R 1200 GS

vanaf € 18.894,-*
€ 188,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

DE BMW R 1200 GS.

Nog meer avontuur.

DE BMW R 1200 GS. Meer GS is onmogelijk. Hij definieerde de reis-enduro - en voert dit segment nog altijd soeverein aan. De veelzijdigheid - wegen, terrein, steden, buitenwegen, comfort, prestaties - gecombineerd met legendarische robuustheid en 36 jaar GS expertise resulteren in een motorfiets die de concurrentiestrijd niet schuwt. Veel testoverwinningen en prijzen in technische magazines vormen het indrukwekkende bewijs. De R 1200 GS is altijd al een inspiratiebron geweest. De nieuwe R 1200 GS gaat weer een stap verder: zowel op het gebied van toercapaciteiten als op dat van offroad prestaties. Dit betekent: meer comfort, dynamiek en meer plezier. Kortom: nog meer avontuur.

Het design van de R 1200 GS

Kies jouw stijl.

Met twee nieuwe basiskleuren en twee nieuwe stijlen - Exclusief en Rallye - is de R 1200 GS nu nog meer op individuele wensen aan te passen. De stijlen bestaan uit een kleurdesign en een aangepaste standaarduitrusting.

Blackstorm metallic

De GS gaat elk avontuur dynamisch en krachtig aan.

Lightwhite uni

Heeft een zeer sportief en licht effect bij offroad rijden

Stijlvariant Exclusive

De stijlvariant Exclusive in Iced Chocolate metallic legt de focus duidelijk op een zelfverzekerde uitstraling.

Stijlvariant Rallye

Met de stijlvariant Rallye in lupin blue metallic krijgen ambitieuze offroad-rijders echt waar voor hun geld.

3 jaar garantie

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Robuust. Dynamisch. Sterk karakter.

Waarheen de reis ook gaat, de R 1200 GS trekt alle aandacht. Van de voorkant tot de achterkant - de herkenbare GS-lijnstijl onderstreept zijn niet te lessen dorst naar avontuur. De zeer kwalitatieve designelementen en aantrekkelijke kleuren en stijlen maken de GS onvervangbaar. Voor de kleur van het hoofdframe kan worden gekozen uit drie afwerkingen. Details zoals de gegalvaniseerde radiatorafdekking dragen bij aan de verhoogde optische robuustheid. Er wordt zelfs RVS gebruikt in de stijlen. De stijlvarianten Exclusive en Rallye beschikken over hun eigen stijlspecifieke accenten, van de tankafdekking tot aan de GS-belettering. De R 1200 GS is nooit eerder zo individueel geweest - net zoals jij.
+ Lees verder

Klaar voor alles wat er komen gaat.

Klaar voor alles wat er komen gaat.

Innovaties zoals de spatwaterbescherming, windgeleiding en beschermende onderdelen voor offroad rijden maken de GS nog robuuster. De nieuwste technologie reageert nog accurater op de verschillende omstandigheden en ondersteunt de rijder bij lastige situaties. Met een uitrusting zo robuust als bij deze adventure kun je met jouw GS elke hoek van de aarde overwinnen.

+ Lees verder

Perfecte handling.

Perfecte handling.

Het stijve hoofdframe met het motorblok als dragend element zorgt voor een laag zwaartepunt en daarmee voor lichte handling en tegelijkertijd enorme rijstabiliteit. De Paralever- en Telelever-vering maken perfect afgestemde demping mogelijk, ongeacht het terrein.

+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
125
Nm bij 6.500 t/min
244
kg onbeladen, rijklaargewicht
850
mm zithoogte
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Vermogen voor elke situatie.

Vermogen voor elke situatie.

Beproefd, getest en bewezen onder de zwaarste omstandigheden: de 2-cilinder boxermotor met 92 kW (125 pk). Deze is efficiënt en heeft veel koppel: voor voelbaar rijplezier onder alle omstandigheden. Toch staat de boxermotor niet alleen bekend vanwege zijn betrouwbaarheid, maar ook vanwege zijn goedmoedigheid. De natte plaatkoppeling met slipperfunctie en e-gas zorgen voor een goed doseerbare gasrespons.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de R 1200 GS

Innovatieve technologie

Een icoon ontmoet technologie.

De R 1200 GS beschikt over de laatste ontwikkelingen als het gaat om technologie, comfort en veiligheid. De rijmodi 'Rain' en 'Road' en ASC (Automatic Stability Control) zijn standaard aan boord. Bovendien zijn er ontelbare andere assistentie- en veiligheidssystemen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het vernieuwde ESA (Electronic Suspension Adjustment). De speciale rijmodi Pro bieden meer mogelijkheden als het gaat om assistentie en veiligheid. Zoals bijvoorbeeld Hill Start Control, waarmee het wegrijden op hellingen gemakkelijker wordt. Het DTC (Dynamic Traction Control), dat ook werkt wanneer de motorfiets in een bocht hangt, zorgt voor veiligheid en rijdynamiek. ABS Pro helpt om het remmen in een bocht te doseren en daarmee gevaarlijke situaties te beperken. Het dynamische remlicht waarschuwt achteropkomend verkeer bij een noodremsituatie.
+ Lees verder

Stijlvarianten.

Stijlvarianten.

Uitgerust voor elk terrein.

De rijmodi van de volgende generatie zorgen altijd voor de juiste grip. Naast de standaard rijmodi 'Rain' en 'Road' helpen de nieuwe, optionele rijmodi ('Dynamic' en 'Enduro') je moeiteloos over elk terrein. Met slechts één knop stel je binnen enkele seconden de juiste rijmodus in. Zo hoef je jouw avontuur niet te onderbreken.

+ Lees verder

Hill Start Control.

Hill Start Control.

Voor meer rijplezier op hellingen.

Hill Start Control maakt starten op hellingen en afdalingen makkelijker. Door middel van een doeltreffende ingreep in het gedeeltelijk geïntegreerde ABS-remsysteem blijft de remdruk in het achterste remsysteem automatisch behouden. Het grote voordeel: je hoeft de remhendel niet meer continu te gebruiken om te voorkomen dat de motor ongecontroleerd terugrolt. Ideaal voor avonturen in de bergen.

+ Lees verder

Dynamic ESA.

Dynamic ESA.

Een nieuwe dimensie voor motorrijden.

De jongste generatie Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) verhoogt het eersteklas rijcomfort nog verder. Dynamic ESA past de veer- en dempingselementen, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Zelfs met verschillende beladingen wordt altijd voorzien in de optimale veervoorspanning en dempingskracht van de veerelementen. Voor nog meer stabiliteit, veiligheid, prestaties en comfort tijdens het rijden.

+ Lees verder

Meer individualiteit

Nog meer bescherming. Nog meer veiligheid. Nog meer betrouwbaarheid. En een nog betere uitstraling. Met het uitgebreide assortiment accessoires en fabrieksopties kun je jouw machine naar eigen inzicht optimaliseren. Opnieuw bewerkte cilinderbeschermers, topkoffer voor twee helmen, zelfs offroad bescherming zoals de koelergrill, framebeschermingen of bagagesystemen. Maak jouw eigen GS.
+ Lees verder
Motorbeschermbeugel.
Koplampbeschermer.
Bagagedrager.
Aluminium motorbescherming.
Kruisspaakvelgen.
HP Enduro voetsteunen.
LED-koplamp met dagrijverlichting.
Keyless Ride.
Eén passie, twee stijlen.

Stijlvariant Exclusive.

Stijlvariant Exclusive.

Elegante uitstraling.

Wil je nog langer onderweg zijn met jouw R 1200 GS? Kies dan voor de stijlvariant Exclusief. De comfortabele buddyseat garandeert het benodigde comfort - RVS en optische highlights voor een elegante uitstraling op elk uitkijkpunt.

+ Lees verder

Stijlvariant Rallye.

Stijlvariant Rallye.

Puur offroad.

Niets anders dan offroad. Standaard compromisloze offroad-extra's - of als optionele extra's. De exclusieve lakafwerking voor de stijlvariant Rallye komt van de kleuren uit de BMW motorsport. Hier zijn zwarte spaakwielen aan toegevoegd. De stijlvariant Rallye is gemaakt voor offroad avontuur.

+ Lees verder

Drie duidelijke functies:

Drie duidelijke functies:

Met de drie uitrustingsvarianten Touring, Comfort en Dynamic worden de verschillende karaktereigenschappen van de nieuwe GS nog duidelijker geaccentueerd. Met uitrusting zoals Dynamic ESA is het Touring-pakket de juiste keuze voor elke tocht. Het Comfort-pakket biedt daarentegen puur rijplezier en nog meer veiligheid. Het beschikt onder andere over verwarmbare handvatten en bandenspanningcontrole (RDC). Met het Dynamic pakket heb je de rijmodi Pro en schakelassistent Pro aan boord voor een extra sportief karakter en wendbaarheid onder alle rijomstandigheden.

+ Lees verder

Comfort voor elk type motorrijder.

Comfort voor elk type motorrijder.

In het zadel blijven is geen probleem dankzij de ontelbare zitmogelijkheden. Hoewel de ervaren GS-rijder liever staand rondrijdt bij het offroad rijden, is zitten toch de moeite waard. De zithoogtes en verschillende Comfort- en Rallye-buddyseats laten niets te wensen over. Van groot en sportief tot comfortabel en geschikt voor toeren. Het gaat altijd comfortabel richting avontuur. Zelfs met zijn tweeën.

+ Lees verder

Ongelooflijk veelzijdig.

Elke keer een nieuwe uitdaging. Nooit tweemaal dezelfde route. Geen bekende routes. Dankzij de ontelbare customization-mogelijkheden kun je de R 1200 GS volledig aan jouw eisen aanpassen.

Meer informatie

Discover the Spirit of GS

En verder. En verder.

De wereld heeft geen grenzen.

Draag GS

Andere Adventure-modellen