De BMW Motorrad Vision AMBY

Beweeg zoals je wilt

De BMW Motorrad Vision AMBY is een idee. Ons idee van toekomstige mobiliteit. Wij noemen dit Adaptive Mobility. Want in de toekomst ga je precies die wegen gebruiken die je wilt gebruiken. Om zo snel of zo ontspannen mogelijk op de bestemming te komen. En dat met één en hetzelfde voertuig. Sommige factoren van deze visie zijn al werkelijkheid: elektrische aandrijving, hoge individualiteit en uniek design.

Vrouw op een Vision AMBY met uitzicht op een bergmeer.

Elektrische mobiliteit op twee wielen moet echt leuk en spannend zijn.

 “

Markus Schramm

Hoofd BMW Motorrad

Geen grenzen

Even eruit: De stad wordt een escape room. Een plek waar je net zo graag bent als dat je deze weer verlaat. De BMW Motorrad Vision AMBY is met zijn actieradius van ca. 110 km precies daarop gericht. Zowel de techniek als het design bieden hier volledig nieuwe mogelijkheden. De gestage transformatie tussen Pedelec en motorfiets is het 65 kg lichte voertuig meteen aan te zien, motorfietstypische en fietstypische elementen omtmoeten elkaar. Urban bike? Enduro? Het gaat niet om categorieën. Het gaat erom mobiliteit volledig nieuw en flexibel te ontdekken.

+ Lees verder
Collage van drie foto's van Vision AMBY. Focus op de led-koplampen, het e-ink-kenteken en de buddyseat.

We wilden een extreem emotioneel voertuig voor de intelligente voortbeweging in en om de stad met maximale vrijheid ontwikkelen.

 “

Edgar Heinrich

Hoofd Design BMW Motorrad

Bosweg, fietspad, escape in de binnenstad - alles is mogelijk: In deze wereld vol mogelijkheden herkent de BMW Motorrad Vision AMBY met behulp van geofencing-technologie met de kaartservice HERE waar je rijdt en kiest automatisch uit drie snelheidsniveaus. Van max. 25 km/u en max. 45 km/u tot max. 60 km/u. Daarbij wordt je verzekeringsdekking on demand aangepast. En zelfs het digitale kenteken reageert op deze verandering. De Vision AMBY-app kent altijd je persoonlijke profiel: Sleutels, rijbewijsklasse, voertuig zoeken – zelfs diefstalbeveiliging en wegrijblokkering zijn denkbaar. En dat allemaal op je smartphone. Zo kan de mobiliteit in de stad van morgen er uitzien.

+ Lees verder

Meer over Urban Mobility bij BMW Motorrad

spinner