Brullende motoren in een pittoreske Alpen-omgeving.

Dit jaar markeert het 15e jaar van de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen.

De afgelopen 15 jaar hebben duizenden motorrijders van over de hele wereld zich verzameld in Garmisch-Partenkirchen, aan de voet van het Wettersteingebergte. BMW Motorrad Days, het motorevenement van het jaar, heeft hier de afgelopen 15 jaar plaatsgevonden.

Garmisch-Partenkirchen ziet eruit als een stadje uit een prentenboek en ligt aan de voet van de Zugspitze, de hoogste berg in Duitsland. Ontelbare paden brengen wandelaars tot nabijgelegen pieken en voorbij ijskoude Alpenmeren. Eenmaal per jaar werkt deze idyllische plaats als een magneet voor duizenden motorliefhebbers. Tijdens het evenement heerst er een festivalsfeer in Garmisch-Partenkirchen. De lokale bewoners vieren dit samen met de motorrijders, die letterlijk vanuit elke uithoek van de wereld naar de BMW Motorrad Days komen.

Beierse levensstijl.

Beierse levensstijl.

Oorspronkelijk werd het festival gehouden in Oostenrijk. De eerste BMW Motorrad Days vonden in 2001 plaats in Seefeld en dit evenement werd de 'BMW Motorrad Biker Meeting' genoemd. Maar al snel werd duidelijk dat het motorevenement in Beieren thuishoorde, tevens de thuisplaats van de BMW Group. Garmisch-Partenkirchen was de ideale locatie. Omringd door de Zugspitze en het Hausberg-gebergte, geeft deze panoramische Alpen-omgeving bezoekers het werkelijke gevoel van de Beierse levensstijl. De motorroutes maken het een ideale ontmoetingsplaats voor motorrijders. Maar Garmisch-Partenkirchen heeft nog veel meer te bieden: dit stadje met een therapeutisch resort op een hoogte van 720 meter is een magneet voor toeristen die hier komen om te genieten van recreatieve activiteiten.

+ Lees verder

Een multiculturele samenkomst in de Alpen.

Het dagelijks leven in Garmisch-Partenkirchen is traditioneel Beiers, het stadje wordt echter multicultureel tijdens de BMW Motorrad Days. Motorliefhebbers uit landen als Thailand, China of India doorkruisen maandenlang verschillende landen voordat zij uiteindelijk het Wettersteingebergte bereiken. Voor velen is het laatste deel van de reis naar het gratis evenement het hoogtepunt van de trip. De Alpen-regio is heel aantrekkelijk voor motorrijders, dankzij de kronkelige landweggetjes en haarspeldbochten. Tienduizend liefhebbers zetten de BMW Motorrad Days elk jaar op hun kalender. Hotels, B&B's en campings zijn begin juli altijd volgeboekt. In 2015 kwamen er 40.000 mensen vanuit 50 verschillende landen naar het festival.
+ Lees verder

Kom ook genieten.

BMW Motorrad Days is niet alleen voor toeschouwers, het is ook een actief festival. De Boxer Sprint wordt gehouden sinds 2013. Het Try-Out Trophy evenement brengt de kracht van de International GS Trophy naar Garmisch-Partenkirchen. Het werd in samenwerking met niemand minder dan Tomm Wolf georganiseerd - ook wel bekend als 'Mr GS Trophy'. Bezoekers kunnen rijden bij testritten en beginnerscursussen. Adembenemende shows in het evenementgebied en de Motodrome, 's werelds oudste 'wall of death', zijn een feest voor alle zintuigen.
+ Lees verder

Dichtbij en persoonlijk.

Chris Pfeiffer, Sabine Holbrook, Michael Martin, Mattie Griffin, Makani Terror: dit zijn slechts enkele sterren die gastoptredens verzorgen op de BMW Motorrad Days. Wat anders is bij dit evenement: fans kunnen deze beroemdheden in het echt ontmoeten. Racer Sabine Holbrook heeft altijd tijd gemaakt om met fans te praten en met ze op de foto te gaan.
De bekende fototgraaf Michael Martin houdt presentaties op de BMW Motorrad Days en beantwoordt vragen van festivalgangers. Stuntheld Chris Pfeiffer komt ook naar het evenement om zijn collega Mattie Griffin aan te moedigen en zijn fans persoonlijk te bedanken. "Ik heb altijd uitgekeken naar dit evenement. De BMW Motorrad Days is echt een professioneel motorevenement", zegt Chris.
+ Lees verder

Feesten en een kampvuur.

Feesten en een kampvuur.

Er is meer dan genoeg te doen in de avonden: lange feestnachten in de US Lodge, een feest in Oktoberfest-stijl op het feestpaviljoen, met bands als 'Blechbos'n' of 'Gerry und Gary'. En er wordt altijd gedanst en gezongen. Het kampvuur is de perfecte plaats voor gesprekken met gelijkgestemden.

+ Lees verder

Er komt geen einde aan.

De voorbereidingen voor de volgende BMW Motorrad Days zijn in volle gang.

Er komt geen einde aan.

Ook na 15 jaar is er nog geen einde in zicht voor de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen. Het evenement ontwikkelt zich nog elk jaar. Je hoeft overigens geen motorrijder te zijn om van dit festival te genieten.

+ Lees verder

Geen afstand te lang.

Ongeacht zijn slechte gezondheid wilde de 80-jarige Karl Bossert de BMW Motorrad Days niet missen. De inwoner van Pforzheim heeft nog nooit een jaar van het driedaagse evenement gemist. In 2005 won hij zelfs een prijs voor het meeste aantal kilometers. Een trouwe festivalfan en ware enthousiasteling.
+ Lees verder
Juli komt er weer aan, dus spring op je motorfiets, start je motor en kom naar de BMW Motorrad Days voor je eigen unieke ervaring.

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner