BMW Motorrad Ride Collectie

Jack en vest Street AIR

€ 1.628,-*

* Prijs jack € 407,-, prijs vest Street AIR € 1.221,-

Jack en vest Street AIR.

Sneller dan je met je ogen kunt knipperen.

Een jack dat voorheen alleen bestemd was voor professionele racers in de Moto GP, maar dat je nu ook kunt dragen in het normale wegverkeer. En op elke motor, van een maxi-scooter tot een R 1250 GS. In samenwerking met Alpinestars brengt BMW Motorrad een motorjack met een geïntegreerde airbag op de markt. Het heeft een extra groot beschermingsgedeelte voor de rug en schouders. Het systeem wordt geactiveerd zodra de rits wordt dichtgeritst en biedt maximale bescherming in elke verkeerssituatie, zonder met de motor verbonden te zijn. Volledige bescherming wordt binnen maximaal 85 ms geactiveerd. Eén keer met je ogen knipperen duurt 100 tot 400 milliseconden langer. Dat noemen we nou draagbare innovatie.

Zo werkt het.

Zo werkt het.

Zodra het vest met het jack wordt verbonden en wordt ingeschakeld, rits je het jack gewoon dicht: het systeem wordt geactiveerd en de tocht kan beginnen. Dicht bij het lichaam geïntegreerde sensoren herkennen een valpartij binnen 30 tot 60 milliseconden. Vanuit hun positie ter hoogte van het rugpand en de schouderpartij van het vest geven zij doorlopend meetgegevens aan de centrale regeleenheid door. Met behulp van de modernste persluchtpatronen zijn de luchtkamers binnen 25 milliseconden gevuld. Voor maximale bescherming,  sneller dan je met je ogen kunt knipperen.

+ Lees verder

Draagbare innovatie.

Voor Sven Kirschning, de BMW Motorrad-productontwikkelaar van het Street AIR-systeem, was het slechts een kwestie van tijd tot er ook een systeem beschikbaar was voor gebruik op de weg en niet alleen op het racecircuit. "Met BMW Motorrad Street AIR hebben we nu een oplossing die maximale bescherming combineert met maximale flexibiliteit", zei de productontwikkelaar in een interview. Sven Kirschning is bijzonder enthousiast over de extra bescherming voor de borst en schouders; dit alles zonder de bewegingsvrijheid van de drager te beperken. Zelfs een onverwacht afgaan van het systeem tijdens testritten leverde geen gevaarlijke situatie op.
"Vergeet niet dat het systeem zo snel werkt dat de rijder het afgaan weliswaar merkt, maar zijn reactietijd zo langzaam is dat hij gewoon doorrijdt." Uitbreiding van het productprogramma in de toekomst behoort zeker tot de mogelijkheden.
+ Lees verder
We zijn er trots op dat we met Street AIR weer iets revolutionairs op de markt brengen. En dat zullen we ook blijven doen. “

Sven Kirschning

Vind een dealer.

Een originele BMW Motorrad uitrusting maakt van je volgende motortocht een unieke ervaring. Kom bij ons langs voor advies.

Vind nu een BMW Motorrad dealer
spinner