R nineT Racer

€ 16.044,-*
€ 159,- p/mnd met 3asy Ride

* Consumentenadviesprijs af fabriek incl. kosten rijklaar maken en inschrijving in kentekenregister & tenaamstelling, incl. 21% BTW en BPM. Kosten rijklaar maken omvatten o.a. het schoonmaken, binnenlandse transportkosten, kentekenplaat, nul-beurt en ± 15 liter brandstof.

Alle motorfietsen worden alleen geleverd met de uitrusting die wettelijk verplicht is (bijv. reflectoren conform Euro 4-norm). Illustraties op deze website kunnen hiervan afwijken.

De BMW R nine T Racer

Sterk karakter. Dynamisch. Luchtgekoeld.

Met de R nineT Racer herleeft het tijdperk van de legendarische sportmotoren. Ver weg van obsessieve retroromantiek, op een motorfiets die naar eigen inzicht is op te bouwen. Vanzelfsprekend inclusief innovatieve technologie en de traditionele kwaliteit van BMW Motorrad. Weggedoken achter de karakteristieke halve kuip, beide handen stevig om de laaggeplaatste handgrepen, voel je de krachtige boxermotor werken en hoor je zijn onmiskenbare geluid. En dan weet je het: alleen een sterk karakter volgt de ideale lijn. Op de weg, net zoals in het leven.

Het design van de R nine T Racer

Kies jouw stijl.

Een opvallende motorfiets vraagt om een opvallende lakkleur: de R nineT Racer wordt geleverd in de kleur Light white met opvallende striping in motorsportkleurstelling. Daarnaast is er de keus voor de lakkleur Option 719 Blackstorm metallic/Aurum uit het individualiseringsgamma van BMW Motorrad Spezial.

Light white

Deze lakkleur benadrukt het sportieve karakter van de R nineT Racer.

Option 719 Black storm metallic/Aurum

Een elegant kleurenspel wordt gecreëerd door de combinatie van diep zwart en glanzend goudgeel.

3 jaar garantie

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Stijlvol op de inhaalstrook.

De inspiratie voor het design van de R nineT Racer komt onmiskenbaar uit de motorsportwereld van de jaren zeventig. De langgerekte proporties zijn in het hele ontwerp terug te vinden en beloven pure acceleratie. De karakteristieke halve kuip, de tank en de buddyseat bepalen het slanke silhouet. De lange wielbasis en de ver naar voren, laaggeplaatste handgrepen completeren de lage, sportieve zitpositie. Daarbij komen nog de hoge en ver naar achter gemonteerde voetsteunen: als rijder lig je letterlijk op je motorfiets. Omgeven door het witte bodywork, dat duidelijk afsteekt tegen het zwart van rijwielgedeelte en technologie. Zelfs de van voor naar achter doorlopende tape in BMW Motorsport kleurstelling lijkt steeds weer te vragen om een nieuwe draai aan de gashendel.
+ Lees verder

2-cilinder boxermotor

116
Nm maximum koppel bij 6.000 t/min
220
kg rijklaargewicht
1.170
cc cilinderinhoud
805
mm zithoogte
Lucht-oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Krachtige boxer om de ideale lijnen na te jagen.

Krachtige boxer om de ideale lijnen na te jagen.

De technologie van de R nineT Racer is net zo zelfbewust en krachtig als zijn design: de aandrijving en het elektrische systeem prikkelen al sinds de BMW R nineT. Zoals te verwachten van een topmotorfiets zoals de R nineT Racer voldoet deze aan de Euro 4-emissiestandaard. Zijn krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor een dynamische vermogensafgifte, zelfs bij lage snelheden. Kortom, een typische boxermotor.

Dankzij de halve kuip en de lage zitpositie kun je lang genieten van rijden op hoge snelheid. Standaard ABS en optioneel ASC zorgen ervoor dat je zijn volle kracht altijd veilig op de weg kunt overbrengen. Bovendien maakt het 2-in-1 uitlaatsysteem, met typisch café racer design, duidelijk dat technologie zichtbaar mag zijn.

+ Lees verder

De highlights van de R nine T Racer

Halve kuip in typische Racer look.
Striping in de typische BMW Motorsport kleurstelling.
Snelheidsmeter en toerenteller.
Racing buddyseatafdekking met klein opbergcompartiment.
Velgen van gegoten legering.
Overduidelijke lijnstijl.
nineT logo op luchtinlaat.
RVS-uitlaatsysteem.

Je rijdt zoals je zit.

Je rijdt zoals je zit.

Sportief en dynamisch: de handgrepen van de R nineT Racer zijn laag geplaatst op de bovenste vorkbrug. De lichte buiging beschermt de polsen. Daar staat tegenover dat de voetsteunen naar achteren en een beetje naar boven zijn verhuisd om de sportieve houding te ondersteunen. De optioneel leverbare custom berijdersbuddyseat verlaagt de zitpositie van 805 mm naar 795 mm.

De voering van de berijdersbuddyseat is aan de achterkant iets verhoogd, zodat de rug tijdens lange ritten wordt ontlast. Net zoals de dynamisch vormgegeven halve kuip - vooral bij snelheden boven 90 km/h.

+ Lees verder
  • De R nineT Racer combineert de uitstraling van de vroegere racesport met state-of-the-art technologie. Daarom is deze motorfiets standaard uitgerust met ABS. En het optionele ASC (Automatic Stability Control) voorkomt doorslippen van het achterwiel en garandeert een efficiëntere aandrijving: voor meer actieve rijveiligheid in extreme situaties. Het is tijdens elk rit zelfs op verzoek beschikbaar.

  • De R nineT Racer put zijn inspiratie uit vervlogen motorsporttijden. Daarom is er standaard alleen plaats voor de rijder - solo en puur. In het middelpunt - helder. Het achteraf monteerbare frame voor de duobuddyseat maakt er snel een tweezitter van. Het is slechts één van de vele mogelijkheden om de motorfiets helemaal naar eigen inzicht op te bouwen.

Meer individualiteit

Stijlvol customizen.

Het op maat gesneden aanbod aan fabrieksopties en accessoires biedt onder andere twee aluminium tanks, spaakwielen en HP carbon parts. Bovendien is de R nineT Racer optimaal afgestemd op speciaal ontwikkelde accessoires, zoals de nieuwe Machined-onderdelen. Omdat de motorfiets net zoveel houdt van gesleutel aan zijn uiterlijk als van een flinke draai aan zijn gashendel.

Meer informatie

BMW Motorrad Spezial

Geen geschroef, geen verrassingen, geen compromissen. Met BMW Motorrad Spezial krijg je een motorfiets met een persoonlijke noot en de hoogste kwaliteitsstandaards. BMW Motorrad Spezial staat voor bijzondere designopties van hoge kwaliteit, waaronder de exclusieve, gefreesde onderdelen van Option 719 en Spezial lakkleuren of de prestatieverhogende HP Parts.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen, verbonden met het traditierijke vakmanschap, maken een nieuw niveau van waarde en exclusiviteit mogelijk.

 

Ontdek meer

Accessoires voor de R nine T Racer

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Andere heritage-modellen

Bijpassende evenementen

Pure&Crafted Festival 2017.

Nieuwe locatie, oude vrienden: na twee jaar in het Postbahnhof in Berlijn zal het volgende Pure&Crafted Festival in de historische krachtcentrale van Rummelsburg plaatsvinden op 26 en 27 augustus 2017. Met de industriële charme die zo typisch is voor Berlijn is deze historische locatie op de oever van de Spree de perfecte omgeving voor twee dagen vintagecultuur, muziek en custom motoren. Na het Pure&Crafted Festival van 2015 is er geen twijfel meer mogelijk: muziek en motorfietsen horen gewoon bij elkaar. De naam zegt het al: liefhebbers van pure, oprechte, eenvoudige gitaarmuziek zullen zeker genieten van het derde festival, dat alweer een internationaal bekende line-up kan presenteren. Deze keer staan motorfietsen en new heritage meer in de schijnwerpers op de zondag van het festival. Motorfietslifestyle staat centraal, met ontelbaar veel custombouwers, een motorfietsrit en een programma voor kinderen. En er is nog een ding zeker: op zondag is er ook muziek te over. Klinkt leuk? Kom dan ook!

Naar het evenement
Download de brochure
  • Brochure BMW R NINE T RACER
    PDF   |   2.90 MB   |   Nederlands