Een gevoel tot leven brengen.

Het ontwerpproces van BMW Motorrad.

Er werken bijzondere persoonlijkheden in het designteam van BMW Motorrad. Elke designer heeft zijn eigen stijl en voelt zich thuis in zijn eigen bikerscene. En elk van hen voegt die eigen inspiratie en passie toe. Deze alles wordt vervolgens gecombineerd in het ontwerpproces: ze manifesteren zich in elke nieuwe creatie van BMW Motorrad. Edgar Heinrich, hoofd design bij BMW Motorrad, introduceert het designteam en vertelt over het ontwerpproces van BMW Motorrad.

Als het om creativiteit gaat, zijn er geen grenzen. “

Edgar Heinrich

Hoofd design BMW Motorrad

Ontwerpen betekent een idee tot leven brengen.

Ontwerpen betekent een idee tot leven brengen.

De eerste stap van dit proces is het idee op papier schetsen. Hierna zijn er nog veel andere stappen, zoals 'tape drawing'om de lijnen te definiëren, 'clay modelling', het maken van een driedimensionaal model uit industrieel klei, tot '3D modelling' in een virtuele ruimte. Aan het einde van het creatieve proces worden kleuren en het materiaalontwerp, met de vele mogelijkheden tot personalisatie, afgevinkt.

+ Lees verder
Het presenteren van een nieuwe motorfiets is een heel speciaal moment: je staat voor het werk van een compleet team. Werk dat meerdere maanden in beslag heeft genomen. “

Edgar Heinrich

Hoofd design BMW Motorrad

Leven en werken. Make Life a Ride.

Leven en werken. Make Life a Ride.

"Iedereen die met zijn motor de grenzen heeft opgezocht, begrijpt aan welke eisen een motorfiets moet voldoen", zegt Edgar Heinrich. Daarom zijn alle designers bij BMW Motorrad zelf ook gepassioneerde motorrijders. Het feit dat zij ook in hun vrije tijd aan motoren werken, geeft de designers de mogelijkheid om, naast de standaardproductie, ook geheel unieke ideeën te implementeren. Van moderne tot hightech-motorfietsen, en zelfs vintage motorfietsen, alles is vertegenwoordigd in de garages van deze creatieve genieën. Ze vinden tijdens hun tochten uit hoe ver ze kunnen gaan in de implementatie van ideeën.

+ Lees verder
Het ontwerpen van een motorfiets is zoveel meer dan het definiëren van de proporties, oppervlakken en details. “

Edgar Heinrich

Hoofd design BMW Motorrad

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner