De opvallende, levendig blauwe lichtbundel die met xenon technologie wordt gegenereerd, is eenvoudigweg twee keer zo sterk als de lichtbundel van standaard halogeenlampen.
Voor het gebruik van xenon licht op de motorfiets werd speciaal een cilindrisch bolschild voor de reflector ontworpen, om ongewenste verbreding en verblinding te voorkomen. Dit vergemakkelijkt een aanzienlijk verbeterde en gelijkmatiger verlichting van de weg in het donker en bij slecht zicht. Dit maakt het mogelijk om potentiële gevaren veel eerder te herkennen. Het maakt het ook voor andere weggebruikers veel gemakkelijker om motorrijders te zien.
xenon lampen genereren hun licht volgens het principe van gasontlading. Een vonkontlading tussen elektroden in een lamp gevuld met xenongas creëert een "geïoniseerde gastunnel" waardoor elektrische stroom vloeit. Dit zorgt ervoor dat het gas gaat branden. De verlichting en lichtintensiteit zijn hoger dan bij conventionele halogeenlampen. De spectrale samenstelling van het xenon-licht lijkt sterk op natuurlijk daglicht en verbetert daarom het visuele comfort van motorrijders aanzienlijk.
Het BMW Motorrad xenon dimlicht is weer een mijlpaal voor nog meer actieve veiligheid en comfort bij het motorrijden.
+ Lees verder

Meer techniek in detail

spinner