Snel, eenvoudig en flexibel

Van het stopcontact thuis via de BMW Wallbox tot het openbare oplaadstation: je kunt alle drie de mogelijkheden gebruiken om je BMW CE 04 van de nodige energie te voorzien. Synergie-effecten met de BMW Group en de daaruit voortvloeiende normen voor personenauto's gelden ook hier op unieke wijze voor jouw BMW CE 04: van de aanvaarding van technische componenten tot hoogspanningstechniek en de daaraan gekoppelde veiligheidseisen voor kabels, stekkers, accu-elektronica en veiligheidsuitschakeling. En dat geldt natuurlijk ook voor de service van je BMW Wallbox.

+ Lees verder

Laden op het stopcontact thuis

Laden op het stopcontact thuis

Met de flexibele snellader mode 2 met een standaard voor thuisgebruik geschikte Schuko-stekker kun je je BMW CE 04 gemakkelijk in het stopcontact opladen. Met de vijf meter lange bedrading laadt je scooter in iets minder dan 3:30 uur op van 0% naar 80%, dankzij het laadvermogen van 2,3 kW.

+ Lees verder

Laden met de BMW Wallbox

Laden met de BMW Wallbox

Jouw laadstation voor thuis. Via de vast geïnstalleerde BMW Wallbox kun je zowel je BMW, MINI als ook je BMW CE 04 laden. De statusweergave informeert je daarbij altijd over de actuele laadtoestand. Bij 2,3 kW laadt je de Scooter dan in 3:30 uur van 0% naar 80%. Met de optionele snellader kun je ook nog eens echt tijd besparen. Bij maximaal 6,9 kW en een maximale laadstroom duurt hetzelfde laadproces dan nog maar 65 minuten.

+ Lees verder

Laden bij openbare oplaadstations

Laden bij openbare oplaadstations

Met de extra verkrijgbare Mode 3-laadkabel kan je BMW CE 04 comfortabel op openbare oplaadstation worden opgeladen. Zo laadt je scooter bij 2,3 kW in 3:30 uur van 0% naar 80%. Met de optionele snellader wordt deze tijd verkort naar 65 minuten bij een laadvermogen van maximaal 6,9 kW - afhankelijk van het betreffende laadstation.

+ Lees verder

Laden met de 3-fasige laadkabel

De BMW CE 04 kan optioneel met een  3-fasige laadkabel worden uitgerust. Hiermee laadt je snel en veilig op de Wallbox thuis of met een Mode 3-laadkabel op openbare laadstations. Bij de 3-fasige laadkabel gaat het om een speciale optie af fabriek. Hiermee kan je het laadvermogen dankzij 6,9 kW ten volle benutten en breng je je BMW CE 04 in iets minder dan 65 minuten van 0% naar 80%.

+ Lees verder

Laadstations en laadtoestand

Jouw route naar het oplaadstation

Jouw route naar het oplaadstation

De navigatie toont je oplaadstations in het door jou gewenste gebied via de Point of Interest-functie en leidt je erheen via de kortste route. Je kunt deze selecteren in de BMW Motorrad Connected app of je kunt de route naar het volgende laadstation direct selecteren op het grote 10,25" TFT-display van je scooter.

+ Lees verder

De laadtoestand altijd in zicht

De laadtoestand altijd in zicht

De BMW Motorrad Connected app informeert je bij het laadproces over het voorspelde einde van de lading en natuurlijk ook over hoe lang je nog met de opgeslagen energie onderweg kunt zijn. Tijdens de rit kun je deze gegevens op elk moment aflezen op het 10,25" TFT-display.

+ Lees verder

De belangrijkste vragen en antwoorden over het onderwerp Actieradius & laden

Hoe beïnvloedt mijn rijstijl de actieradius van mijn BMW CE 04?

Natuurlijk heeft je rijstijl invloed op het verbruik en dus op de actieradius. Voor maximalisatie van de actieradius kun je bij je BMW CE 04 kiezen voor de Eco-rijmodus. De scooter beschikt bovendien over een energieterugwinningssysteem waarbij het hoogvoltaccupakket wordt opgeladen door middel van recuperatie. Vooruitziende rijstijl, gematigde versnelling en het vermijden van permanent gereden maximumsnelheid dragen aanvullend bij aan de maximalisatie van de actieradius.

Slijt de accu van de BMW CE 04 na verloop van tijd?

Tijdens de gebruiksduur neemt de capaciteit van een lithium-ion hoogspanningsaccu af. In ons accucertificaat bieden wij onze klanten in dit opzicht de best mogelijke service. Het is geldig voor de eerste 40.000 kilometer en eindigt vijf jaar na de eerste levering of de eerste afgiftedatum kentekenbewijs deel I. Indien het hoogvoltaccupakket tijdens deze periode beschadigd raakt, zullen wij het defect gratis verhelpen. Hetzelfde geldt ook bij een buitensporig capaciteitsverlies. Meer kom je te weten bij jouw BMW Motorrad dealer.

Kan ik de BMW CE 04 ook rijden als ik niet over een mogelijkheid tot snelladen beschik?

Vanzelfsprekend, in dit geval kan het voertuig worden opgeladen met de standaard laadkabel op het stopcontact thuis en natuurlijk op openbare oplaadstations. Het laadproces duurt dan alleen langer dan met de optionele snellader.

Waarop moet ik bij het laden op het stopcontact thuis letten?

De flexibele snellader mode 2, met 2,3 kW laadsterkte behoort tot de standaarduitrusting* van je BMW CE 04. Met een lengte van vijf meter is de toegang tot een stopcontact thuis meestal gewaarborgd. Het gebruik van verlengkabels en stekkerdozen is verboden.

*marktspecifiek aanbod

Hoe vind ik onderweg een geschikte oplaadmogelijkheid voor mijn BMW CE 04?

Oplaadmogelijkheden vind je via de BMW Charging app (en alle andere Charging apps) en via de BMW Motorrad Connected app. Laadstations kunnen ook via de boordnavigatie door middel van de Point of Interest-functie worden aangestuurd.

Welke laadkabels biedt BMW Motorrad aan voor het opladen bij openbare laadstations?

De BMW CE 04 kan met de optionele 3-fase lader met maximaal 6,9 kW worden opgeladen, waarbij deze standaard met maximaal 2,3 kW wordt opgeladen. Landspecifieke verschillen in de laadpaalinstallaties vereisen daarbij 1- of 3-fasige laadkabels.

Om aan deze situatie te voldoen en voor iedereen een optimaal laadresultaat te bieden, heeft BMW Motorrad momenteel drie Mode 3 kabels in het assortiment. De laadcapaciteit alsmede de grootte en het gewicht zijn verschillend:

  • Kabel met een laadcapaciteit tot 7,4 kW: 1-fasig, 32 A, gewicht 2,35 kg. Aanbevolen in landen met voornamelijk 1-fasige laadpalen. 
  • Kabel met een laadcapaciteit tot 22 kW: 3-fasig, 32 A, gewicht 3,3 kg. Hiermee kan in elke situatie het maximale laadvermogen van de CE 04 worden benut. Daarvoor is deze iets groter en zwaarder dan de twee andere kabels.
  • Kabel met een laadcapaciteit tot 11 kW: 3-fasig, 20 A, gewicht 2,15 kg. Dit is onze kleinste en lichtste laadkabel. Bij 1-fasige laadpalen benut u daarmee weliswaar niet het volledige potentieel van de CE 04 laadsnelheid. In landen met voornamelijk 3-fasige laadpalen is deze echter een goede en praktische oplossing.

Houd er rekening mee dat het aanbod aan Mode 3 kabels afhankelijk van het land kan variëren. 

Hoe kan ik de laadtoestand van mijn BMW CE 04 oproepen?

Het opvragen van de laadtoestand gebeurt bij de BMW CE 04 via het TFT-display van het voertuig. Tegelijkertijd kun je via de BMW Motorrad Connected app het voorspelde einde van de lading bij de aangesloten Scooter aflezen.

Hoe krijg ik de BMW Wallbox?

De Wallbox kan flexibel en eenvoudig op het lichtnet thuis worden aangesloten. Dankzij een krachtig laadvermogen en driefasig laden (alleen met optionele snellader in je BMW CE 04) verkort hij de laadtijd effectief. De kabellengte van de Wallbox is vijf meter. De BMW Wallbox kan bij elke personenauto- en motorfietsdealer worden verkregen.

spinner