R 1200 GS Adventure

vanaf €20.544,-*
€ 204,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW R 1200 GS Adventure.

De ideale grip op avontuur.

Geniet je van extreem lange tochten, zelfs op slechte wegen? Geniet je van grindpaden of de wildernis? Wat je onderweg ook tegenkomt - asfalt, onverharde wegen, stenen of zand - de BMW R 1200 GS Adventure met zijn uitstekende handling is er altijd helemaal klaar voor. Een motorfiets voor iedereen die graag grenzen verlegt - om ze te overwinnen. Kort gezegd: een machine voor motorrijders die het echte avontuur opzoeken. Voor motorrijders die zichzelf continu uitdagen en daarbij heel veel rijplezier willen hebben.

Het design van de R 1200 GS Adventure

Kies jouw stijl.

Twee kleuren, twee vragen: hoeveel avontuur wil je? En hoeveel kleur wil je?

Racingred uni matt

Een overduidelijke aanwezigheid op elk terrein: hier ben ik en dit is mijn motor.

Stijlvariant Rallye

Met de Stijlvariant Rallye, in Lightwhite en Cordobablau, krijgen ambitieuze offroad-coureurs echt waar voor hun geld.

Stijlvariant Exclusive

De Stijlvariant Exclusieve, in Blackstorm metallic met de tankbekleding in Schiefeldunkel metallic matt en het hoofdframe in de kleur Achatgrau, legt de focus op een zelfverzekerde uitstraling.

3 jaar garantie

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Zwart, zwarter, Triple Black.

Twee zijn beter dan één. En drie? Drie zorgt voor sprakeloosheid. Met de speciale uitvoering R 1200 GS Adventure Triple Black is dit natuurlijk geen verrassing. Deze motorfiets straalt een en al kracht uit.

Meer informatie

Design: ogen open en gaan!

De R 1200 GS Adventure gaat geen enkel avontuur uit de weg. En al helemaal geen uitdagingen. Dat straalt deze motor uit. De eerste indruk onderstreept zijn karakter: krachtig, robuust en dynamisch design. Weer-, wind- en motorbescherming zijn overduidelijk aanwezig.
De visuele focus van deze machine is gericht op de voorkant. Afgerond met de opvallende spatwaterbescherming ziet de R 1200 GS Adventure er ronduit agressief uit. Altijd klaar voor de volgende uitdaging. De imposante tank met 30 liter inhoud straalt een krachtige aanwezigheid uit. Met deze motorfiets geef je dus niet zomaar op - ongeacht de omstandigheden.
+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
890
mm zithoogte
30
liter brandstoftank
217
kg maximale belading
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Betrouwbaar en sterk.

Betrouwbaar en sterk.

Ongeacht waar je heengaat: de R 1200 GS Adventure is altijd een dynamische partner. Geïnspireerd door het legendarische boxer-koppel van 125 Nm en het vermogen van 92 kW (125 pk) uit de 2-cilinder 4-taktmotor. Het koelconcept is gebaseerd op een combinatie van lucht- en vloeistofkoeling. Dit zorgt voor efficiëntie, een hoog koppel en natuurlijk betrouwbaarheid.

Dankzij de natte plaatkoppeling met slipperfunctie en e-gas is de R 1200 GS Adventure de ideale reisgezel voor elke motorrijder voor wie geen weg te ver is - of te rotsachtig.

+ Lees verder

Ervaar het geluid van de R 1200 GS Adventure

De hoogtepunten van de R 1200 GS Adventure

Tank en motorbeschermbeugel.
Spatwaterbescherming.
Aluminium brandstoftank met inhoud van 30 l.
Windscherm groot.
Comfortabele buddyseat.
Praktische opbergruimte.
Bagagedrager van RVS.
Kruisspaakwielen.

Veel uitrusting. Meer rijplezier.

Veel uitrusting. Meer rijplezier.

Met de R 1200 GS Adventure kun je elk terrein aan. Deze Enduro laat wat praktische uitrusting betreft niets te wensen over: twee standaard rijmodi 'Rain' en 'Road' staan met één druk op de knop ter beschikking. Deze bieden twee geheel verschillende, zorgvuldig afgestemde rijkarakteristieken. Meer rijmodi zijn als optie beschikbaar.

Dankzij de tankinhoud van maar liefst 30 liter ben je op lange tochten niet te stoppen. De standaarduitrusting voorziet tevens in een boordcomputer. Dat maakt perfecte navigatie mogelijk en informeert je over belangrijke zaken zoals brandstofvoorraad, snelheid en verbruik. Net zo praktisch: boven de tank bevindt zich een opbergruimte. Zo zijn kleinere voorwerpen altijd direct bij de hand.

+ Lees verder
  • Het klassieke BMW ABS (deelintegraal) is onderdeel van deze standaarduitrusting. Of je een beginner of ervaren motorrijder bent, met deze veiligheidsfunctie wordt remmen gemakkelijker en veiliger. Tijdens natheid en in noodsituaties, alleen of met duopassagier, met of zonder bagage - dus eigenlijk onder alle omstandigheden. Dit biedt altijd een optimale stopafstand, zonder blokkerende wielen. Voor offroad gebruik kan ABS eenvoudigweg worden uitgeschakeld.

  • De elektronische gasklepregeling (e-gas) registreert via een sensor op de gashendel elke beweging van deze hendel. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan de motorcontrole en daarna aan de gasklep. Dit resulteert wederom in verbeterde controle en reactie-eigenschappen.
  • De modus 'rain' maakt een verfijnde dosering van het gas mogelijk. ABS is ingesteld voor gebruik op de weg. Automatitic Stability Control (ASC) is geconfigureerd voor gebruik op de weg met een lage wrijvingscoëfficiënt. Bij de modus 'Road' is de dosering van het gas geoptimaliseerd; ABS is geconfigureerd voor gebruik op de weg en de ASC voor een hoge wrijvingscoëfficiënt.

  • De modus 'Enduro' wordt gekenmerkt door een verfijnde dosering van het gas. Bovendien zijn de controle-eigenschappen van Enduro-ABS en de Automatic Stability Control (ASC) geconfigureerd voor licht offroad gebruik met Enduro-wegbanden. Echte offroad-liefhebbers kunnen ook kiezen voor de modus "Enduro Pro", die geactiveerd wordt door de codeerstekker. In deze modus is de gasdosering optimaal afgestemd op het Enduro-ABS en is Enduro-ASC geconfigureerd voor gebruik met noppenbanden. Voor nog meer controle bij offroad rijden. Bovendien is het ABS van het achterwiel in deze modus gedeactiveerd om probleemloos te driften tijdens het remmen.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Elke keer een nieuwe uitdaging. Nooit tweemaal dezelfde route. Geen bekende routes. Dankzij het brede assortiment fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw eigen R 1200 GS Adventure geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

Accessoires voor de R 1200 GS Adventure

Kleding voor offroad avonturen

Andere Adventure modellen