In de Rain modus wordt de rijder bij rijden op nat wegdek en met weinig grip geholpen door een bijzonder soepel doseer- en opnamekarakter, waarbij hij toch over de volle vermogens- en koppelreserves beschikt. Voor de hoogst mogelijke veiligheid bij accelereren is het ASC op relatief vroegtijdig ingrijpen ingesteld. Het ABS is afgesteld op weggebruik. En als de motorfiets is uitgerust met het optionele Dynamic ESA, dan is de demping van de veerbenen voor en achter conform de rijomstandigheden soepel ingesteld.

In de Road modus zorgt het ASC voor optimale tractie op droog wegdek en het ABS is hier ook weer op weggebruik afgesteld. 

In de Dynamic modus is het regelkarakter van het ASC voor deze rijstijl verder aangescherpt. Het maakt voor geoefende rijders beheerste drifts mogelijk. Het ABS is afgesteld op weggebruik en de motor reageert directer op de bewegingen van de gashendel. Als ook de optie Dynamic ESA is gekozen wordt meteen een hardere demperafstemming ingesteld.
Met gebruik van een codeerstekker wordt deze modus op de R 1200 GS vervangen door de modus Dynamic Pro, waarbij ook nog rekening wordt gehouden met de individuele instellingen van de berijder.

In de Enduro modus staat het ASC meer slip aan het achterwiel toe, waardoor op onverhard beheerste drifts mogelijk zijn. Het ABS is afgestemd op rijden met wegbanden op rulle ondergrond als grind en dergelijke en maakt een hogere mate van slips mogelijk. Het optionele Dynamic ESA is afgestemd op meer tractie. 
Voor ervaren endurorijders biedt BMW Motorrad in combinatie met een extra codeerstekker de Enduro Pro modus aan op de F 850 GS en R 1200 GS modellen. Deze rijmodus met een spontane opnamekarakteristiek van de motor is ingesteld op rijden met noppenbanden. Tegelijkertijd is bij het bedienen van de voetrem de ABS functie voor het achterwiel uitgeschakeld. Het optionele Dynamic ESA is op tractie met optimaal dooslippen afgestemd. Het ASC is op professioneel endurorijden afgestemd en laat merkbaar meer wielslip toe. In deze modus komt het sportieve karakter van de F 850 GS en de R 1200 GS modellen ook op onverhard tot zijn recht, waardoor de ervaren Enduro rijders optimaal rijplezier beleven. 
+ Lees verder
spinner