Dit was de EICMA 2019.

Voor jou samengevat: beleef hier nog een keer de presentatie van wereldpremières en de gebeurtenissen op de EICMA 2019 in Milaan.

Overtuig jezelf van het nieuwe presentatie van BMW Motorrad, die meer inhield dan alleen maar een beursstand. Ontdek, behalve de nieuwe modellen en accessoires, ook de interessante expert-talks en de vele aanwezige, internationale BMW Motorrad-helden. 

Productpresentaties

De nieuwe BMW F 900 R.

Productmanager Dorit Mangold presenteert alle facetten van de nieuwe F 900 R. Van het atletisch dynamische design en het motorblok tot en met de uitgebreide uitrusting. Een presentatie waardoor je meteen zin krijgt om volgend voorjaar als eerste een proefrit te maken. 

De nieuwe XR modellen.

Met de S 1000 XR en de F 900 XR presenteerde BMW Motorrad dit jaar op de EICMA meteen twee primeurs met de type-aanduiding XR. Hier komen jullie meer te weten over wat de wereld van de XR zo bijzonder maakt en wat jullie van de beide nieuwe motorfietsen mogen verwachten. Bovendien laten we jullie kennismaken met de tegelijk met de machine nieuw ontwikkelde motorkleding, het pak XRide en het jack XRide Pro. 

Brand Communication

BMW Motorrad persconferentie. 

Door iedereen met spanning verwacht: de BMW Motorrad persconferentie. Ook op de EICMA 2019 worden de bezoekers niet teleurgesteld: er wordt heel veel nieuws gepresenteerd en er zijn spannende vooruitzichten voor de toekomst. Laat het volgende seizoen dus maar komen.

Design en lifestyle.

Edgar Heinrich, Bart Janssen Groesbeek en Markus Pfister discussiëren in de rubriek Heritage over design en lifestyle. Op welk erfgoed kan BMW Motorrad teruggrijpen? Waar liggen de roots? Waar staan we op dit moment en wat hebben we voor de toekomst nog in petto om te laten zien dat retro niet alleen van gisteren is. Maar juist enorm actueel en een voortdurende uitdaging voor het huidige tijdperk. 

Presentatie design

Gezien vanuit de designer.

De BMW Motorrad Designer Andi Martin spreekt over zijn passie voor het ontwerpen en over beide nieuwe producten in het XR-segment, de S 1000 XR en de F 900 XR. Bovendien spreekt hij over de successievelijke stappen van een ontwerp, van de eerste schets tot en met een rijklare motorfiets.    

Experts aan het woord

De Concept R 18 en de Concept R 18 /2.

Heritage fans opgelet. Hier vertellen experts over de Concept R 18 en de Concept R 18 /2. Hoe ontstond het project? Welke uitdagingen dienden de designers aan te gaan? En wat karakteriseert de Big Boxer? Bovendien mogen uiteraard de hoofdpersoon van de Bavarian Soul Story Tommy en de presentatie van de nieuwe Heritage Collectie niet ontbreken.

TFT en Connectivity. 

Connectivity is inmiddels veel meer dan een trend: iedereen is met iedereen verbonden en kan bijna onbeperkt van multimedia-apps genieten. Maar hoe kan deze gedachte zinvol worden toegepast voor motorrijders? Dr. Roman Vilimek, productmanager bij BMW Motorrad, licht de mogelijkheden die BMW Motorrad Conectivity en het TFT-display de berijder nu al bieden toe. 

Voor de meesten gewoon maar RR.

Meer dan tien jaar geleden kwam de eerste S 1000 RR op de markt. Talloze zeges later werd vorig jaar op de EICMA de inmiddels derde generatie van de machine voorgesteld. We spreken met Joseph Maechler, de verantwoordelijke productmanager, over de technische innovaties van deze supersport. En komen we te weten waarom het vermogen van 207 pk bij slechts 197 kg ook buiten het circuit plezier brengt.

Uit de praktijk

Bekende namen uit de motorsport.

Gerenommeerde namen uit de motorsport zoals Peter "Hicki" Hickman, Marc Bongers en Damien Cagnart geven onze gastheren tekst en uitleg. Hierbij komen uiteraard eerdere en ook de meest recente successen aan de orde en wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst van BMW Motorrad Motorsport. 

De GS Trophy nadert met rasse schreden. 

Binnenkort vindt de GS Trophy in Nieuw-Zeeland al plaats. Maar vóór die tijd hoor je hier van insiders spannende zaken over de voorbereiding van dit evenement en over de toekomst van het succesconcept GS Trophy. Bovendien vertellen de rijders uit het team van Italië van komende editie over hun ervaringen tot nu toe.

Interview met Emiliano Malagoli: strijder, voorbeeld, sportman.

Emiliano Malagoni verloor jaren geleden bij een ongeval een onderbeen. Tegenwoordig is hij ambassadeur van BMW Motorrad en RR-coureur. Emiliano vertelt onder andere over zijn ondertussen opgerichte hulporganisatie Di.Di. en zijn start bij de New York City Marathon van dit jaar. 

#NeverStopChallenging

#NeverStopChallenging is de levensinstelling van motorrijders die het liefst geen onderscheid tussen hartslag en koppel meer willen maken. Rijders die geen sportieve uitdaging uit de weg gaan omdat ze altijd net iets meer eisen, van zichzelf en van hun machine.

+ Lees verder

De drie nieuwe modellen op de EICMA

#Soulfuel

De handen onder het vuil en olie, het hart vol passie en fantasie: van onze R nineT werden customizers uit de hele wereld enthousiast. Ook onze concept bikes hebben deze roeping.

Maar niet alleen motorfietsen zijn de brandstof van onze ziel, ook de bijpassende Heritage Collectie met rijdersuitrusting geeft ons inspiratie.

+ Lees verder

Anderen altijd een stapje voor zijn – met de Heritage nieuwsbrief.

Anderen altijd een stapje voor zijn – met de Heritage nieuwsbrief.

Echte fans missen met onze nieuwsbrief vanaf nu niets meer uit de wereld van Heritage. Hierin krijg je regelmatig exclusief nieuws over modellen, acties en aanstaande evenementen voordat anderen ervan weten. Waar wacht je nog op? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

+ Lees verder

Concept R 18 /2 debuteert op EICMA.

Beleef nog meer highlights

spinner