Grote uitdagingen en nieuwe vriendschappen

International GS Trophy 2022

Spectaculaire ritten door grillige rotsen, zand en modder, zware uitdagingen in de trials – de coureurs hebben alles gegeven. In het ongerepte droomdecor van Albanië startte op 4 september 2022 het ultieme offroad-avontuur: de 8e Int. GS Trophy. De eenweekse challenge is een once-in-a-lifetime-ervaring die alles van de internationale deelnemers vraagt: moed, behendigheid en doorzettingsvermogen. De trials die de 57 deelnemers aflegden, vergden veel vakmanschap, maar bovenal echte samenhang in het team – pure #SpiritofGS.

Highlights

Twee jaar voorbereiding voor zeven dagen actie

Dagelijks zo'n 10 uur op de motor en ruim 1.000 afgelegde kilometers: Op zo'n uitdaging moet je je dan ook lang voorbereiden. Om precies te zijn twee jaar lang. Want meteen na afloop van de laatste Int. GS Trophy startten al de voorbereidingen voor die van dit jaar. Na veel trainingen en kwalificatierondes stonden uiteindelijk alle teams vast. Hoewel er met volle inzet wordt gestreden, is winnen een bijzaak. Het gaat veel meer om nieuwe vriendschappen, de gezamenlijke ervaring en de samenhang in het team. En toch waren er uiteindelijk twee teams die zich met hun vaardigheden konden doorzetten: Bij de mannen en vrouwen won allebei het team van Zuid-Afrika.

+ Lees verder

Het onmogelijke durven

Het onmogelijke durven

Dagelijks gingen de coureurs nieuwe uitdagingen aan in rotsachtige beklimmingen en eindeloos veel modderpoelen, vochten ze zich door ravijnen en over paden in het hooggebergte, zandpistes en smalle geitenpaadjes. Ze overwonnen geplande challenges door uitdagende trial-secties – en ongeplande door een grote kudde geiten en schapen.

+ Lees verder

Dit prachtige land met ongelooflijk vriendelijke mensen heeft de International GS Trophy 2022 tot een spectaculaire belevenis voor ons allemaal gemaakt.

 “

Ralf Rodepeter

Head of Brand and Product BMW Motorrad

Een challenge buiten de trails

Een challenge buiten de trails

Een heel bijzondere uitdaging was de video- en foto-challenge waarmee de coureurs nog eens extra punten konden scoren. Daarbij ontstonden prachtige, grappige, buitengewone opnames, waaruit in een voting de winnaars werden gekozen. Bekijk hier de resultaten.

+ Lees verder

Na de Trophy is vóór de Trophy

Een ongelooflijk avontuur loopt ten einde. We zijn dankbaar naar alle deelnemers toe, of het nu coureurs, organisatoren of sponsors zijn en niet in de laatste plaats de vriendelijke mensen in Albanië. De Int. GS Trophy 2022 was zoals altijd een teamevent. Zo kijken we trots terug en tegelijkertijd alweer vooruit. Want de voorbereidingen voor de Int. GS Trophy 2024 zijn al begonnen. Houd onze kanalen in de gaten!

+ Lees verder

Begin je eigen avontuur

Wil je de routes van de International GS Trophy narijden? Fuel for Life biedt je exclusieve BMW Motorrad Experiences die je nooit zult vergeten.

Fuel for life external-link-arrow-slim

Alles voor je volgende avontuur

spinner