar: bij sprints op de inhaalstrook en bij krachtig optrekken uit de bocht.

+ Lees verder

Expressieve sporttourer

Meer keuzemogelijkheden

Een boxer, drie gezichten. Van klassiek, puristisch, sportief, dynamisch tot opvallende elegantie: in elk van de drie kleurencombinaties komt het ongeëvenaard dynamische karakter van de sporttourer R 1250 RS perfect tot uiting.

Light white uni

In deze variant is de R 1250 RS heel puristisch. De boxermotor komt hier als blikvanger bijzonder opvallend tot zijn recht.

Sport

De kleuren Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni zijn een duidelijk eerbetoon aan BMW Motorsport. De sportieve look wordt perfect afgerond door de solo-achterzijde met wit frame en goudkleurige remklauwen.

Triple Black

Liefhebbers van design opgepast: Blackstorm metallic met agaatgrijs frame zorgt voor een perfecte lijnvoering. De goudkleurige remklauwen en de roestvrijstalen motorspoiler zetten opvallende accenten.

Sportief van voor tot achter

Van de opvallende frontpartij met het iconische dagrijlicht en de nieuw vormgegeven led-richtingaanwijzers, via de hoge kuipruit en de volledige bekleding tot aan de korte, sportief slanke solo-achterkant: de R 1250 RS is een absoluut pure sporttourer. Zelfbewust en veilig. Prestatiegericht en dominant. Comfortabel en hongerig naar bochtenwerk. Net zoals de hele lijnvoering van de motor belooft. En precies zoals jij het wilt hebben.

+ Lees verder
Collage van de R 1250 RS met design highlights

Het ideale totaalpakket

Elke R 1250 RS combineert sportiviteit met geschiktheid voor ritten. Nu is het aan jou om te beslissen waar de reis naartoe gaat – in de waarste zin van het woord. We hebben drie pakketten samengesteld die specifiek zijn afgestemd op jouw voorkeuren.

+ Lees verder
Dynamic-pakket

Jij ziet elk recht stuk slechts als de aanloop naar de volgende bocht? Ons dynamiekpakket ondersteunt je in je drang naar voren.

  • De rijmodi Pro bieden je met Dynamic en Dynamic Pro twee puur op performance gerichte programma's.
  • De motorsleepmomentregeling (MSR) voorkomt het slippen of stempelen van het achterwiel: voor meer stabiliteit en controle.
  • De schakelassistent Pro maakt op- en terugschakelen zonder koppelingsbediening mogelijk.
  • De Dynamic ESA biedt een hoge variatie tussen comfort en pure sportiviteit. Met zijn automatische regeling van demping en veervoorspanning zorgt dit voor de beste tractie, zelfs in een schuine positie.
Comfort-pakket

Met het Comfort-pakket ga je elke rit heel ontspannen aan. Al vóór de eerste meter telt hier alleen nog het onbezorgde rijplezier.

  • Dankzij Keyless Ride kan de sleutel voor het starten van het voertuig gewoon in je zak blijven – zonder gezoek of gefrommel.
  • Daarbij komen verwarmde grepen voor aangenaam warme vingers en de bandenspanningscontrole (RDC).
  • Het verchroomde uitlaatsysteem of als alternatief het verchroomde spruitstuk draagt extra bij aan de schitterende look .
Touring-pakket

Als je echt van de weg en de tijd op je motor geniet en het ook eens een paar kilometer meer mag zijn, zorgt het touring-pakket ervoor dat je comfortabel op reis kunt.

  • De voorbereiding voor een navigatietoestel en cruise control zijn hierbij haast vanzelfsprekend.
  • En door de middenbok staat je motor betrouwbaar stevig, zelfs als er aan beide kofferhouders zware bagage hangt.

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motorfiets een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijke garantie. 

Meer informatie

Meer individualiteit

Met het uitgebreide programma aan speciale opties en originele BMW Motorrad accessoires maak je van de R 1250 RS precies de motor die bij jouw behoeften past. Het aanbod reikt van buddyseatvarianten, via koffers tot aan hoogwaardige Option 719 veredelingen.

Naar configurator

Nog meer genoegen van je boxer

spinner