BMW Motorrad Connected app: makkelijke routeplanning en navigatie.

BMW Motorrad Connected app: makkelijke routeplanning en navigatie.

Met de BMW Motorrad Connected app haal je nog meer uit je ritten – en uit je smartphone. 

Of het nu routeplanning, navigatie of informatie over je rit is: dankzij de bediening op het stuur ben je optimaal geïnformeerd en tegelijkertijd veilig onderweg. 

Met de comfortabele routeplanning kun je jouw droomritten uit waypoints samenstellen. Of je importeert routes als GPX-bestand in de BMW Motorrad Connected app. Met de optie "bochtige routes" kun je nieuwe routes voor bijzonder veel rijplezier met je motorfiets ontdekken. Je kunt de kaarten gratis voor offline-gebruik downloaden.

Ook de navigatie levert precies hetgeen wat motorrijders vooruit helpt. Nauwkeurige instructies via pijlnavigatie of gesproken opdrachten, tot op de rijstrook nauwkeurige routebegeleiding en actuele verkeersgegevens zijn vanzelfsprekend. Net als het weergeven van wettelijke snelheidslimieten en een zoekfunctie voor Points of Interest. Ook de actuele weersinformatie kun je in de app bekijken.

+ Lees verder

How to-video: navigeren

Telefoneren is eenvoudig, ook tijdens het rijden.

Telefoneren is eenvoudig, ook tijdens het rijden.

De combinatie van een helm met het  BMW Motorrad Communicatiesysteem en het optionele Connectivity maakt onderweg telefoneren mogelijk. De rijder heeft via het TFT-display volledig toegang tot zijn contactenlijst op de smartphone en met de Multi-Controller kan het gewenste contact gebeld worden. Binnenkomende oproepen worden eveneens op het display weergegeven en zijn met een handbeweging op te nemen of af te wijzen. Rij-informatie zoals snelheid en ingeschakelde versnelling zijn altijd zichtbaar dankzij het unieke visualisatie concept.

+ Lees verder

How to-video: telefoneren

Connectivity geeft motorrijders de mogelijkheid om te focussen op wat écht belangrijk is: de weg die ontdekt wil worden. “

Media: relaxt rijden met een bijpassende muziek.

Media: relaxt rijden met een bijpassende muziek.

Met het optionele Connectivity kan de rijder via het TFT-display eenvoudig de muziek afspelen die is opgeslagen op zijn smartphone. Wanneer de helm verbonden is met het communicatiesysteem, wordt de juiste toon geraakt. Nummers skippen is heel eenvoudig. Met het BMW Motorrad Communicatiesysteem is het volume gemakkelijk instelbaar via de Multi-Controller, net zoals het inschakelen van de mute-functie. Zodat elke rijder onderweg de controle over zijn eigen soundtrack.

+ Lees verder

Alle informatie over je ritten in één oogopslag.

Alle informatie over je ritten in één oogopslag.

Bij de perfecte rit geldt: een keer is niks. Daarom kun je jouw route en voertuiggegevens vastleggen en steeds weer oproepen – samen met een analyse van waarden als hellingshoek, toerental of acceleratie. Je kunt je routes als GPX-bestand exporteren en ritten en foto's nog onderweg delen op sociale media of Rever. Met praktische meldingen over de kilometerstand, tankinhoud en resterende actieradius, bandenspanning en aanstaand onderhoud is het aanbod compleet. Maar dat is nog maar het begin. Wij blijven de app voortdurend ontwikkelen: voor nog meer comfort en rijplezier.

+ Lees verder

How to-video: koppelen

FAQ OVER CONNECTIVITY

Nieuwe technologieën roepen ook nieuwe vragen op. Hieronder tref je de meest gestelde vragen aan en kom je meer te weten over het gebruik, de compatibiliteit en beschikbaarheid van BMW Motorrad Connectivity. De BMW Motorrad dealer kan jou natuurlijk ook meer informatie geven over Connectivity.

+ Lees verder
Wat zijn de voorwaarden om het optionele Connectivity met TFT-display te kunnen gebruiken?

1) Een motorfiets met optie 6AB (Connectivity),

2) Een smartphone en een BMW Motorrad Communicatiesysteem voor media en telefoon,

3) BMW Motorrad Connected app voor navigatie via smartphone met iOS of Android.

Aanvullende opmerkingen: kosten van mobiele datatarieven kunnen van toepassing zijn. Verdere informatie over gegevens- en roamingtarieven is verkrijgbaar bij de aanbieder van mobiele telefonie. De meeste huidige smartphones ondersteunen telefoondiensten (handsfree modus), mediaspeler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP / iAP). BMW Motorrad Connected app voor apparaten met een recent bijgewerkt iOS of Android besturingssysteem. Type en omvang van de navigatie is afhankelijk van de technische omgeving en de smartpone van de gebruiker. Navigatie kan worden gebruikt als onderdeel van de BMW Motorrad Connected app zolang BMW Motorrad kaartgegevens en navigatiediensten van een externe provider ontvangt, maar ten minste 3 jaar na de eerste registratie.

 

Welke smartphones zijn in combinatie met Connectivity te gebruiken?

De meeste huidige smartphones ondersteunen telefoondiensten (handsfree modus), mediaspeler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP / iAP). BMW Motorrad Connected app voor apparaten met een recent bijgewerkt iOS of Android besturingssysteem.


De volgende apparaten zijn geschikt, bijvoorbeeld:


iOS: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7

Android: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Sony Experia Z5, Motorola Moto G, Motorola Moto X Style, LG G5, Huawei Mate 8, HTC Perfume

 

Met welke ingebouwde Bluetooth communicatiesystemen werkt het optionele Connectivity?

Bluetooth verbinding tussen het TFT-display en een communicatiesysteem: compatibiliteit is voor het BMW Motorrad Communicatiesysteem gegarandeerd. Raadpleeg de desbetreffende website of ondersteuning van de fabrikant voor compatibiliteit met andere Bluetooth-communicatiesystemen. Het wijzigen van het audiovolume via de Multi-Controller werkt uitsluitend met een BMW Motorrad Communicatiesysteem.

Van welke landen zijn kaartgegevens beschikbaar?

Huidige navigatiedekking met gedetailleerde kaartgegevens (status oktober 2018):

Albanie, Algerije, Andorra, Angola, Argentinië, Australië, Azerbeidzjan, Azoren, Bahama's, Bahrein, Balearen, België, Benin, Bolivië, Bosnië, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Canada, Canarische Eilanden, Chili, Colombia, Costa Rica, Duitsland, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland, Filippijnen, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guatemala, Honduras, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Iran, Ierland, Isle of Man, Israël, Italië, Jamaica, Jordanië, Kaaiman Eilanden, Kanaaleilanden, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Kroatië, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maagdeneilanden, Macedonië, Madeira, Maleisië, Malta, Marokko, Mauritius, Mexico, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Nigeria, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Reunion, Romania, Rusland, Saint Barthelemy, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Slovakije, Slovenië, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Togo, Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

Is een mobiele online verbinding vereist om de navigatie te gebruiken?

Het is noodzakelijk om de kaartgegevens voor de gewenste regio's of landen te downloaden. Het wordt aanbevolen om dit te doen via een breedband internetverbinding voordat je gaat rijden. De navigatie werkt nog steeds met de kaartgegevens zonder toegang tot een mobiel netwerk zolang GPS en Bluetooth op de smartphone zijn ingeschakeld. Mobiele gegevens zijn alleen nodig om extra functies te gebruiken, bijvoorbeeld verkeersinformatie.

Worden persoonlijke gegevens via de app doorgegeven aan BMW Motorrad?

De BMW Motorrad Connected app verzendt geen persoonlijke gegevens. Raadpleeg de privacyverklaring voor gegevens binnen de app voor meer informatie.

Kan ik gesproken aanwijzingen horen van de BMW Motorrad Navigator wanneer het, in mijn helm ingebouwde, communicatiesysteem is aangesloten op het TFT-display?

Nee. De aanwijzingen van de BMW Motorrad Navigator kunnen alleen worden gebruikt als de Navigator rechtstreeks gekoppeld is met het in de helm ingebouwde communicatiesysteem.

Handige tips

Bluetooth connectie: hoe je een Bluetooth koppeling kan maken, het zogehete 'pairing', met het TFT-display, je smartphone en het BMW Motorrad Communicatiesysteem wordt volledig beschreven in de gebruikershandleiding (en in een How To-video elders op deze pagina). In sommige gevallen, kan het nodig zijn om enkele stappen te herhalen. De gebruikershandleiding biedt nog meer handige tips en oplossingen in geval van problemen.

Geluid: voor optimaal geluid bij het luisteren naar muziek of het telefoneren is het handig het geluid op de smartphone op volle sterkte in te stellen. Het audio volume kan tijdens het rijden worden aangepast via de knop van het in-helm communicatiesysteem of via de Multi-Controller op het stuur (wanneer gebruikt wordt gemaakt van een BMW Motorrad Communicatiesysteem).

 

Geschikte modellen.

Modellijst met optie Connectivity
PDF   |   2.38 MB   |   Engels
spinner