LEGO® Technic™ M 1000 RR

Building like no other

De fascinatie van het origineel drijft je aan. Een passie die je beheerst. Voor jou telt elk detail, elke millimeter, elke techniekfeature. Dit gevoel koester je en beleef je op de weg, op de racetrack en nu eindelijk ook thuis. In nauwe samenwerking met de designers van LEGO® Technic ontstond zo het tot nu toe grootste LEGO® Technic motorfietsmodel en het eerste M LEGO® model ooit: de LEGO® Technic M RR op schaal 1:5. De opgave was duidelijk – uiterste precisie om het onmogelijke mogelijk te maken. Als onderdelen niet aan de strenge eisen voldeden, werden ze opnieuw ontwikkeld. Niet anders dan bij het origineel. Want daarvoor staat precies: Born on the racetrack. Build at home.

Elk detail telt – 1.920 keer

Je geniet van het gevoel van elk onderdeel in je hand.

 “

Samuel Tacchi

Designer, LEGO® Technic

De schaal van 1:5 was voor de designers een echte uitdaging. Daardoor konden ze echter ook de lijnvoering, de hoekmaat en de M RR specifieke componenten nauwkeuriger dan ooit nabootsen: Elk element moet een origineel equivalent hebben – tot en met de carbonparts en de gefreesde onderdelen van het exclusieve M Competition package. Alleen de voor- en achterwielophanging dragen een gewicht van 1,4 kg. Echte ingenieurskunst, waarvoor speciaal nieuwe LEGO® Technic elementen werden gebouwd. En ook de velgen, remschijven en het windscherm zijn puur speciaal vervaardigd, die uitvoerig werden getest voordat ze in productie werden genomen. Net als bij de echte M RR.

+ Lees verder

Techniek zonder compromissen

Een blik in de pitstraat maakt duidelijk: de details maken het verschil, beslissen over het succes: net als bij de LEGO® Technic M RR. De werkende voor- en achterwielophanging is precies op het model afgestemd. Het motorblok is uitgevoerd met bewegende cilinders en de transmissie met 3 versnellingen en stationair toerental kan worden doorgeschakeld. Eigenlijk heel logisch dat de LEGO® Technic M RR zelfs een eigen montagestandaard heeft: als nadruk op een compromisloze passie tot in de details.

+ Lees verder
1920
LEGO® Technic elementen vol plezier
45,5
cm totale lengte
27
cm hoogte boven windscherm
240
LEGO® Technic elementen per uur bouwprestaties

Van fans voor fans

De enthousiaste biker en LEGO® Technic Designer Samuel Tacchi heeft vroeger zelf motorfietsen ontworpen. Met compromisloos enthousiasme over de prestaties en de techniek ontwikkelden hij en zijn team volledig nieuwe onderdelen en constructies. Het resultaat: Bij het in elkaar zetten voel je bij elke steen, bij elke stap, de pure fascinatie van de M RR. Laat je inspireren door de authentieke details zoals de winglets, de endurance-ketting en de diverse M parts. De LEGO® Technic M RR: het perfecte eerbetoon aan alle fans, bestuurders en bouwers.

+ Lees verder

Nu is het aan jou

De LEGO® Technic M RR

Je weet het toch ook: bij een bike als de M RR telt elke seconde. Laat je passie niet langer wachten. Vanaf maart 2022 is het model verkrijgbaar bij geselecteerde BMW Motorrad dealers.

Vind een BMW Motorrad dealer
spinner