Voordeel tot wel € 1.350,-

Voordeel tot wel € 1.350,-

Droom je al een tijdje van een nieuwe BMW motorfiets? Dan heb je bij aanschaf vóór 1 juli aanstaande de deal van de eeuw met voordeel dat kan oplopen tot wel € 1.350,-. Want hoe avontuurlijker jouw reisplannen, hoe meer bagage je mee wilt nemen, toch? Daarom nu voor alle nieuwe modellen* uit voorraad passende reisaccessoires voor slechts € 100,-.

*Bij een motorfiets uit voorraad met orderdatum tussen 31 maart en 31 mei 2023. Vraag de BMW Motorrad dealer naar meer informatie en de voorwaarden.

+ Lees verder

Ervaar de historie zelf tijdens de 100 Years Roadshow

Ervaar de historie zelf tijdens de 100 Years Roadshow

Naast dit speciale aanbod, zijn er ook vele andere manieren waarop wij ons 100-jarig bestaan vieren. Zo is er bijvoorbeeld de 100 Years Roadshow waar je op een van je favoriete modellen een proefrit kan maken bij een dealer bij jouw in de buurt.

+ Lees verder

Unieke CE 04 100 Years Edition

Unieke CE 04 100 Years Edition

2023 staat bij BMW Motorrad in het teken van de viering van ons 100-jarig bestaan van het merk, met speciale modellen en een Roadshow. Onlangs onthulden wij de exclusieve 100 Years Editions van de BMW R nineT en de R 18 (meer informatie hierover verder op deze pagina). Die krijgen nu gezelschap van de unieke BMW CE 04 100 Years Edition. Uniek, omdat er maar één exemplaar van is. Bijzonder, omdat deze elektrische motorscooter als symbool van stedelijke mobiliteit van de toekomst het podium vormt voor verwijzingen naar de rijke historie van BMW Motorrad door middel van bijvoorbeeld de pinstriping en het oude logo.

+ Lees verder

Een verhaal, talloze verhalen

De mensen die de geschiedenis van de BMW motorfietsen bepalend vormgeven, breken met normen. Het begon allemaal met hoofdconstructeur Max Friz, die de eerste BMW Motorrad bouwde, die op 28 september 1923 op de Duitse Automobilausstellung werd gepresenteerd. Na hem volgden constructeurs, coureurs en voortrekkers, die eveneens de status quo uitdaagden. Rudolf Schleicher was in 1924 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motor van de BMW R 37, het eerste sportmodel van BMW Motorrad. Ernst Jakob Henne brak in 1937 op een volledig beklede BMW 500 Kompressor met 279,503 km/h het snelheidsrecord. Georg 'Schorsch' Meier won in 1939 als eerste niet-Brit op een Kompressor BMW de Senior TT op het Isle of Man. Ook nu nog denken ze vooruit en ontwikkelen ze bijvoorbeeld nieuwe voertuigconcepten op basis van nieuwe aandrijvingen.

+ Lees verder
Een geïllustreerd kunstwerk voor het 100-jarig jubileum van BMW Motorrad uit 2023

100 jaar in één beeld

100 jaar in één artwork: Dit motief laat de highlights van de 100-jarige geschiedenis van BMW Motorrad op een speelse en illustratieve manier uitkomen. Welke mijlpalen kun je ontdekken: de boxermotor, de Parijs-Dakar-winnaarspose, het jubileummodel met strik, de BMW Group vestiging in Berlijn en nog veel meer.

+ Lees verder
„ 

Your story makes ours complete x 100 Years

 “

Max Friz -
Hoofdconstructeur vanaf 1917

Vanaf 1917 is Max Friz hoofdconstructeur bij BMW en richt hij zich op zijn grote passie: de ontwikkeling van de motorfiets. In slechts vier weken tijd brengt hij de volledige constructietekening op papier. In september 2023 wordt zijn visie, de BMW R 32, op de Deutsche Automobilausstellung tentoongesteld. De rest is geschiedenis.

 

Hans A. Muth -
Hoofddesigner vanaf 1971

Met Hans A. Muth is er vanaf 1971 voor het eerst een designer bij BMW Motorrad. Zijn passie voor snelheid brengt hij in 1973 met de eerste superbike van BMW Motorrad op de weg. De R 90 S zorgt met de styling voor enthousiasme. Er volgen talrijke stijliconen in de BMW Motorrad productgeschiedenis.

Edgar Heinrich - 
Vice President Design vanaf 2012

Onder leiding van Edgar Heinrich ontstonden sinds 2012 naast vele andere motorfietsen ook het tourenduro-icoon BMW R 1200 GS of de supersporter S 1000 RR. Maar hij heeft ook de elektrificatie van de mobiliteit in het oog, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de avant-gardistische elektrische scooter CE 04 of van visies zoals de Vision AMBY 2022.

Twee liefhebbersmodellen voor het jubileum

Twee liefhebbersmodellen voor het jubileum

In 2023 vieren we onze geschiedenis met twee Edition-modellen: de BMW R 18 100 Years en de BMW R nineT 100 Years. De R nineT doet met de verchroomde tank en Paint-on-Chrome-techniek aan de R 75/5 van 1969 denken. De R 18 verwijst met de druppelvormige tank naar het design van de R 5 uit 1936. De twee liefhebbersmodellen zijn beperkt tot elk 1.923 stuks.

+ Lees verder

100 jaar stijl en accessoires

Die passen perfect bij het jubileum: onze Edition 100 Years kleding, accessoires en speciale uitrusting. Onmiskenbaar zijn de stukken bijvoorbeeld door unieke details, speciale stitchings of retrovormen. Accessoires zoals tassen en motortapijt zijn onder andere te herkennen aan het 100 Years-embleem en zijn in verschillende uitvoeringen en maten leverbaar. Ontdek hier een selectie producten van de Edition 100 Years.

+ Lees verder

Het verhaal gaat verder

spinner