De bochtenjager

De volgende bocht is altijd de mooiste.

Kun jij je draai vinden? En hou je van gas geven? Is jouw hartslag duidelijk verbonden met de toerenteller? Dan zou dit wel eens jouw motorfiets kunnen zijn. Dankzij de extra hoge buddyseat voor een bijzonder sportieve zithouding, de motorspoiler en de gefreesde onderdelen scheur jij enorm dynamisch over de weg. Bovendien haal je met de rijmodi Pro, de schakelassistent Pro en het elektronisch geregelde Dynamic ESA werkelijk alles uit de motor en het rijwielgedeelte. En dankzij de adaptieve bochtverlichting ben je optimaal voorbereid op de volgende bocht. Want die komt er zeker, net zoals de volgende en de daarop volgende...

+ Lees verder
Dynamic ESA

Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) zorgt voor een automatisch geregelde demping van de veerpoot, afhankelijk van de rijsituatie. Tijdens de rit kunnen verschillende demperinstellingen worden gekozen. In stilstand kan de veervoorspanning gemakkelijk met één druk op de knop worden ingesteld.

Extra hoge buddyseat

De extra hoge buddyseat heeft in vergelijking met de standaard buddyseat een 50 mm hogere zithoogte van 865 mm. Daardoor hebben ook lange rijders een aangename kniehoek en een even ontspannen als comfortabele zitpositie.

Rijmodi Pro

Met de rijmodi Pro kan het gebruiksbereik van de machine nog preciezer worden afgestemd op verschillende rijstituaties en gebruiksdoelen. Naast de reactie op het gas worden in de modi Road, Rain en Dynamic ook de regeling van ABS Pro en DTC, net als de instellingen voor andere systemen en functies zoals Dynamic ESA, cruise control en RDC aangepast.

Schakelassistent Pro

Dankzij de schakelassistent Pro kan in nagenoeg alle belastings- en toerengebieden naar een hogere en lagere versnelling worden geschakeld, zonder de koppeling en het gas te gebruiken. Zo zorgt de schakelassistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus voor meer comfort en dynamiek. 

Koplamp Pro

Met koplamp Pro beschikt de koplamp over een iconisch lichtelement, dat dienst doet als stads- of dagrijlicht. In combinatie met de adaptieve bochtverlichting worden het zicht en de zichtbaarheid op de weg verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Sportieve designelementen

Maak jouw F 900 R extra strak met onze gefreesde designelementen, zoals rem- en koppelingshendel, voetsteunen en gefreesde spiegels, een motorspoiler of afdekking voor de duobuddyseat.

De metropooljager

De stad is altijd wakker.

Zien en gezien worden: snel een rondje in de stad en even aanwippen in je favoriete café. Keyless Ride, bandenspanningscontrole (RDC), verwarmbare handvatten of een topkoffer maken het leven in de urban jungle een stuk eenvoudiger. Op die manier heb je tijd om je te concentreren op de mooie kanten van het stadsleven.

Wanneer je nu al denkt aan het optrekken bij het volgende stoplicht, geef je het beste gas op deze motorfiets.

+ Lees verder
Intelligente noodoproep (eCall)

De intelligente noodoproep-functie (eCall) neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Bandenspanningscontrole (RDC)

De bandenspanningscontrole (RDC) biedt informatie over de actuele bandenspanning en maakt de motorrijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via de display in de cockpit. Een gele en rode indicator wijzen tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met één druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: opstappen en wegrijden! 

Verwarmbare handvatten

Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrisch verwarmbare handvatten met meertrapsregeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je machine en kan je sneller reageren. De handvatverwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Remhendelprotector

De remhendelprotector is een duidelijke blijk van een compromisloze sportiviteit. De gebogen beugel van aluminium en kunststof beschermt de remhendel op het stuur tegen onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig of tegen beschadiging bij het omvallen.

Bagagerek met topkoffer 30 l

Op het stabiele bagagerek van gepoedercoat gegoten aluminium kunnen een topkoffer of andere stukken bagage gemakkelijk en veilig worden bevestigd. Omdat het bagagerek trillingvrij op de motorfiets is gemonteerd, is het verbeterde rijgedrag met de bevestigde topkoffer vooral merkbaar bij hogere snelheden.

De kilometervreter

Nog een paar kilometer meer.

Even lekker uitwaaien. Spring op de motorfiets en kruip achter de kuipruit en maak een flink aantal kilometers. De wereld zit boordevol momenten waarvan genoten moet worden. Wat jij voor het hele weekend nodig hebt, pak je zonder enige moeite op je machine. Ook in elk ander opzicht ben je met deze motorfiets perfect voorbereid op iedere trip, dankzij de Comfort buddyseat, het navigatiesysteem en de middenstandaard. Altijd van de partij: de juiste instelling #NeverStopChallenging

+ Lees verder
Middenstandaard

De stabiele middenstandaard zorgt voor een veilige stand van de motor, ook op hellingen. Hij biedt ook voordelen bij onderhoudswerkzaamheden of bij het bevestigen van zijkoffers en topkoffer. Door de machine hoger te plaatsen als hij langer stilstaat, worden bovendien banden en veringselementen ontlast. Bovendien neemt een rechtop geparkeerde motorfiets minder ruimte in beslag.

Kofferhouders en zachte koffers

Op de fraai ogende kofferhouders kunnen de zachte koffers moeiteloos en veilig worden vastgemaakt. Wanneer de koffers niet gemonteerd zijn, vallen de geïntegreerde houders nauwelijks op.

Comfort buddyseat

De Comfort buddyseat biedt merkbaar meer zitcomfort dankzij de extra voering. Voor nog meer moeiteloos afgelegde kilometers, vooral voor grote berijders. De zithoogte is hoger dan bij de standaard buddyseat. Zo zijn lange etappes ontspannend en zonder vermoeidheid te overbruggen.

Windscherm (hoog)

Het windscherm met krasbestendige coating is hoger en breder dan bij de standaard uitvoering en biedt daardoor een merkbaar betere bescherming tegen weer en wind en dus een hoger comfort bij lange tochten. Juist op de snelle stukken over de snelweg vermindert de hoge kuipruit de belasting voor het bovenlichaam en zorgt zo voor meer ontspannen kilometers zonder moe te worden.

Navigatievoorbereiding

De navigatievoorbereiding, met houder en mount cradle op het stuur, zorgt ervoor dat de BMW Navigator veilig en betrouwbaar in het zicht van de motorrijder kan worden aangebracht. Het navigatiesysteem en de Connectivity-functies kunnen gemakkelijk worden bediend via de multi-controller op het stuur.

Cruise control

De elektronische cruise control werkt vanaf 30 km per uur en handhaaft een constante rijsnelheid. Daarvan profiteer je met name op lange ritten op de snelweg of bij trajectcontroles. De functie wordt uitgeschakeld bij het afremmen. Na het indrukken van de Resume-toets wordt de geselecteerde snelheid hervat.

Jouw persoonlijke BMW F 900 R

Welk bestuurderstype jij bent, weet niemand beter dan jijzelf. En dat beseft niemand beter dan wij. Configureer hier jouw geheel eigen F 900 R.

Naar de configurator
spinner