FAQ.

Goed te weten.

Ongeveer 40.000 motorfans trekken elk jaar naar de BMW Motorrad Days. Wil je daar ook bij zijn? Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de BMW Motorrad Days?

De BMW Motorrad Days is een van de grootste motorevents van Europa met proefritten, spannende stuntshows, live-muziek, party’s en presentaties van de nieuwste modellen en aanbiedingen van BMW Motorrad. Het event vindt elk jaar plats in Garmisch-Partenkirchen en trekt zo'n 40.000 bezoekers uit meer dan 40 landen.

Waar vinden de BMW Motorrad Days plaats?

In het Beierse Garmisch-Partenkirchen op de parkeerplaats van de Hausbergbahn.

Het precieze adres luidt: Am Hausberg, D-82367 Garmisch-Partenkirchen.

Heb ik een ticket nodig en hoeveel kost de entree?

Voor het evenement zelf is geen entreeticket nodig. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten, zoals bijvoorbeeld het maken van een proefrit of een rit in het Enduro Park, moet je ter plaatse een 'Rider’s Pass’ aanschaffen, waarmee je na aanmelding kunt meedoen.

Hoe kan ik meedoen aan activiteiten waarbij actief wordt gereden?

Deels heb je voor activiteiten waarbij actief wordt gereden een 'Rider’s Pass’ nodig, waarmee je na aanmelding kunt meedoen. De 'Rider’s Pass’ is ter plaatse, bijv. bij de infocounters, verkrijgbaar.

Bedenk dat je alleen met een geldig motorrijbewijs (bij niet-EU-burgers een internationaal motorrijbewijs), legitimatiebewijs en complete beschermende motorkleding kunt meedoen.

De beschermende motorkleding omvat: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (lange vingers), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorkleding (jack en broek) met protectoren (min. rug en knieën). Zonder volledige beschermde kleding mag je helaas niet meedoen.

Kan ik ter plaatse BMW Motorrad modellen testen?

Ja, bij onze begeleide proefritten kun je actuele BMW modellen testen. Je kunt je ter plaatse aanmelden. Vóór de rit moet je een 'Rider’s Pass' aanschaffen. Deze is bijv. bij de infobalie’s verkrijgbaar.

Bedenk dat je alleen met een geldig motorrijbewijs (bij niet-EU-burgers een internationaal motorrijbewijs), legitimatiebewijs en complete beschermende motorkleding kunt meedoen.

De beschermende motorkleding omvat: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (lange vingers), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorkleding (jack en broek) met protectoren (min. rug en knieën). Zonder volledige beschermde kleding mag je helaas niet meedoen.

Waar en hoe kan ik overnachten?

Er zijn omheinde campingzones. Een tent, isolatiemat en slaapzak moet je zelf meenemen. Er is geen bewaking van de tenten. Laat waardevolle zaken en contant geld, creditcards, enz. niet zonder toezicht achter in de tent, omdat wij daarvoor niet aansprakelijk zijn. Het opzetten van tenten gebeurt voor eigen risico.

Let op: er zijn op en rondom het evenemententerrein geen camperplaatsen. Met campers kun je terecht op de campings 'Am Wank' of ‘Grainau’ (betaald, met stroom- en wateraansluiting).

Geen zin om te kamperen? De Tourist Information van Garmisch-Partenkirchen is je graag van dienst: https://www.gapa.de/de/Footer-1-5/Wir-ueber-uns/GaPa-Abteilungen/Reservierung-Grossprojekte.

Hoe werkt de catering? Wat is er te eten?

Op het evenemententerrein is er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een uitgebreid aanbod aan spijzen en dranken (vegetarische, vegan, Beierse en internationale gerechten).

Is er een programma voor kinderen?

Kinderen zijn bij de BMW Motorrad Days van harte welkom! Voor de kleine gasten zijn er een Kids Parcours en kinderopvang (springkussen, kinderschminken enz.).

Ik kom met de motor/auto, welke routes zijn er? Is er openbaar vervoer?

Het avontuur BMW Motorrad Days begint al op de reis erheen. Vanuit alle windstreken kom je via de bochtige provinciale wegen in het pittoreske berglandschap van het Werdenfelser Land op de bestemming. De landschap rondom Garmisch-Partenkirchen nodigt regelrecht uit tot een paar extra rondjes in het weekend. We hebben voor jou de beste routes hier bij elkaar gezet.

Ook met openbaar vervoer zijn de BMW Motorrad Days goed bereikbaar. Met de Deutsche Bahn reis je rechtstreeks naar het station Garmisch-Partenkirchen, de Bayerische Zugspitzbahn stopt direct op het evenemententerrein halte 'Hausberg'.

Waar parkeer ik mijn motorfiets/auto?

Direct naast de kampeerplaatsen bevinden zich de motorparkeerplaatsen voor alle kampeerders. Bovendien zijn er parkeerplaatsen bij de Alpspitzstraße en bij het Eisstadion. Er zijn helaas geen specifieke parkeerplaatsen voor auto's, gebruik de openbare parkeerplaatsen in het stadje.

Ik overnacht niet op het evenemententerrein. Hoe kom ik 's avonds naar mijn accommodatie?

's Avonds rijden er gratis bus-shuttles van de hotels uit de omgeving naar de BMW Motorrad Days en terug. Raadpleeg voor informatie over de vertrektijden en de routes de infobalie’s en de dienstregelingen bij de buskeerlus op het evenemententerrein.

Welke zaken laat ik thuis?

Op het evenemententerrein zijn geen segways, drones, wapens, drugs, brandbare vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen, vuurwerk e.d. toegestaan. In de zones met veel personen of andere door de organisator aangewezen zones zijn bovendien geen flessen, bekers, mokken, blikjes of andere voorwerpen die uit glas of een ander breekbaar, versplinterend of bijzonder hard materiaal zijn gemaakt, toegestaan. Houd u ook aan de ter plaatse gepubliceerde terrein- en kampeerverordening.

Gelden er rusttijden op de campingzones?

In principe vragen we je altijd, met name 's nachts, rekening te houden met de andere gasten. Luidspreker- en geluidsinstallaties zijn niet toegestaan. Houd je aan de ter plaatse gepubliceerde terrein-, kampeer- en parkeerverordening.

Is barbecuen op het kampeerterrein toegestaan?

Het gebruik van klein en technisch onberispelijke houtskoolbarbecues met frame of gasbranders is toegestaan, voor zover deze geen verhoogd brandgevaar vormen of anderen overmatig last krijgen van geurtjes of rook. Houd je aan de ter plaatse gepubliceerde kampeerverordening.

Wordt er op de BMW Motorrad Days gefotografeerd en gefilmd?

We wijzen erop dat er op de BMW Motorrad Days officiële, door ons ingeschakelde fotografen en filmcrews actief zijn. Met het betreden van het evenemententerrein stem je onherroepelijk in met het zonder vergoeding gebruiken van je beeltenis en je stem voor foto's, live-uitzendingen, programma's en/of registraties van beeld en/of geluid. Deze worden door de organisator of diens opdrachtnemer in verband met het evenement gemaakt en je stemt in met het aansluitende gebruik ervan in alle huidige en toekomstige media (zoals met name in de vorm van geluids- en beelddragers en de digitale verspreiding, bijv. via het internet).

Zijn honden toegestaan op het festivalterrein?

Honden zijn alleen in de open lucht en aan de lijn toegestaan. Vechthonden in de zin van de Bayerische Kampfhundeverordnung zijn algemeen verboden. Voor blindegeleide- en assistentiehonden gelden uitzonderingen

Hoe kan ik de officiële BMW Motorrad fankleding krijgen?

Ter plaatse kun je de officiële 'BMW Motorrad Days' fan-T-shirts, hoodies en caps kopen en als souvenir mee naar huis nemen. Wees er wel snel bij, de ervaring leert dat deze gelimiteerde collectie snel is uitverkocht.

Zijn de BMW Motorrad Days toegankelijk voor mindervaliden en vrij van hindernissen?

Er zijn parkeerplaatsen en WC's voor mindervaliden op het evenemententerrein. In principe zijn de meeste tenten en evenementenzones zonder hindernissen toegankelijk.

spinner