R nineT /5

vanaf € 17.319,-

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De nieuwe BMW R nine T /5.

Legendarisch. Luchtgekoeld.

Het speciale model BMW R nineT /5 is ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum en als hommage aan de legendarische /5‑modellenserie van de late jaren 60 en de vroege jaren 70 ontwikkeld. De R nineT /5 belichaamt het design van deze tijd overtuigend en biedt je tegelijkertijd innovatieve techniek en kwaliteit van nu. Als herinnering aan bewogen tijden vol bewustwording staat deze voor een levensgevoel dat destijds ontstond en dat je nu op elke kilometer en in elke bocht begeleidt: motorrijden als uitdrukking van individuele vrijheid. Of, zoals we het tegenwoordig noemen: Make Life a Ride.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Bloemetjesgordijn? Echt niet. De R nineT /5 laat zien hoe retrodesign eruit ziet als het niet van gisteren is. Naast de markante look van de R nineT familie zetten opmerkelijke highlights extra accenten. Het hoogwaardige lakwerk met smoke-effect, de telescoopvork met zilverkleurige buitenpoten en zwarte vouwbalgen, de buddyseat met de chromen sierelementen en wit leder en uiteraard alle andere, met zorgvuldigheid en oog voor de historie geselecteerde designelementen bewijzen: het design van de R nineT /5 is klassiek. Het is niet gekunsteld of modieus, maar staat voor de liefde voor de motorfiets en de levensstijl van de vroege jaren 70.

+ Lees verder

WUNDERBIKE reloaded

1969
Productiestart van de /5 serie
2019
Productiestart van de exclusieve R nineT /5
750
ccm cilinderinhoud, R 75/5 2-cilinder boxermotor
1.170
ccm cilinderinhoud, R nineT /5 2-cilinder boxermotor
Lucht-vloeistofgekoelde, 4-takt 2-cilinder boxermotor

De krachtige, luchtgekoelde 2-cilinder boxermotor van de BMW R nineT /5 ontplooit met zijn 81 kW (110 pk) uit 1.170 cc al bij lage toerentallen dynamisch zijn kracht. Dankzij het bij BMW Motorrad standaard ABS, de automatische stabiliteitsregeling ASC en de eveneens standaard verwarmbare handvatten heb je deze dynamiek altijd veilig onder controle. Zo blijft de R nineT /5 ondersteund door moderne techniek het in de jaren 70 opgekomen idee van individualiteit en vrijheid stimuleren.

+ Lees verder
CONFIGUREER NU

Ervaar het geluid van de R nine T /5

Deel jouw #Wunderbike

Jouw eigen boxer

Probeer de R nineT /5.

Met de modelserie /5 werd motorrijden 50 jaar geleden de verpersoonlijking van individuele vrijheid. En tegenwoordig? Maak een proefrit met de R nineT /5 en ervaar dit gevoel al bij de eerste meters. Beleef elke bocht en elk recht stuk zoals je ze altijd al wilde beleven. Want de R nineT /5 staat voor eindeloos rijplezier.

Proefrit aanvragen

Boxer power ontmoet flower power.

De toenmalige modelserie /5 was iets geheel nieuws. De invoering van een elektrische startmotor alsmede van een Bing-CV-carburateur bij het topmodel R75 /5, de technische en uiterlijk nieuwe snufjes én een breed kleurenpalet veranderden de aard van mobiliteit wezenlijk. Want toen veranderden alle facetten van het leven. Motorrijders maakten van de verkondigde vrije liefde al snel de liefde voor vrijheid. Motorrijden werd eindelijk dat wat het is – een levensstijl. Sportiviteit, design, prestige en individualiteit telden. Voorgedaan door de stijliconen van toentertijd en uitgeleefd op de machines met de toevoeging /5.

+ Lees verder

Berlijn – altijd iets nieuws.

Berlijn – altijd iets nieuws.

Met deze productievestiging werd aan het eind van de jaren 60 nieuw terrein ontsloten: in plaats van in München werkten er 400 gespecialiseerde medewerkers in de vestiging Berlijn Spandau aan de Mythos /5. De dagproductie startte in het jaar 1969 met 30 machines. Al na een jaar telde de jaarproductie 12.287 voertuigen. Tot het stoppen van de legendarische modellenserie in het jaar 1973 hadden in totaal 68.956 motorfietsen de fabriekshallen verlaten. Zo zette BMW Motorrad in het toen gedeelde Berlijn met de productie van de modelserie /5 een geheel eigen stempel van individualiteit en vrijheid.

Nog steeds staat individualiteit in de vestiging in Berlijn hoog in het vaandel. Met het programma Option 719 ontstaan voor het design markante speciale opties zoals exclusieve gefreesde-onderdelensets of hoogwaardige gesmede velgen die je al af fabriek kunt bestellen.

+ Lees verder

Jouw stijl: gewoon aantrekkelijk

Overige Heritage modellen