*Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten.

De BMW R 18 Transcontinental

The Road’s Best Dressed Icon

Met de R 18 Transcontinental ben je exclusief en luxueus onderweg. Als lid van de R 18-familie staat hij voor de traditie van BMW Motorrad en toch staat hij helemaal in het hier en nu: Zijn onmiskenbare voorkant met de hoge kuipruit en de sterke Big Boxer beloven comfortabel, krachtig kilometergenot. De automatische beladingscompensatie past het onderstel precies aan de belading van de machine aan. En dankzij de voorbereiding voor customizing kun je met jouw R 18 Transcontinental precies dat definiëren, wat je ook op elke rit vindt: Jezelf. Gewoon klassiek #Soulfuel.

De videoclip toont de band The Cadillac Three en de nieuw Heritage-modellen R 18 B en R 18 Transcontinental.

Het design van de R 18 Transcontinental

Reizen vormt – het karakter bijvoorbeeld

De R 18 Transcontinental ziet eruit alsof de kilometers er gewoon langs glijden. Het grote voorspatbord en de opvallende voorkant met de beide extra verstralers vormen de opmaat naar de elegante streamlining. De 24-liter brandstoftank, de windgeleiders, treeplanken en de topcase met rugleuning voor de duopassagier completeren de duidelijk gedefinieerde look.

R 18 Transcontinental First Edition

De Blackstorm metallic lak met de witte dubbele lijnvoering, de contrasterend gefreesde wielen in zilvergrijs en de talrijke chroomafwerkingen zoals op de cilinderkopdeksels of op de motorblokafdekking laten zien: Stijl en zelfvertrouwen tellen altijd en overal.

Blackstorm metallic

De kleurstelling benadrukt het elegante karakter van de R 18 Transcontinental. De Big Boxer, de overvloedige uitvoering: Hier wacht een krachtpatser die op alles is voorbereid.

Option 719 Galaxy Dust metallic/Titan Silver 2 metallic

De kilometers vliegen voorbij, het landschap verandert: net als je bike. Afhankelijk van de lichtinval en de zonnestraling, glinstert de lak van violet tot turkoois blauw – vol effect gecombineerd met de Big Boxer in mat zwart.

Manhattan metallic mat

Elegant, wendbaar en vol energie: deze kleurstelling verraadt het pure rijplezier waarmee je elke kilometer achter je laat. De horizon wordt hier één grote brede glimlach.

Volg je weg

De R 18 Transcontinental is optimaal op alles voorbereid. Hij is zo ontworpen dat je hem gemakkelijk naar je eigen idee kunt individualiseren. Het grote aanbod van originele BMW Motorrad accessoires ondersteunt daarnaast dit idee van customizing. De collecties "Machined" en "2-Tone-Black", ontworpen met Roland Sands Design, en de klassieke "Option 719" met bijvoorbeeld het AERO-designpakket, accentueren nog eens de luxueuze uitstraling van de motorfiets. Bovendien kan de R 18 Transcontinental verder worden geïndividualiseerd en opgewaardeerd met stijlvol en comfortabel Touring-Equipment, zoals de kofferbinnentassen.

+ Lees verder
Naar Individualisatie external-link-arrow-slim

De belangrijkste kenmerken op een rij

Ontdek de hoogtepunten in detail. Van klassieke elementen tot moderne motorfietstechnologie, de R 18 Transcontinental biedt je alles wat je van hem verwacht. En nog veel meer.

+ Lees verder
Power Reserve
De Power reserveweergave als klassiek rond instrument.
Marshall Gold Series Stage 2
De ingebouwde luidsprekers van het merk Marshall.
Cockpit
De cockpit toont de analoge ronde instrumenten en het TFT-display.
Zwarte tank met dubbele belijning en vastgebout logo
Zwarte tank met dubbele belijning
Duo-buddyseat
De duo-buddyseat met comfortabele rugleuning.
TFT-display
Het TFT-display van de R 18 Transcontinental.
Frontbeplating
De frontbeplating van de R 18 Transcontinental.
Windgeleiders
De windgeleider van de R 18 Transcontinental.

Ervaar de motor van de R 18 Transcontinental

De kracht schuilt in de rust – en in iedere kilometer

Reeds bij het starten merk je waarom de Big Boxer zijn naam draagt. De geweldige cilinderinhoud merk je elke volgende meter. Tenminste 150 Nm begeleiden je met hun typische loop voor de boxer van 2.000 tot 4.000 min-1. Het royale koppel en de oertrekkracht staan garant voor puur langeafstandsplezier - ontspannen, maar nooit saai. En de vrij lopende glanzend vernikkelde cardanas laat zien hoeveel geschiedenis we in de 1802 cc hebben gestopt. En nu? Tijd voor jouw verhalen.

+ Lees verder
1802
cc cilinderinhoud
740
mm zithoogte
158
Nm koppel bij 3000 tpm
24
Liter tankinhoud (ca.)
Lucht-/oliegekoelde tweecilinder-viertaktboxermotor

Al het begin is gemakkelijk – de A2-uitvoering van de R 18 Transcontinental

De R 18 Transcontinental is ook in een A2 uitvoering met 48 pk leverbaar. Deze kan zo worden aangepast dat je machine voor jou geschikt is als je met het A2-rijbewijs onderweg wilt zijn. Zo kun je vanaf het begin genieten van de intuïtieve rijeigenschappen van de R 18 Transcontinental.

Comfort en veiligheid

Ontspannen en veilig kilometers maken

Ontspannen en veilig kilometers maken

Met de R 18 Transcontinental kunnen comfortabel kilometers worden gemaakt: Dynamic Cruise Control, DCC en het optionele Active Cruise Control regelen automatisch de snelheid en de afstand tot de voorligger. Verder zorgen drie rijmodi, de automatische stabiliteitscontrole ASC en de motorsleepmomentregeling MSR standaard voor meer veiligheid. En de achteruitrijhulp, de Hill Start Control en de centrale vergrendeling voor koffers en topcase brengen optioneel nog meer comfort per kilometer.

+ Lees verder

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven nu een jaar extra.

Nu 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Lees meer

Meer over het thema #Soulfuel

spinner